Napsat recenzi

Ideal Beach x Klas

Recenze hotelu Ideal Beach **** (Turecko - Alanya - Kargicak)

Hodnocení:
průměrně: 2,8/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2014
Přečteno: 570x
Recenze se líbila: 443 čtenářům
Fotografie: 2
Videa: 0
Komentáře: 0

V tomto zájezdu pořádaném CK ***** jsme neviděli žádnou přidanou hodnotu. Při koupi zájezdu za plnohodnotnou cenu bez slevy ve výši 18490 Kč by se jednalo o naprosto nevyhovující poměr cena/kvalita.

Ubytování  průměrně (3,2/5)

Ihned po příjezdu nám bylo sděleno, že pro nás není volný pokoj a byli jsme přesunuti do sousedního hotelu Klas. Z tohoto důvodu počet hvězdiček pro tento hotel v této kategorii. Jako omluva nám byl ponechán all inclusive pásek. V hotelu Klas, který obývá z cca 80% ruská klientela, nám byl přiřazen pokoj v pátém patře s výhledem na moře a také hotelovou diskotéku. Ta byla v provozu od 23:00 do brzkých ranních hodin. Balkonové dveře netěsnily, proto jsme měli show i v posteli. V průběhu pobytu netekla v celém hotelu po cca 24 hodin voda. Upozorňovali jsme na tento problém opakovaně recepci hotelu - bez rozumného vysvětlení. Úklid pokoje probíhal v době poobědového odpočinku. Pokud jste byli na pokoji a uklizečka právě chtěla uklidit, ten den již úklid neproběhl. Střecha je z průhledného plastu, proto jsme se na chodbě cítili jako ve skleníku. Klimatizace fungovala bezproblémově. Osvětlení pokoje bylo nedostačující, na balkoně bylo světlo nefunkční.

Strava a stravování  průměrně (2,9/5)

Vzhledem k tomu, že jsme měli přístup do stravovacích zařízení v obou hotelech, byla strava dostatečná a vždy jsme si něco vybrali. V opačném případě bychom měli problém, a to nejsme nijak vybíraví. Z monotónní nabídky je však těžké si po pár dnech vybrat. Bohatá je nabídka syrové a tepelně upravené zeleniny, sýrů. S masem je to však horší. Střídavě bylo k dispozici kuřecí, mleté hovězí/skopové (nedalo se identifikovat) a několikrát ryby. V Ideal Beach kvituji pečení pizzy, 1x za pobyt kebap. Co bylo v Idealu však nejhorší byly skleničky. Ty byly nechutně špinavé, zažraná rtěnka na hrdle nebyla vyjímkou. Personál vcelku přívětivý a usměvavý, a to navzdory častým a dlouhotrvajícím směnám. Právě probíhající Ramadán jsme v hotelu ani nezaznamenali. Pitný režim je zajišťován pomocí barelů s pitnou vodou a automatu na "slazené džusíky" nevalné chuti. V rámci all inclusive je v Idealu k dispozici venkovní bar, kde je k dispozici místní pivo, víno, gin, vodka, whisky, raki a nealko. Za poplatek je pak zahraniční alkohol a koktejly. Od 23:00 je pak za poplatek veškerý sortiment.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,1/5)

Vybavení souhlasí s oficiálním popisem hotelu. Tobogán je v provozu pouze ve vymezeném čase, a to v obou hotelech. Bazén jsme v Idealu nevyužívali, ale z doslechu prý nebylo dostatek lehátek. Animační programy nevalné úrovně pouze v ruštině (Klas).

Pláž a moře  průměrně (3,2/5)

Pokud jste rodina s malými dětmi a plánujete čas trávit předeším na místní pláži u moře, tyto hotely určitě nedoporučuju, a to z důvodu velmi ostrého štěrku. Nejedná se ani o hrubý písek, ani o oblázky. Boty do vody byly naše spása. Další nevýhodou je v těchto případech prudké svažování. Při šnorchlování jsem viděl cca 10 ježků, ti by ale neměli přímo ohrožovat. Skvělý je podmořský život, je vidět spousta rybek, viděl jsem i malého rejnočka. Plážový bar nabízí pouze vodu a dříve uvedené džusíky. Výhodou je, že jsou lehátka, slunečníky i matrace na pláži zdarma. U Idealu opět dle vyprávění nedostatek, u Klasu jich byl vždy dostatek i bez trapného brzkého vstávání a obsazování lehátek ručníky. Vodní sporty jsou hned vedle pláže Klasu. Ceny standardní. U Klasu je také molo.

Okolí hotelu  průměrně (3,3/5)

Až na vysoce frekventovanou silnici docela spokojenost. Hned vedle hotelu se každý týden koná bazar, kde je možné nakoupit téměř vše. Centrum Mahmutlaru je v pěší vzdálenosti a do Antálie jezdí nepravidelně, avšak často, dolmuše. Jedna cesta vyjde na 2,5 liry nebo 1 euro/os. V pěší vzdálenosti se nachází park s posilovacím náčiním.

Celkový dojem  průměrně (2,8/5)

V porovnání s předchozí dovolenou v Tunisku ve stejné cenové kategorii velké zklamání.

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 13
z 34 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Alanya - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání