Napsat recenzi

Příjemná dovolená

Recenze hotelu Bodrum Bay Resort & Spa **** (Turecko - Bodrum - Bodrum)

Hodnocení:
průměrně: 4,2/5
Vloženo:
Pobyt: červen 2015
Přečteno: 426x
Recenze se líbila: 386 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Hotelový komplex s velmi dobrými službami, bez přítomnosti dětí, nevhodný pro lidi s pohybovým omezením.

Ubytování  průměrně (3,7/5)

Klubové pokoje jsou sice menší, ale naprosto dostačující. Pokud budete ubytováni v prvním patře bungalovů, tyto pokoje mají jen malý balkonek - na 1 židli. V přízemí je k dispozici terasa, která je sice bez oddělení pro jednotlivé pokoje, ale nevadí to.Rozhodně je příjemné večer mít kde posedět. K dispozici byly plastové židle a chvíli jsme měli i stolek, pak si jej někdo "vypůjčil". Doporučuji tedy ukládat do pokoje. Denně byl prováděn úklid, výměna ručníků. Při příjezdu zde bylo mýdlo, šampon, tělové mléko, dokonce i odličovací tampony a koupací čepice. V koupelně je fén. Že netěsnily dveře jsme neřešily, trochu nám vadilo osvětlení - pouze dvě lampy na pokoji - a nepřítmnost volných zásuvek pro zapojení nabíječek apod., ale to byly jen maličkosti. No a pak je samozřejmě také vše z vedlejších pokojů slyšet.

Strava a stravování  průměrně (4,5/5)

Restaurace je prostorná, výběr jídel velký. Snídaně - sposta pečiva různých druhů, možnost opečení toustů, několik teplých jídel, vždy pekli omelety, volská oka, lívance. K tomu výběr zeleniny, sýr, salám, marmelády, nějaké ovoce, skvělý čaj, káva (z automatu), voda, sladké nápoje. Oběd, večeře - okolo 8 druhů teplých jídel, 4 přílohy (hranolky, rýže, těstoviny, kaše, brambory, pizza..), spousta zeleniny, sýr, ovoce, večer pekli vafle, grilované ryby, kebab, pití různé (voda vždy na stole, pivo, víno, cola, tonic atd.), krásně nazdobené dortíky i slané malé košíčky (pomazánky, uzený losos..). Nevěřím, že si někdo nemůže vybrat. Že se některá jídla opakují je normální, ale ani za 10 dní dovolené jsme neochutnaly úplně všechno.

Byl ještě otevřený bar pod bazénem, ale ten jsme nenavštívili - snad pizza, burgry. Jinak jídlo bylo potom už jen u baru recepce - odpolední svačina - jen několik pečených drobností. Vzhledem k množství jídla u hlavních chodů jsme svačinky nepotřebovali, jen jsme neodolali občas zmrzlině podávané od 15 - 16 hodin u bazénu.

U pláže byl bar s množstvím alko i nealko pití.

V areálu bylo také několik chladících boxů s balenou vodou, kde si kdokoliv kdykoliv mohl vzít. Na pokoj nám dávala uklizečka 1,5 l lahev do lednice.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,7/5)

Nesetkali jsme se s neochotou personálu. Někdo byl samozřejmě příjemnější, ale problémy žádné, personálu všude dostatek, všechno neustále odnášeli, po areálu stále uklízeli. Krásná veliká vstupní hala s recepcí, barem, posezením uvnitř i na terase, možnost zajít do spa - my jsme využili pouze na osprchování a převlečení při odjezdu. Je zde i posilovna - jen jsme zahlédli, nemohu hodnotit.

V hlavní budově je výtah (recepce je vlastně 5. patro budovy), další je pak pod hlavní budovou venku, lze vystoupit u restaurace a pod ní u Relax baru (zde večer diskotéky a program dlouho do noci, ale hluk nebyl velký) - takový lanovkovýtah. Níž už výtah nevede, dolů k bazénu a na pláž je nutné jít pouze po schodech. Navíc občas se na výtah musí dlouho čekat, takže schody jsou rychlejší.

Vzhledem k nepřítomnosti dětí do 18 let je v areálu klid a pořádek, to samé platí i o restauraci. Večerní program není příliš rušivý, ale záleží na poloze ubytování, nám nevadil. Občas dělají i výjezdy na katamarán s půlnoční diskotékou - jezdí hlavně mlaďoši.

Osazenstvo opravdu různorodé, asi nejvíc Holanďanů, pak od každého národu něco.

Pozor na pozdní odjezd CK - v poledne jsme museli odevzdat klíče, i když jsme si chtěli dokoupit pokoj do večera. Bylo prý plno a nešlo to. Na pláži se dá pobýt do večera, služby AI jsme mohli využívat, ale je to dlouhé. Příště bych využila možnosti toto zakoupit už od cestovky, jistota je jistota.

Pláž a moře  průměrně (4,3/5)

Moře průzračné, čisté, pláž je uměle vybudovaná, ale krásně udělaná a udržovaná, denně uklízená. Občas chyběly lehátka a slunečníky, je nutné se domluvit s personálem, který je tam celý den a vždycky odněkud lehátko přinesli. Slunečník bylo nutné ale i oželet. U bazénu vydávají proti kartě ručníky, měli jsme ještě i svoje, ale kdo nechce, nemusí je vozit. Jakmile vrátíte ručník, vrátí vám kartu a můžete ráno i během dne nafasovat nový. Kromě pravé části pláže pod bazénem, kde je asi 1,60 cm, nikde jinde nestačíte. Do moře vedou z dřevěného mola schůdky a je tu okolo 3 m hloubky.

U pláže je i kurt na plážový volejbal (se sítěmi), další program je i u bazénu. Ten není velký, je pěkný, ale moc místa ani okolo nebylo.

Okolí hotelu  průměrně (3,8/5)

Areál hotelu je rozlehlý, krásný, spousta vegetace. Vedle se staví asi nový komplex, takže před recepcí je ve směru do kopce prach, ale jinak stavba nijak neruší pobyt. Do Bodrumu je to na pěší zónu asi 1,5 km, po pobřežní promenádě dalších cca 500 m k autobusovému nádraží. Proti Alanyi jsou zde nákupní možnosti daleko menší a výběr není tak velký - a je to samozřejmě trochu dražší. I pěší zóna není velká. Během dne je cesta do města trochu únavná - do kopce, z kopce, do kopce.. Na křižovatce pod kopcem začínají jezdit dolmuše - 1,5 eura za osobu ať jedete jednu nebo deset minut. Stanice tu nejsou, kdekoliv si mávnete, zastaví vám. Jede až na autobusové nádraží, odkud sejdete dolů a podle moře jednosměrkou kam až chcete a pak si jen zase mávnete. Když řeknete název hotelu, sám zastaví zase na křižovatce. Jeli jsme i taxíkem - přijede k hotelu a na nádraží nás to stálo jednou 8, jednou 7 eur. Turecké kafe vyjde okolo 1 - 2 eur, jak kde, pivo ale okolo 5. Jídlo je drahé - v restauraci kebab na talíř cca 20 eur. Na pití je dobrá restaurace vedle maríny u bankomatu v podobě mandarínky.

Město je ale krásné, čisté, bílé domy.

Celkový dojem  průměrně (4,2/5)

Počasí, hotel i služby na velmi dobré úrovni. Pouze drobné nedostatky. Líbilo se nám zde.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 11
z 15 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Bodrum - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání