Napsat recenzi

Skvělá dovolená

Recenze hotelu Gardenia Beach Hotel **** (Turecko - Alanya - Okurcalar)

Hodnocení:
průměrně: 4,4/5
Vloženo:
Pobyt: září 2015
Přečteno: 643x
Recenze se líbila: 461 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Hotel jsme vybírali hlavně s ohledem na děti a zvolili jsme dobře.

Ubytování  průměrně (4,4/5)

Pokoje čisté, každodenní úklid. Dvakrát do týdne výměna povlečení. Ručníky, které jsme pověsili na zástěnu u vany byly měněné denně. Na začátku pobytu v minibaru voda a dva džusy v krabičce. Dále pak každý den doplňovaná voda. Trochu problém s programy v televizi. Byla uvedena ČT24, ale tu jsme nanašli. Nicméně jsme se tam nejeli koukat na televizi, takže žádný problém.

Strava a stravování  průměrně (4,3/5)

Jestliže někdo jede do Turecka s představou grilovaných krkovic, určitě nepochodí. Nicméně jídla bylo opravdu hodně s nepřeberným výběrem. Kuřecí, krůtí, někdy ryby, dušené hovězí v zelenině, pallela.... Z příloh rýže, arabská rýže, hranolky, brambory, jakýsi druh tortelin, pečené brambory, hromady zeleniny, jak jednodruhové, tak různých míchaných salátů. Opět šílený výběr dezertů. Nepočítejte ale s krémovými. Většinou jsou dělané ze želatiny. Dvakrát do týdne večer se specialitami:různé druhy smažených zelenin, sýra, žampionů, pečený tuňák atd... V plážovém baru a baru u bazénu je výběr jídel omezený na zeleninu, hranolky, hamburgery - které si můžete připravit dle vlastní chuti sami, střídavě ryby a mleté maso. Většina jídel v restauraci je ostrá. Pro děti je možné využít dětský bufet se třemi druhy jídel, nebo zkusit ochutnat :-). Při snídaních určitě doporučím vystát na terase restaurace frontu na lívance, nebo vaječné omelety a konzumovat chlebíky, které mají na pultu v košíku. Přímo v restauraci je šílené množství pečiva slaného i sladkého, ale čerstvě pečené je jen venku. V každém baru jsou samoobslužné nápojové automaty. Pivo, voda, rozpustné džusy, cola, fanta atd...Zmrzlinu, mimochodem luxusní, podávají mimo odpoledne, ještě každý druhý den po věčeři.

Z alkoholických nápojů je v rámci programu k dispozici pivo, víno, gin, rakie, jakýsi druh rumu, vodka.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,3/5)

Vybavení a služby hotelu jsou odpovídající kategorii hotelu. Všude je perfektně čisto. Neustále tam někdo uklízí. Není problém navštívit toaletu u bazénu. Animační programy fungují dobře, pro děti jsou dvě české animátorky, dospělí se účastní programů v němčině. Oproti zkušenosti, tady nikdo neotravuje a nikoho k ničemu nenutí, jen nabízejí možnosti.

V katalogu CK bylo uvedeno, že doporučují vzít vlastní osušky. Není to vůbec potřeba. Automaticky se na osoby přidělují karty a je možno si osušky u pláže zdarma vyzvednout a nechat měnit denně za čisté. Hotel bych nedoporučila lidem, kteří nesnášejí kočky. Běhá jich všude plno, ale vůbec neobtežují, ani nejsou hlučné.

Doporučuji se dopředu vybavit dostatečným množstvím drobných mincí. Všude jsou pokladničky na tipy a jelikož v hotelu se neplatí téměř nic je to neustálý problém.

Pláž a moře  průměrně (4,5/5)

Pláž písečná, při vstupu drobné oblázky, ale nejsou nutné boty, ani pro děti. Pouze žabky na přejití od lehátka k moři. Písek je od půl jedenácté dopoledne tak rozpálený, že s bosýma nohama je problém. Pláž i moře jsou čisté, všude jsou koše na odpadky,na použité nádobí a mezi každými dvěma lehátky popelníky. Pouze jeden večer byla zřejmě bouřka, moře bylo potom dva dny trochu zakalené a plavaly v něm úlomky palmových listů.

Určitě doporučuji půjčit šlapadlo a dojet na želví ostrůvek. Dá se na něm i přistát, ale místy jsou tam ostré skály, tak je lepší mít boty. My jsme měli dvakrát štěstí na želvy. Je to opravdu úžasný zážitek.

Okolí hotelu  průměrně (4,2/5)

Šli jsme pouze jednou na bazar, který je každý pátek u hotelu Delphin-cca 15 min chůze. Všude se válí nedopalky, ale na Turecko je i okolí hotelu OK. Nedoporučuji návštěvu Alara Grand bazaru. Je údajně zbytečně drahý a pokud nemáte zájem si v obchodě něco koupit, klidně vás vyhodí. Očekávat i od bazaru, který jsme navštívili nějaký zázrak se taky moc nevyplatí. Trh je víceméně plný falsifikátů různých značek. Pár krámků je se suvenýry, kořením, oleji atd. Na tomto trhu určtě smlouvat, ale pozor na vracení drobných. Pokud usmlouváte cenu na třeba 8 EUR, nemáte je přesně a platíte bankovkou 10 EUR, stane se, že zbytku se nedočkáte :-)

Celkový dojem  průměrně (4,4/5)

My nemáme nic co bychom vytkli. Maximální spokojenost.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 21
z 25 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Alanya - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání