Napsat recenzi

Albánie - Země dvou tváří

Recenze hotelu Klajdi Resort & Spa **** (Albánie - Drač [Durrës] - Golem)

Hodnocení:
průměrně: 4,3/5
Vloženo:
Pobyt: červen 2019
Přečteno: 222x
Recenze se líbila: 248 čtenářům
Fotografie: 1
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Jezero (nádrž) Komani Jezero (nádrž) Komani

Albánie je země, kde vedle luxusních hotelových komplexů narazíte i na očividné známky chudoby. Stejnou dvojí tváří se honosí i země samotná, kdy vedle krásných měst budete projíždět i zapadlými vesničkami, kde lidé chodí mnoho kilometrů pro pitnou vodu a žijí z toho, co jim vyroste na zahradě nebo poskytnou domácí zvířata. Právě tyto vesničky se však ocitají v nádherné, turisty málo dotčené přírodě, která poskytne nejeden nádherný pohled.

Ubytování  průměrně (4,7/5)

S ubytováním jsme byly naprosto spokojení. Překrásné moderní pokoje s vysokým množstvím zásuvek a úložných prostor. Obří příjemná postel. Prostorná sprcha. Moderní záchod se zabudovaným bidetem (to jsme však zjistili až ke konci zájezdu).

Strava a stravování  průměrně (4,2/5)

Polopenze nám nabídla kvalitní bufet se širokým výběrem zeleniny, sálátů, masitých i bezmasých jídel a chutných desertů, k nimž bylo možné si vzít karafu místního chutného vína, vodu, džus, čaj či kávu. Nabídka se navíc z části obměnovala, takže člověk mohl každý den ochutnat něco nového. Místní restaurace nabízela velmi chutné ryby, pizzy a především saláty.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,5/5)

Uklidová služba byla bezchybná. Dokonce nám srovnala pyžama, která jsme nechali pod polštářem. Personál byl velice přijémný a snažil se pomoci, občas jsme však narazili s angličtinou. Jediné, co by šlo vytknout byl velice nestabilní internet, ale alespoň se člověk na dovolené mohl odprostit od obrazovky.

Pláž a moře  průměrně (4,4/5)

Pláž patřící hotelu, poskytovala vždy dostatečné množství lehátek. Nacházel na ní i nějaký ten bar. Samotná pláž však byla protkána nedopalky a podobným bordelem. Sem tam jste narazili i na nějaké to žebrající dítě. Viditelnost v moři jako takovém byla díky vlnám a písku i přes svoji relativní čistotu mizivá. Nic pro potápění. Pravda, že ve vedlejším Durres, kde se nachází největší přístav Albanie, vlny nebyli a situace tak byla úplně jiná. Teplota vody byla úžasná, přesně akorát na osvěžení.

Okolí hotelu  průměrně (3,9/5)

Okolí hotelu bylo z části tvořeno ze starších domků. Z větší části však z nově postavených nebo nově stavěných budov. Ani ne pár set metrů od hotelu stavěli vodní park, kterého se možná dočkáme již příští sezonu. Jinak však lze narazit na úsměvné kuriozity jako kabeláž vedená přes stromy, lana přes silnice používaná jako zpomalovače a pak ty méně úsměvné jako nevyřešený sběr komunálního odpadu, z něho žijící toulaví psi a případní žebráci.

Celkový dojem  průměrně (4,3/5)

Albánie je nádherná země. I když hotel je od těch nejhezčích krás dvě až třiapůl hodiny daleko, takže pokud se budete chtít podívat na křištálově čistá jezera nebo nádherný park, počítejte z dlouhou únavnou cestou k nim. Země, která má z turistického ruchu nemalý přijem, nabídne velmi dobrý servis za nijak zvlášť velký peníz. Navíc jsem si jist, že věci, které jsem v recenzi vyčetl, se do budoucna jistě vyřeší. Na letišti nenarazíte na něco jako dlouhá fronta a pokud máte pokrk narvaných pláží jakých je v Chorvatsku plno, Albánii mohu jen doporučit.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 11
z 11 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Drač [Durrës] - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání