Napsat recenzi

Prostě Bulharsko !

Recenze hotelu Holiday Village Elenite Hotel Villas **** (Bulharsko - Svatý Vlas - Elenite)

Hodnocení:
průměrně: 2,7/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2015
Přečteno: 699x
Recenze se líbila: 478 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Dovolenou jsme kupovali těsně před odletem, vzhledem k aktuální situaci ve světě nám tato destinace přišla jako bezpečná s poměrně dobrou nabídkou služeb.. Absolvovali jsme již dříve podobné zájezdy s dětmi u moře v Chorvatsku, Turecku, Tunisku i Řecku. Z hlediska vyžití dětí musím uznat, že pro ně to byla asi nejlepší volba, dospělý ale musí zavřít obě oči a nevidět, protože v Bulharsku prostě nemůžete očekávat to, na co jste byli zvyklí jinde.

Ubytování  průměrně (2,5/5)

Opravdu prostorné bungalovy rozeseté ve svahu, v zeleni, s výhledem na moře. Záleží, v jakém místě jej dostanete, ale stejně musíte počítat s tím, že budete více chodit, je potřeba přemýšlet kdy a kam půjdete, co si s sebou vezmete, abyste se nemuseli zbytečně vracet. Pro někoho příjemná procházka, pro lidi, kteří mají potíže s chůzí po schodech, pro kočárky atd. naprosto nevhodné. Vybavení OK, manželská postel a klasická palanda, takže 4 plnohodnotná lůžka, velká terasa s posezením, dostatečný prostor na sušení ručníků a plavek. Vlastní bojler, nehrozí, že vám navečer nepoteče studená voda. Koupelna prostorná, ale neudržovaná, komu vadí plíseň a zašlá špína, doporučuji přibalit láhev Domestosu a vlastní hadr, nebo prostě zavřít oči, nevidět a těšit se domů na vlastní koupelnu.

Strava a stravování  průměrně (3,1/5)

Hlad jsme určitě neměli, vzhledem k předchozím zkušenostem je ale výběr poměrně omezený, hlavně snídaně stále dokola stejné, rajčata, okurky, 1 druh sýra, nejlevnější uzenina, vajíčka, něco jako palačinka, české paštiky Majka, tavený sýr ARO, atd. Někdy nebylo ani máslo jen margarín, obojí ve vedru rozteklé, housky ráno také většinou hned pryč, takže pak zbývá jen veka či toustový chléb+ nějaké sladké bábovky. S doplňováním si až tak nelámou hlavu, když něco není, je třeba se několikrát vrátit podívat, zda konečně doplní. Nevedou kávové lžičky, jen plastová míchátka v duchu NDR, stoly s igelitovými ubrusy, které si často musíte odklidit a utřít sami, abyste si měli kam sednout. Jinak teplá jídla docela fajn, žádné kulinářské speciality ale nečekejte. Hranolky, rýže, těstoviny, asi 2x jsem za 12 dní viděla normální brambory, spíše vařené než pečené kuřecí a vepřové maso, hodně jejich mletého na různé způsoby - kuličky, válečky, kostičky...

Úroveň stravování ale rozhodně neodpovídá deklarovaným 4 hvězdám. Opět totéž, najíte se, ale nečekejte že to bude nějaký zážitek.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (2,4/5)

Ve společných prostorech a kolem recepce Vám sice budou neustále zametat a vytírat pod nohama, pokoje ale navštíví jen každý 2-3 den..postele nestelou, ručníky nám vyměnili po dvou urgencích po 6 dnech, toaletní papír musíte shánět kde se dá, protože 1 načechraná rulička pro 4 lidi stačí sotva na jeden den. Když jedno dopoledne pršelo, přestože bylo odpoledne už krásně, byl zavřený aquapark i bary u bazénů a na pláži. Bulharská logika zní - ráno je ošklivo, nebude se proto pracovat ani odpoledne. Personál v jídelně otrávený a zpomalený, nečekejte, že se na Vás někdo z číšníků usměje, působí tak nějak celkově upatlaně, jako celá jídelna. Barmani v barech také každou chvíli zmizí a musíte čekat, než se někdo objeví a nalije Vám, ale je to zase o přístupu - od 10 do 17 byl za celý náš pobyt v baru u bazénu bez oficiální přestávky stále jeden mladý klučina, v Řecku se v podobném baru střídaly dvoučlenné směny na ranní a odpolední, nestalo se, že by v baru nikdy někdo nebyl.

Pláž a moře  průměrně (3,5/5)

Pláž příjemná, písčitá, hlídaná plavčíky, kteří někdy pískají na lidi jak o závod a jindy pospávají nad mobilem a nevnímají, co se děje. Lehátka a slunečníky u moře docela v dostatečném počtu, nedostatek spíše u bazénů. Moře teplé, docela čisté,občas u břehu nános "zeleného špenátu", po projití cca 100 m od břehu písčité mělké duny s vyhřátou vodou, pro děti ohromný zážitek. Přesto doporučuji boty do vody, všude jsou takoví malí krabíci.

Okolí hotelu  průměrně (3,6/5)

Upravené, celý areál je hlídaný, rozlehlý, plný zeleně, působí opravdu luxusním dojmem, super jsou atrakce pro děti zdarma, vláček jezdící po areálu sem a tam, večerní kolotoče a celodenní vstup do aquaparku.

Celkový dojem  průměrně (2,7/5)

Rozhodně to nebyla celkově špatná dovolená, pokud člověk ubere ze svých představ a očekávání 4 hvězd, smíří se s tím, že je v Bulharsku a Bulhaři mají prostě jiný přístup k věcem než jsme zvyklí (např. ukopnutá cedulka s hloubkou bazénu - každý den šel ráno okolo údržbář na kontrolu, našel ji o metr jinde a vrátil na původní místo, stačilo to udělat jednou, ale musel by ji přilepit, což se nestalo zřejmě dosud), co bylo před lety nové už zkrátka nové není a nikdo nemá snahu to udržovat.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 18
z 41 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro rodiny s dětmi

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Svatý Vlas - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání