Napsat recenzi

klidná dovolená v hotelu Sensimar Belek Resort Spa *****

Recenze hotelu TUI Blue Belek Resort Sherwood ***** (Turecko - Belek - Bogazkent)

Hodnocení:
průměrně: 4,4/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2017
Přečteno: 382x
Recenze se líbila: 351 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

V tomto hotelu jsme strávili velmi příjemnou dovolenou přesně uprostřed sezony. Předností hotelu je věková hranice nad 18let. Takže i v exponovanou dobu sezony je zde klid, žádný křik dětí, příjemné stolování u večeře, žádné velké fronty, každý má svůj prostor, kde můžete relaxovat. Je zde velmi rozlehlý bazén, kde vám také nikdo neskáče na hlavu.. Areál je umístěn v pěkné zeleni. Hosté převážně z Německa, Ruska, ale byli v klidu. Vhodné pro svatební cestu, romantiku ve dvou atd. Transfer trvá necelou hodku a půl asi, sice je to jen 40km z letiště, ale vezou se hosté i do dalších hotelů a řidič často bloudil a s dochvilností si Turci taky hlavu moc nelámou :-)

Ubytování  průměrně (4,3/5)

Zprvu velké zklamání, jeden starší recepční nebyl moc vřelý, umístil nás do ekonomy pokoje bez balkonu, i když jsme měli mít standard s balkonem nebo terasou. Navíc byl značně opotřebený, v koupelně kde bylo zároveň ničím neoddělené WC plíseň, voda ze sprchy stříkala díky netěsnosti na všechny strany. Okamžitě reklamováno, snaha personálu o nápravu, ale trvali jsme na výměně za jiný pokoj. V tomto musím vyzdvihnout i pomoc delegátky, druhý den vyměněn za pokoj s balkonem s výhledem na moře bez doplatku, se samostatným sprchovým koutem, umyvadlem i WC, jiná úroveň. Od té chvíle spokojenost, vše ok. Asi to občas zkusí nebo čekají na bakšiš, nevím.

Strava a stravování  průměrně (4,6/5)

Pestrá, bohatá, určitě si každý vybere od salátů, masa v různých úpravách, ryb, těstovin, dezertů, ovoce, tradiční gozleme placky, burgery, smothie, freshe atd. Zkrátka Turecko. Nápoje - víno a káva nic extra, ale k jídlu se dá, pivo Efes Pilsen, kávu v hotelovém baru udělají i jejich tureckou, dobrý turecký čaj, výběr drinků v baru, mojito, Hugo, ale i likéry Baileys, Malibu. Příjemné stolování, i když venku jsou stoly poměrně promíchány kuřácké s nekuřáckými. Uvnitř se však kouřit nikde nesmí. Obsluha velmi milá. Den před odjezdem lze objednat malý snídaňový balíček na cestu, který budete mít na recepci na hodinu, kterou si určíte.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,4/5)

Je to Spa hotel, vybaven saunou, tureckými lázněmi i menším fitkem, pár obchody. Veškerý personál až na jednoho recepčního velmi milý, ochotný. Hovoří převážně německy, hlavně v restauraci, ale angličtina není problém. Bakšiš zde uvítají všude, ale není to povinnost. Všude čisto až na první zkušenost s pokojem. Pravidelně doplňován minibar na pokoji, wifi všude zdarma, s dosahem až k pláži, ne vždy však funkční. Skvěle fungující klimatizace, koupelna s množstvím sprchových gelů, šamponů a kondicionérů a dalších drobností.. Velkou devízou hotelu je rozlehlý bazén, upravená příjemná zeleň s množstvím dřevěných přístřešků a slunečníků. Animační programy velmi chudé, občas taneční večery v plážovém baru, převážně s tureckou a ruskou hudbou. Byl zde ale velmi pěkný večer s kubánskou salsa kapelou. Jinak animace, večerní programy a zábava probíhá ve vedlejším partnerském hotelu, kde jsou rodiny s dětmi, které k nám zas ale nemohli. Jsou tam i tobogány..

Pláž a moře  průměrně (4,6/5)

Pláž písečná, při vstupu do moře hrubý písek s oblázky, které někomu nemusí působit dobře, někdo doporučuje boty do vody, my jsme to ale zvládali. Pro mne třeba příjemná masáž chodidel. Vstup není úplně pozvolný, místy dost příkrý a poměrně brzy cca po 3-4m hloubka. Možnosti vstupu i z mola. Mušličky zde nejsou. Na pláži pofukuje, ve horku celkem příjemné. Pár dní byly velké nebezpečné vlny, někdy se nedalo do moře ani vstoupit. Moře má po obzoru hezkou namodralou barvu, průzračné však určitě není, proti Řecku nebo Chorvatsku lehce zakalené. Ale jinak fajn. Velmi teplé stejně jako bazén. Na pláži jsou sprchy, bezprostředně je plážový bar, WC. Slunečníků a lehátek je dost, i v sezoně zde nebylo nijak přeplněno. Jsou samozřejmě zdarma, stejně jako osušky, které Vám půjčí proti kartičce ve Spa. Poblíž jsou možnosti vodních atrakcí.

Okolí hotelu  průměrně (3,2/5)

V okolí jsou další hotely, asi 1,5km obchodní centrum s lékárnou, obchody, kde je klasická nabídka kopií oblečení a kabelek světových značek, možnost koupit si suvenýry, čaje, sladkosti, kávu, atd.. Otevřeno skoro do půlnoci. Poblíž je i mešita. Jinak nic moc k vidění jako třeba v historickém Side. Lze jinak využít zapůjčení vozu a jet na hezčí pláže s čistějším mořem, navštívit delfinárium atd. Po cestě na hotel jsou k vidění luxusní golfové resorty a hřiště v kontrastu s nepořádkem a neupravenými pozemky.

Celkový dojem  průměrně (4,4/5)

Příjemná klidná a pohodová dovolená, hotel mohu doporučit, neměl bych asi problém se sem vrátit.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 6
z 7 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro zamilované a manželské páry
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro obchodníky

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Belek - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání