Napsat recenzi

Postřehy ze zájezdu cestovní kanceláře Exim Tours do Turecka, hotel Sultan Sipahi, Alánye.

Recenze hotelu Sultan Sipahi Resort (Turecko - Alanya - Kleopatřina pláž)

Hodnocení:
průměrně: 4/5
Vloženo:
Pobyt: říjen 2013
Přečteno: 1 262x
Recenze se líbila: 531 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Nesnažím se hodnotit, nemám totiž srovnání s žádnou jinou podobnou dovolenou. Jde pouze o shrnutí zkušeností a dojmů. V sobotu jsme se vrátili, takže jsem toho ještě plná.

Ohodnotit organizaci zájezdu ze strany cestovní kanceláře mohu jako vynikající. Létají s Travel Servis. Posádka byla tam i zpět česká, milá a ochotná. Jídlo teplé, včetně kávy a „sladké tečky“, pitný servis bez omezení (pivo, víno, džusy, kola…). Při příletu i odletu dobrá organizace, při odletu z Turecka delegát přítomen od začátku do konce. Doprava z letiště a zpět naprosto bez problémů a čekání, vše komfortní.

Při příjezdu do hotelu jsme byli okamžitě vybaveni náramky a mohli začít konzumovat, přestože jsme ještě nebyli ubytovaní. Pokoje byli připravené opravdu až po 14. hodině odpoledne, tak, jak je uvedeno v katalogu.

Ubytování  průměrně (3,9/5)

Pokoje jsou standartní, relativně čisto, nezničený nábytek, ručníky a osušky oškubané, ale čisté, uklízečky se po hotelu pohybovaly od rána do večera. Nic se nám neztratilo, trezor jsme zaplacený neměli. Nutné zdůraznit informace, které katalog neuvádí a mnohé hosty může nepříjemně překvapit. Jednak je nutné při převzetí karty pokoje uhradit kauci ve výši 30 Euro. Prý kvůli záruce vrácení pokoje v pořádku. Nikdo však nic nekontroluje, nepředává, nepřebírá. Pokud si o kauci zapomenete říct při vrácení pokoje, nikdo Vám ji nepřipomene a hrozí, že se domů vrátíte bez ní. Wifi připojení je zdarma pouze ve velmi malé části hotelu a to jen v blízkosti recepce. Je zde několik křesel a pohovek, kde si můžete sednout. Bývá tu však dost plno. V dalších prostorách hotelu a v pokojích je wifi jen za poplatek. Personál hotelu je běžně vstřícný, měli jsme poruchu klimatizace, která byla do 2 hodin od nahlášení odstraněna.

Strava a stravování  průměrně (4/5)

Jídlo v hotelu v dostatečném množství, za dva dny však zjistíte, že se vše neustále opakuje. Výběr masa omezený (ryby občas, kuřecí maso na různé způsoby denně, 3x za týden bylo skopové, mleté maso na různý způsob denně, vepřové málo, hovězí vůbec), výběr zeleniny opravdu bohatý, ovoce již míň (pozdní léto). Vzhledem k velkým časovým intervalům trvání oběda a večeře bylo jídlo často studené. Vesměs však chutné, čerstvé, žádné žaludeční potíže jsme neměli. S pitím to bylo horší. Na celý resort, který pojme určitě stovky hostů, je k dispozici pouze 1 samoobslužný nápojový automat na studené nealkoholické nápoje (voda a 3 druhy téměř nepitelných chemických „džusů“) s možností čepovat tyto nápoje pouze do plastových kelímků o obsahu 1 dcl a jeden bar, kde vám na požádání načepují nápoje dle výběru sice do většího plastového kelímku, ale vždy za cenu vystáté fronty. Jít si tedy pro nášup si rozmyslíte a uhasit žízeň z deckového plastového kelímku dost dobře nejde. Navíc jsme měli pocit, že obsluha za barem má v popisu práce vám opakované návštěvy baru znepříjemnit (tváří se, že vám nerozumí, atd…) Číšníci žádné nápoje ke stolům neroznáší. Pití jsme si tedy kupovali v obchodě poblíž hotelu. Ceny dost podobné českým.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,9/5)

Bazény jsme nepoužívali, nemůžeme hodnotit, ale bylo jich tam dost.

Poloha hotelu je vynikající pro ty, kteří chtějí mít v dosahu pláž i město. Na pláž je to přes nefrekventovanou silničku a park cca 3 minuty chůze. Do města opačným směrem, na páteřní nákupní ulici, cca 5 minut chůze, následně do staré části města, na trh a do přístavu cca 3,5 km. Nákupní možnosti k nespočítání.

V hotelu se vyplatí zakoupit „plážový servis“ (lehátka a slunečníky). Prodají vám za 1,60 Euro 1 ks, když si jich koupíte 6, máte 7. zdarma. Na pláži se za lístečky dá koupit lehátko a slunečník nebo jen lehátko. Když budete plážový servis platit přímo na pláži, vyjde vás lehátko na 2 Eura, stejně tak slunečník. Pláž je písčitá, moře poměrně divoké, po 2 metrech již hloubka. Z mého pohledu nevhodné pro malé a menší děti. Na pláži se dá ležet i mimo placené zóny.

Pláž a moře  průměrně (4,5/5)

Pláž je písčitá, moře poměrně divoké, po 2 metrech již hloubka. Z mého pohledu nevhodné pro malé a menší děti. Na pláži se dá ležet i mimo placené zóny.

Okolí hotelu  průměrně (4,6/5)

Delegát cestovní kanceláře vám nabídne možnost zakoupit si výlet dle výběru. Naše zkušenost je taková – od delegáta vybraný výlet za 39 Euro, v obchodě ve městě stejný výlet 15 Euro.

Platili jsme všude Eury, vrací také Eura. Snažili jsme se mít drobnější bankovky, abychom neriskovali vrácení turecké měny.

Celkový dojem  průměrně (4/5)

Odpočinuli jsme si od práce a starostí a to byl účel. Podruhé už bych na úplně stejnou dovolenou nejela.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 24
z 32 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro obchodníky
  • Pro mládež
  • Pro zamilované a manželské páry
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Alanya - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání