Napsat recenzi

Příjemná zářijová dovolená

Recenze hotelu Serenis Hotel ***** (Turecko - Side - Kumköy)

Hodnocení:
průměrně: 3,6/5
Vloženo:
Pobyt: září 2014
Přečteno: 979x
Recenze se líbila: 437 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Hotel se nachází přibližně 1 hod cesty z letiště Antalya (let trvá cca 2,5 hod). Je velký a svým designem, personálem a výběrem jídla příjemně působící. Převažují hosté z Německa, Ruska a Turecka. Nachází se sice 500 m od pláže, ale od 9-18 h mezi hotelem a pláží jezdí každou chvilku dolmuše, která vás tam pohodlně odveze. Nevýhodou se může zdát jeho poloha relativně daleko od centra, kam se pěšky dá dostat za cca 1 hod, ale pokud se vám nechce v horku šlapat, tak si u cesty můžete odchytit busík, který vozí za 1 euro do historického Side (antické památky, trhy) a za 1,5 euro do Manavgatu, kde se každé pondělí a čtvrtek konají rozsáhlé bazary.

Ubytování  průměrně (3,4/5)

První pokoj, který nám byl přidělen, se nacházel pod střechou - s nijakým výhledem a stěnou poničenou zřejmě deštěm, vypadalo to, jako by tam už nějako dobu nikdo nebyl ubytován, kolem vany byla plíseň, byl relativně malý a nelíbil se nám. Se stížností jsme tedy sešly zpátky k recepci, kde nám pokoj bez problémů vyměnili za krásnější pokoj s výhledem na bazén a moře, který byl v ideálním 2. patře.

Zarážející bylo, že než jsme se stačily vrátit od recepce nahoru pro kufry, které jsme si mezitím nechaly v pokoji, stačili se na základě naší stížnosti zařídit - stěnu čerstvě natřeli a koupelnu vydezinfikovali pro další návštěvníky.

Strava a stravování  průměrně (3,9/5)

All inclusive v tureckém podání je vlastně naprosté obžerství. Kuchaři vařili dobře a měli velký výběr jídel (vč. ryb), salátů, ovoce i dezertů, některé pokrmy se opakovaly, ale většina ne. Oblíbila jsem si také jejich polévky. Pokud se těšíte na zmrzlinu, zajděte si do města na tu pravou tureckou, v hotelu se dočkáte akorát určitého množství kupovaných balených zmrzlin, které jsou v okamžiku pryč.

Nápoje mají místní a relativně poživatelné, i když my jsme byly převážně na balené vodě. Z alkoholických nápojů je překvapivě chutné pivo, pitelné je červené víno a když přidáte hodně ledu, tak i to bílé. Za 1 euro si můžete koupit pomerančový džus a za 2 eura libovolný krásně nazdobený ovocný koktejl.

Jednou za pobyt si můžete rezervovat zdarma večeři a la carte (tureckou, rybí nebo mexickou), která je ale špatně organizovaná, dlouho trvá a máte velmi malý výběr z jídla. Proto tuto možnost moc nedoporučuji. Za náš pobyt (a domnívám se, že to tak pořádají každý týden) se také jeden večer konala turecká večeře (formou švédských stolů), která byla v plné parádě a měly jsme tak možnost opět ochutnat pokrmy místní kuchyně.

Přestože jsem jedlík a mám plechový žaludek první den mi strava výrazně nesedla, a tak jsem musela hned den následující celý proležet na pokoji. Pak už to byl bez problému.

V jídelně si kontrolujte sklenice, příbory i talíře, protože kvalita jejich mytí za mnoho nestojí.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,2/5)

Hotel je vybaven vším potřebným, samy jsme využily jen služeb, které hotel poskytoval zdarma: ping pongu, lehátka u pláže i u bazénu, tureckých lázní, 10 min ochutnávky hammam masáže (která je však v hotelu předražená). Můžete si také zajít ke kadeřníkovi, koupit si šperky či oblečení, hrát různé hry. Wifi je zdarma v okolí recepce a je docela pomalá, na pokoji prý stojí 5 eur za den. Trezorek stojí 2 eura za den. Dále máte možnost si pronajmout plážovou osušku za 0,5 eura.

Personál je milý a vstřícný. Číšníci jsou však místy (obzvláště u žen, které nejsou jasně zadané) velmi otravní, pořád se na něco vyptávají, zvou na dostaveníčka, atp. Uklízečky uklízely každý den.

Všude (nejen v hotelu) a za cokoliv po vás samozřejmě chtějí dýško, ale naštěstí ne za každou cenu.

Pláž a moře  průměrně (4,1/5)

Pláž byla pěkná, písčitá s pozvolným sestupem do moře, na některých místech chaluhy. V září bylo moře krásně vyhřáté. Lehátek na pláži je dostatek, je tam také bar, kde podávají rovněž alkoholické nápoje a v určitou dobu také svačinu/ oběd. Dále je tam WC a sprcha. Jak jsem psala výše, pendluje mezi pláží a hotelem dolmuše.

Okolí hotelu  průměrně (3,4/5)

Okolí hotelu je škaredé. Jsou tam buď hotely, nebo bordel (rozumějte odpadky) a vyschlá tráva, sem tam nějaký keř. Celou hlavní cestu lemují kromě hotelů také obchody, ve kterých se dá ledasco vysmlouvat.

Centrum Side je však pěkné - památky jsou dostupné a častokrát neoplocené a neopečovávané (až s podivem). Za poplatek jsme navštívily jen amfiteátr (15 TL/ osoba), který je nezajímavý a dá se pěkně obejít i zadarmo, dále tam je muzeum, dvě agory, Apollonův chrám (pěkné fotky při západu slunce), atd.

Dobré jsou nabídky místních prodejců výletů, kteří je nabízejí cenově mnohem dostupnější než cestovní kancelář (delegát) a vždycky můžete cenu usmlouvat ještě o něco níže. Zprostředkují Vám je i s odvozem od hotelu, komunikují v angličtině a němčině a je na ně spolehnutí.

Celkový dojem  průměrně (3,6/5)

V hotelu se nám líbilo. Byl to náš první pobyt v Turecku a jsem ráda, že jsme si vybraly právě Serenis pro jeho dobrý poměr ceny a kvality, tedy pokud dokážete některé nedostatky přehlédnout. :-)

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 9
z 16 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Side - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání