Napsat recenzi

Do Bulharska už nikdy!

Recenze hotelu Hermes Club Hotel & Apartments **** (Bulharsko - Carevo - Carevo)

Hodnocení:
průměrně: 3,5/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2015
Přečteno: 2 045x
Recenze se líbila: 513 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Na dovolené v Bulharsku jsme byli s rodinou poprvé a už nikdy více. Carevo je sice příjemné malé městečko, ale až na pár stánků se suvenýry, nemá co nabídnout. Do českého hotelu v Bulharsku jsme jeli s velkým očekáváním, ta bohužel byla naplněna jen z části. Úroveň ubytování ve čtyřhvězdičkovém hotelu by měla být vyšší a o stravě ani nemluvím. Pláž byla špinavá a musíte tam čichat kouř z cigaret a ještě za to po vás chtějí platit. Nejsme nějak extra nároční, ale copak je tak moc chtít od čtyřhvězdičkového hotelu odpovídající ubytování, stravu a pláž? Hotel Hermes je vhodný jen pro nenáročné klienty, kteří chtějí celý den sedět jen u bazénu a popíjet alkohol a nic víc je nezajímá.

Ubytování  průměrně (3,9/5)

Hned po příjezdu bylo příjemným překvapením zjištění, že nám nechala na pokoji místo večeře náhradní obložený talíř, koš s ovocem, láhev vody a malou lahvičku vína. To je od nich vstřícný krok a milé uvítání. Ovšem pokoj sám o sobě není nic extra. Je menší, což není problém, ale dost výrazným problémem je přistýlka ve formě nepohodlného rozkládacího gauče, kdy má dítě železnou tyč přímo na zádech a dospělý nebo teenager se na té jejich přistýlce není schopen vyspat. Koupelna je malá, ale stačí. Super bylo, že se v hotelu nezapomnělo na fén. Varná konvice je z mé strany také jednoznačně velké plus. Nicméně takové samozřejmosti jako televize už byly větší problém. České programy tam sice jsou, ale kvalita příjmu signálu je na pováženou. Například ČT1 se seká zhruba každých 30 vteřin. To stejné i připojení k internetu, které funguje jedině v koupelně. Jinak budete na načtení jedné webové stránky čekat 5 minut. Úklid bych taky moc nevychvaloval do nebes. Už při příjezdu jsme se šli osprchovat do vany špinavé od písku a během celého pobytu nebyl jeden den, kdy by paní uklízečka bez řečí prostě uklidila. Taky nechápu, proč paní uklízečky nestelou postele a nechají to tam tak, jak vstanete. Když například uděláte pokus a hodíte něco na koberec vedle postele, paní uklízečka to neuklidí. Přehozy přes postel tam vůbec neperou a my například měli jeden z přehozů ulepený od nějakého jídla. Balkony jsou dostatečně velké, ale na většině z nich jsou vlaštovcí hnízda. Zdá se to jako zajímavý zážitek, ale není. V jednom kuse vám nad hlavami lítají vlaštovky a jejich exkrementy pokryjí polovinu balkonu. Paní uklízečka to ,,vyřešila" dezinfekcí, kterou nalila do ozdobné skleničky, ve které v baru podávají nápoje. Vsadím se, že po našem odjezdu ji zase vrátila zpátky do baru. To je teda hygiena! Uvítali bychom, kdyby místo rozhovorů a spánku v kumbále, radši uklízela.

Strava a stravování  průměrně (3,9/5)

Strava byla ze začátku v pohodě, ale postupem času zjistíte, že jídlo nestojí za moc. Není až tak velkým průšvihem, že se jídlo často opakuje, ale hlavně je mizerný výběr a nedostatek příloh. V Bulharsku znají jenom hranolky, vařené brambory tak tvrdé, že se nedají jíst, rýži a občas nějaké pečené brambory. Je to dost, ale na výběr je vždy jen z asi 3 druhů příloh, přičemž se často stává, že si například vezmete rybu a nezbývá vám nic jiného, než si k ní dát rýži. Pan kuchař asi ulítává na smažená jídla, protože těch je tam více než dost. Po čase vám to začne lézt na nervy. U jídel mi chybí nápaditost. Je to tam samé maso a brambory. Zeleninových salátu je dost, jenže 90% z nich se nedá jíst. Solnička na stole je věčně ucpaná a pokud příjdete na oběd či večeři později, platí tam pravidlo samoobsluhy. Nemáš příbor? Tak si ho dones! Zákusky jsou dobré, ale všechny stejné. Některé jsou neskutečně přeslazené, jiné jsou velmi chutné. Cukrárenská produkce je na subjektivně vyšší úrovni než samotné hlavní chody. Taky nechápu, proč je na obrovský hotelový komplex jen jedna maličká jídelna. Časy na jídlo jsou určeny jednotlivě pro 1.+4. budovu a 2.+3. budovu, ovšem většina hostů to nedodržuje a tak je jídelna non-stop přeplněná a vy si nemáte kam sednout. To se mi ještě v hotelu této kategorie nestalo! Doporučuji proto chodit na jídlo až ke konci provozu jídelny. Problém je hlavně v období oběda. Program Ultra All inclusive funguje a musíme pochválit hlavně paní barmanku na pláži. Ta byla velmi příjemná a usměvavá. Oproti tomu byli barmani v Lobby a v baru u bazénu nepříjemní a taky nešikovní. Pořád se tam něco rozbíjelo a když jste si objednali, koukali na vás jako byste přiletěli z Marsu. Rovněž odpolední svačiny jsou jen tahák na lidi. Dají vám tam sladké rohlíky ze snídaně a namočí je do čokolády. Ihned vznikne nový dezert. No nějak spotřebovat se to musí.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,8/5)

Na recepci vám vymění Eura za Leva. Kurz je 1Euro=1,90 Leva. Mění jen papírové bankovky. Výhodnější je to ve směnárnách, kde je kurz 1,93, to sice není nějaký převratný rozdíl, ale když měníte větší množství peněz, ušětříte. CK nám doporučila směnárnu Crown v centru města. Nevím, jestli se to považuje za služby hotelu, přesto není možné, abychom to nezmínili. Velkým problémem je totiž výtah, který hodně nesmyslně naprogramovaný a tak se stává, že nastoupíte například ve čtvrtém patře a místo toho, aby vás zavezl dolů, stavíte se ještě v šestém a sedmém patře, kde idéálně ani nikdo nestojí. Příjemná procházka. Zejména při odjezdu domů, kde jsme na výtah čekali přes půl hodiny. To bylo krásné rozloučení a taky poslední kapka.

Pláž a moře  průměrně (2,8/5)

Přístup na pláž je dosti krkolomný. Musíte se vydat směrem dolů z kopce, zabočit do leva a pak jít ze strmého kopečku dolů na pláž. Pro zdravého člověka to není nějak zásadní problém, i když mě štve fakt, že CK nám v tomto ohledu lhala. 80m to není ani omylem. Typuji to tak minimálně na 150m. Směrem na pláž jdete po nepříliš udržované cestě, kde máte unikátní výhled na obaly a ubrousky. Autenticky vypadá i záchranářská budka a Havana bar na pláži, za kterým je za závěsem ukrytá kupka s prominutím,,bordelu". Velký podvod jsou i slunečníky a lehátka na pláži zdarma. Ano, jsou, ale tam, kde je naprosto znemožněn přístup do moře. Když chcete plavat, musíte platit. Jeden slunečník a dvě lehátka výjdou na 12Leva za den. Cena to není nízká a za tolik lev, o kolik denně zkasírujou hosty, bychom očekávali alespoň pravidelný úklid chaluh vyplavených na pláži. Plavčík píská v jednom kuse. Kdyby radši do té vody skočil a šel to těm ,,neposlušným" oznámit osobně. Vypadá to tak, že když se budete topit, bude na vás plavčík pískat a pokud si sami život nezachráníte, tak se utopíte. Ale on vás varoval! Moře bude pro ty, kteří jezdí ke Středozemnímu moři, dost nemilým překvapením. Nevyhnete se chaluhám, které se vám budou v jednom kuse lepit na nohy a možná i tenká vrstva oleje z lodi na hladině. Hlavně si dejte pozor na obrovské skály pod hladinou. Žádných ,,pijavicí" se bát nemusíte, to si tady zase nějaký vtipálek chtěl z lidí vystřelit. V moři plavou jen mini medúzky. Ty ale neštípou a je fajn zážitek mít je v ruce. Pod vodou jsou taky drobní krabi, ale nějak neublíží. Otravné jsou malé mušky, které dost koušou, když ležíte na lehátku. Pláž je neuklizená a vadí mi kuřáci, kteří hážou nedopalky z cigaret přímo do písku a není člověka, který by to uklidil. Kouře se tam rozhodně nadýcháte a pro astmatiky nedoporučuji. Možnost zajít si na záchod tam sice je, ale doporučuji si s sebou přibalit plynové masky a nějaké dobré sluneční brýle. V kadibudkách, které na pláži mají je spousta výkalů až po vrch WC mísy.

Okolí hotelu  průměrně (3,1/5)

Carevo je menší městečko a leží v pusté bulharské krajině. Nedaleko od hotelu je centrum městečka, kde jsou jen stánky. Po určité době zjistíte, že jsou všechny stejné. K procházkám doporučujeme přístav. Ten se nsachází po levé straně od náměstí a je to dobré místo pro fotky. Ještě doporučuji zajít až na konec ,,stánkové promenády", kde je hezký výhled na útes. To je z Careva všechno. Jinak staré zničené rodinné domky, které ale oproti Burgasu, ještě nejsou na spadnutí.

Celkový dojem  průměrně (3,5/5)

Žádná sláva. Už se sem nevrátíme.

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 72
z 121 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Carevo - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání