Napsat recenzi

Pobyt od 30.8 - 6.9.

Recenze hotelu Arsi Sweet Suite Hotel *** (Turecko - Alanya - Alanya)

Hodnocení:
průměrně: 4/5
Vloženo:
Pobyt: září 2014
Přečteno: 399x
Recenze se líbila: 416 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Do tohohle hotelu jsme jeli na úplný lastminute koupený dva dny před odjezdem a myslím si, že ceně 8 000 Kč s all inclusive odpovídal. Jednalo se o rušné letovisko, do centra ke všem diskotékám a barům to trvalo asi 20 min., a tak si myslím, že tento hotel ležel ještě v klidné část. Na pláž to trvalo pěšky asi 10 min. a stejně tak to trvalo i k zastávce autobusu. V letovisku bylo vše, co potřebuje jakýkoli "dovolenkář" - u hotelu byl i bazén, což bylo fajn pro rodiny s dětmi, když v moři byly velké vlny. Co bylo nepříjemné - cesta do letoviska trvala busem z letiště asi 2,5 hodiny a obecně celá dovolená nakonec trvala pouze 6 dní (1.den jsme strávili celý na cestách - z ČR jsme vyletěli v 10:00 a na hotelu jsme byli ve 20:00 a poslední den jsme odjížděli z hotelu již ve 2:20 a v 7:00 odlétali do Čech).

Ubytování  průměrně (3,3/5)

Byli jsme spokojení, bydleli jsme už na daleko horších místech:-) Apartmány byly prostorné, skládali se ze dvou pokojů a koupelny, prostorného balkónu. Velmi jsme přivítali, že byla bezplatná klimatizace i využívání ledničky (v Turecku je opravdu po celý den i noc hrozné horko:-). Na pokoj si nemůžeme stěžovat, ale nejsme moc nároční - uklízečky tam chodili, za pobyt nám asi 1 x vyměnili ložní prádlo a ručníky, ale každý den ustlali:-) Myslím si, že ceně určitě ubytování odpovídalo.

Strava a stravování  průměrně (2,7/5)

My byli spokojení, ale abych byla objektivní. Na snídani se stále objevovali stejné pokrmy -míchaná vajíčka (která podle mě byla až moc "naměkko" a roztíkala se:-), občas párek, jinak vždycky pár druhů sýra, nějaký ten salám, ale bylo fajn, že tam bylo celkem dost zeleniny, které jste si k snídani mohli dát. Snídaně byla od 8 do 10:00. Po celý den byla k dispozici káva z automatu, voda a od 10:00 i alkoholické nápoje (pivo, vodka, gin, víno), pro které jsme si mohli chodit až do 23:00.

Oběd byl poté od 12:00 do 13:30 - na oběd byly vždycky dvě přílohy (rýže téměř každý den a pak těstoviny, brambory, jednou byly hranolky), každý den byly k obědu jejich tradiční polévky, jinak se objevovalo každý den k obědu maso (většinou kuřecí) a na výběr bylo hodně zeleniny. Večeře se poté hodně podobali obědům a často se objevovali ještě věci od oběda, ale vždy tam bylo i něco nového.

Jediné, co nám chybělo, že ryba byla pouze jednou na večeři.

V době těchto jídel jste si mohli vzít i ovoce - melouny, nektarinky, jablka, což vidím jako pozitivum. V jiných časech než přímo vyměřených na jídlo však žádné pokrmy nebyli.

V rámci jídel byly i nějaké sladké věci, ale jelikož se topili v oleji, tak jsem je ani jednou neochutnala:-) Ale byli tam také:-)

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3/5)

Personál hotelu byl ochotný a moc fajn, i když občas museli řešit nějaké nepříjemnosti s opilými hosty:-) Pan manager byl celý den na recepci a bylo fajn, že umí anglicky (jinak jste se ani na hotelu domluvit nemohli, delegát tam přijel pouze 2 x za pobyt a to ani ne první večer, takže ubytovávat jste se museli "v angličtině":-) Ostatní už mluvili o poznání hůř anglicky, ale domluvit se s nimi dalo. Občas bylo sice trochu nepříjemné, že jste často zasedali ke stolu se špinavým ubrusem a za okny pořád žebraly kočky - ale to si dělají turisti sami, když je krmí:-)

Pláž a moře  průměrně (4/5)

Pláž byla fajn - na začátku pobytu jsme si ji nemohli vynachválit, jelikož byla úplně čistá a to i moře, ale postupem času to upadalo a z moře se stávala maličko "žumpa":-) Ale to asi jako všude. Na pláži nebyl problém najít místo - nosili jsme si pouze deku, takže jak to bylo s lehátky nevím, ale nejspíš za úplatu jako všude. Jediné, co je v Turecku nepříjemné, tak že pláž je hrozně rozpálená a po písku se těžko chodí hlavně v poledních a odpoledních hodinách. Na každé pláži je bar i beachvolejbalové hřiště, vodní sporty atd. Alanya je opravdu velké letovisko, takže tam není o nic nouzi. V Turecku je velké teplo přes den i v noci, takže to nahrává i nočnímu koupání. Voda je tam pořád jako ve vaně - moc vás neochladí:-)

Okolí hotelu  průměrně (4,7/5)

Pro nás úplně super letovisko - rádi výletujeme (v Alanyi je hrad, na který lze dojet busem nebo mi šli pěšky, na druhé straně Alanye je pověstná Kleopatřina pláž, kam jde také dojít/dojet), rádi se bavíme a paříme ( asi do 20 min. lze dojít do centra, kde je hrozně moc barů, diskoték a míst, kde se dá bavit). Všude je hrozně moc krámů, kde si můžete koupit všechny možné i nemožné značky relativně dobře zfalšované za rozumnou cenu - dokonce rádi smlouvají, takže to je pohoda. Myslím si, že klidná poloha hotelu nahrává i rodinám s dětmi, které nemají problém s tím se vyspat a zablbnout u bazénu nebo na pláži (plus jsem byla překvapená, kolik je tam všude dětských hřišť:-)

Celkový dojem  průměrně (4/5)

Za tuto cenu to bylo moc fajn, pokud nehledáte luxus a nevadí vám kratší dovolená a to, že za celý pobyt skoro neuvidíte delegáta a chcete se v pokoji pouze vyspat, tak je to fajn:-)

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 2
z 3 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Další recenze hotelu

Umístění hotelu

Alanya - nejlepší hotely

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání