Napsat recenzi

Velké, ale hezké

Recenze hotelu Lonicera World Resort **** (Turecko - Alanya - Türkler)

Hodnocení:
průměrně: 4,4/5
Vloženo:
Pobyt: červen 2014
Přečteno: 596x
Recenze se líbila: 438 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Široké spektrum služeb, obrovský areál, ale i s možností klidných koutků pro strávení aktivní i relaxační dovolené. Plno rusů jako ve všech velkých komplexech, ale fantastické moře a vyžití pro celou rodinu

Ubytování  průměrně (4,4/5)

Nejsme extra nároční na ubytování, takže může být subjektivní, ale rozhodně plusem je individuální klimatizace (docela tichá i v noci), koupelna neurazí, ale vždy čistá, ručníky se mění každý den. Překvapilo, že nenajdete "hotelové mýdýlko v krabičce", zato tyčinky do uší, houbičku na boty, igelitovou čepici do sprchy a odličovací tampóny... Bohužel chybí možnost odsávání, takže při vydatném sprchování, nebo střevních problémech musíte větrat přes pokoj.

Na první dny budete také nejspíš potřebovat mapu areálu (bez legrace), ta na pokoji byla už neplatná a nové prý zatím nejsou, tak jsme objevovali sami. Atrakcí, bazénů i zastrčených míst je tam spousta, některé jsme našli až náhodou po 10 dnech :-)

Strava a stravování  průměrně (4,7/5)

Rozsah All inclusive zatím největší co jsme za posledních 5 let v Turecku viděli. Ovocné bary, možnost lisování citrusů, přes den placky, hamburgery, gyros, zmrzlina, sladkostí i pravidelné ryby nepočítaje. Mě jen maličko mrzelo, že chyběl tradiční turecký jablečný čaj, nebo např. banány. Nabídka se příliš neobměňuje, ale i vydatnější jedlíci budou mít problém za 11 dnů vše zkusit ochutnat :-)

Speciálním zážitkem je pak večere v rybí restauraci, na kterou je nejlépe jednodenní půst, skutečně vynikající.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,4/5)

Animační programy zatím nejslabší co jsme kdy viděli, chaotická organizace, nikde neexistuje rozpis akcí, některé aktivity jsou placené (to zjistíte až vás jdou inkasovat), ale na druhou stranu tyhle služby nikdy nevyhledáváme, tak nebudu hodnotit.

Personál hotelu mluví především rusky, nebo německy! Překvapivě angličtinou se moc nedomluvíte - samozřejmě na recepci ano (zavolají jednu slečnu co angličtinu umí), ale u stánků nebo u baru budete jen s angličtinou dost bojovat.

Pláž a moře  průměrně (4,2/5)

Pláž přímo u hotelové zahrady, sprchy při vstupu, slunečníky i matrace každý den již nachystané, čistá voda, výhoda/nevýhoda je prakticky nulové vlny (milovníci musí popojít cca 500m doprava podél pláže) a dlouhý pozvolný sestup, ideální pro děti.

Protože jezdíme "k moři" především kvůli moři, tohle je pro nás hlavní argument proč se sem znovu vrátit.

Okolí hotelu  průměrně (4,5/5)

Všude v okruhu 30min chůze jsou hotelové komplexy, obchůdky, stánky (tzn. jejich "supermarkety"), kde jsou už zvyklí na víc evropskou mentalitu a nebudou vás nahánět za každou cenu dovnitř. Pro milovníky adrenalinu je přes ulici i každou neděli velký bazar, kde se můžete vyřádit i ve smlouvání a shánění zboží všeho druhu.

Bohužel klasický obchoďák typu potraviny-drogerie zde nenajdete (nenašli jsme, delegáti také nevěděli)..

Celkový dojem  průměrně (4,4/5)

Celkově největší nepříjemnost byly téměř celodenní nájezdy komárů (první polovina června), většina hostů to musela řešit nákupem místních repelentů, malá byla hned první večer celá poštípaná. Hotel má sice sítě v oknech, ale komáři na nás sedali dokonce i dopoledne u moře!!! Tohle jsme v Turecku ještě nikde nezažili.

Nicméně přes tuto jedinou nepříjemnost asi jedna z nejhezčích dovolených a určitě se sem ještě budeme chtít podívat.

Ohledně fotografií POZOR - hotel je neustále přestavován a fotogalerie na stránkách cestovek jsou téměř všude neaktuální. Doporučuji spíše Google.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 10
z 11 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro mládež

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Alanya - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání