Napsat recenzi

Hotel nenadchnul, ale ani příliš nezklamal!

Recenze hotelu Azak Hotel *** (Turecko - Alanya - Kleopatřina pláž)

Hodnocení:
průměrně: 4,6/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2016
Přečteno: 345x
Recenze se líbila: 442 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Hotel nenadchnul, ale ani příliš nezklamal!

Odpovídal prostě těm třem hvězdičkám - personál "celkem neviditelný", ale ve chvíli kdy jeden dostal "bakšiš" začaly být "přítulní" i ostatní, hotel relativně čistý, klimatizovaná jen recepce a restaurace, chodby nikoliv. V době našeho pobytu skončil ramadán a tak hotel zaplnili místo obligátních rusů turci (2/3 hostů)!

Jinak snídaně sice málo pestré, ale co chtít v zemi kde se nejí vepřové maso, šunku jistě ne, místní salámy a párky jako z pilin a bez chuti, volská oka studená - asi místní specialita, jen jeden druh chleba, ale co by člověk chtěl na snídani ve ***!

Večeře, slušně napsáno, velmi skromné - bez výběru jen jedno jídlo, jedna příloha a jeden druh rozvařené zeleniny (brokolice, květák apod.), syrová zelenina na salát, několik sladkou vodou rozmočených kousků piškotových kostek, puding, ale třeba zmrzlina nic! Ovoce 4 druhy - blumy nebo meruňky, meloun - bílý nebo červený, jablka, broskve (většinou nahnilé)!

Naštěstí je Alanya celkem velké město s množstvím restaurací a fast foodů (mimochodem Burger King je přímo naproti hotelu) a tak si člověk může dopřát na co má chuť!

Ubytování  průměrně (4,7/5)

Pokoje jsou sice malé, ale na přespání dobré.

Denně se mění ručníky a uklízí se!

Na pokoji je trezor (poplatek 2 eura na den), "minibar" - opravdu mini a ještě naplněna předraženými hotelovými nápoji, takže svoje pití z marketu se tam skoro nevleze a jen tak mimochodem je i zakázáno si do hotelu cokoliv koupené mimo něj vnášet, naštěstí to nikdo neřeší, protože by to museli vyžadovat i po domorodcích zde ubytovaných a to by asi "narazili"!

Mini lednička je v uzavřené skříňce a proto nápoje spíš ohřívá než chladí, proto doporučuji nechávat otevřená dvířka skříňky a bude zase chladit.

Strava a stravování  průměrně (4/5)

Nic moc, viz. "Úvodní shrnutí"!

Protože hotel je jen s polopenzí zkusili jsme v poledne jídlo "a la carte" (z jídelníčku) - manželka tuňákovou pizzu - celkem dobrá, ale rozpečená zmražená, já - špagety se žampiony - jen suché špagety a do nich zamícháno pár plátků žampionů z konzervy!

Při pokusu objednat si k jídlu fresh z pomerančů nám číšník sdělil, že právě došly! (v zemi kde, aby nepřišli o kšeft tak Vás zabaví a druhý běží do sousedního krámu, protože chtějí vyhovět a vydělat???)

Jednou jsme v baru zkusili Piňa Coladu - byla dobrá, ale bez ledu a za 5 minut teplá jako čaj!

A bylo jasno, že si raději zajdeme jinam a tady už jíst nebudeme!

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,6/5)

Nic moc, viz. "Úvodní shrnutí"!

Personál si byl prostě moc dobře vědom toho, že od hostů - Turků nemohou žádné spropitné čekat, tak se snažili, ale "teplými" chlazenými nápoji a jídly z mrazáku lidi moc k rozdávání tuzérů neinspirují!

Pláž a moře  průměrně (4,6/5)

Moře čisté, pozvolný vstup do vody, lehátka a slunečníky za poplatek (5 Euro za 2 lehátka a slunečník), malý stolek a pro kuřáky květináč na nedopalky, který využil málo kdo!

Pláž hrubší písek, "lehátkář" roznášel i pití, pro zájemce k dispozici i vodní sporty - za poplatek!

Okolí hotelu  průměrně (4,7/5)

Hotel byl relativně blízko k centru Alanye a přístavu (cca 15 - 20 minut chůze) a i okolo hotelu bylo dostatek restaurací a obchodů.

Doporučili bychom návštěvu Sea Worldu - cca hodinová show s lachtany a delfíny určitě nezklame a i s cestou (asi 20 km) zabere jen 3 - 4 hodiny!

Celkový dojem  průměrně (4,6/5)

Hotel Azak - dobrý!

Příště, ale raději 4 nebo 5 hvězd a s all inclusive!

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 5
z 7 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Alanya - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání