Napsat recenzi

Sun club

Recenze hotelu Djerba Sun Beach Resort (ex Jerba Sun Club Hotel) *** (Tunisko - Djerba - Midoun)

Hodnocení:
průměrně: 4,2/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2017
Přečteno: 306x
Recenze se líbila: 334 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Hotel Sun Club Djerba

Po příletu na Djerbu nás paní delegátka vyzvedla na letišti a naložila do taxíku, který nás odvezl do hotelu, a dále zůstala na letišti a už jsme ji až do dalšího odpoledne neviděli. Po čase jsme zjistili, že je to běžná praxe (přece nebudou posílat autobus pro 2 lidi). Odjezd na letiště po dovolené probíhal stejně. Jelikož nám paní nedala žádné informace, tak jsme se museli přes recepci a vše co k tomu náleží (kde a od kdy se vydává jídlo, atd.) prokousat samotní. Což nebyl problém, protože recepční a komplet celý personál hotelu byl velice milý a ochotný. Ale jinak byla paní delegátka velice milá, ochotná a profesionální.

Hotel je podle mě asi tak 30 let starý a moc se na něm toho nezměnilo. Pokoje to samé, starší, ale vše fungovalo jak mělo, dokonce i klimatizace. A poté co jsme vyvraždili asi 20 velkých (asi 2 cm) mravenců a jednoho švába, tak bylo i čisto a bezpečno. Hotelový komplex se skládá s několika samostatných budov s pokoji pro turisty, takže v jiných pokojích to mohlo být jinak. Ale zdi jsou jako z papíru, takže slyšíte i to, co se děje o 3 byty dál. Řekl bych, že se hotel specializuje převážně na ruské turisty. Protože asi tak 80 procent byli rusáci a zbytek Češi, Němci, Francouzi a místní Tunisané. Když si budete chtít v Tunisku cokoliv koupit, musíte mít místní měnu (tuniský dinár). 1td je asi necelých 10 Kč a dá se za něj koupit docela dost (je tu opravdu levně). Peníze vám vymění na recepci, nebo hned vedle recepce je bankomat. Vemte si dost drobných, protože téměř všude a za vše budou chtít nějaký bakšiš, většinou stačí 1-2 td (ale v těchto zemích je to normální). Možná bude někoho zajímat jak je to s WiFi. Takže WiFi je pouze u recepce. Jelikož a pouze tam, tak jakmile se připojí 50 lidí, WiFi spadne a už se nepřihlásíte. Když jsme něco potřebovali, tak jsme chodili ráno, kolem 7-8 hod. když lidi byli na snídani, nebo ještě spali. Ale nejsem závislák a nemusím být vždy a všude online. Ale někomu to možná může vadit.

Ubytování  průměrně (3,9/5)

Nic moc

Strava a stravování  průměrně (4,2/5)

Jídlo

Jídlo a restaurace byla taky sranda. Snídaně, obědy a večeře se podávaly formou švédských stolů. Už od vstupu se dělaly fronty a bylo jedno jestli ráno, nebo večer, jak šlo o jídlo, fronty byly vždy a všude. Jednou byla dokonce fronta i na talíře a příbory. Zkrátka to nějak nestíhali. Ale jinak jídlo bylo dobré a bylo ho dost, takže si každý vybral.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,2/5)

Bazén

Bazény byly dva, jeden hlavní větší, kde se odehrávalo vše zásadní (animáci atd.). A druhý kousek bokem, menší a klidnější. Voda čistá a vybavení stejné jako na pláži jen v o něco lepším stavu. U bazénů bylo alko i nealko zdarma.

Pláž a moře  průměrně (3,7/5)

Pláž

Na pláž se prošlo přes hotelový komplex a málo frekventovanou silnici. Na pláži byl písek, v písku samej vajgl, slámky od pití a jinej bordel. Po cestě k moři ještě smrdělo pár velbloudů, takže se v písku ještě válely velbloudí bobky. Moře bylo celkem čisté, až na mořskou trávu, nebo řasy či co to bylo. Vybavení pláže má už taky dost odslouženo. Plastová lehátka téměř všechny popraskané a slunečníky se skládaly ze dřevěné tyčky a pleteného stínítka, které bylo místy už děravé. Když tohle všechno překousnete, tak si kousek od vás lehne rusák, který si propojí telefon s reprákem a pustí si na plno ruskou diskotéku. Takže taky super. Na pláži byl ještě bar, kde bylo nealko zdarma.

Okolí hotelu  průměrně (3,3/5)

Výlety

Byly jsme na třech a kromě krokodýlů to byla to ztráta času a peněz. Jel s námi místní průvodce, který uměl perfektně česky a opravdu toho hodně věděl o historii Tuniska atd. a byla s ním celkem zábava.

Sahara cena 40 euro osoba

Odjezd před šestou ráno, takže bez snídaně (zapomeňte, že by vám něco nachystali předem, jako jsme to měli třeba v Turecku, tam jsme dostali malí balíček se svačinou). Slova paní delegátky: “tak si třeba někde kupte nějaký sušenky a vodu”. Celou cestu jsem si připadal jako na zájezdu japonských turistů. Po pár kilometrech jsme se zastavili na rádoby zajímavém místě s výhledem a všichni začali na pokyn průvodce fotit a natáčet. Pak zpět do autobusu a za půl hodiny znovu ven, vyfotit, nastoupit a dál. Když jsme konečně doskákali do města Douz (prý brána do Sahary), tak nás navlíkli do hábitů a turbanů, posadili na velblouda a odvezli asi 300-500 metrů do rádoby pouště (to vše za poplatek 25 td osoba). Tam si 10 minut fotíte písek, velbloudy, velbloudí bobky a jinej bordel. Pak nás znovu naložili na velblouda a odvezli zpět k autobusu a na oběd. Po obědě se jede zpět k hotelu stejným stylem, zastávka, focení atd. Vraceli jsme se večer něco málo před devátou, takže večeři stíháte jen těsně. Jó a kdyby jste třeba někde četli (tak jako my), že uvidíte místa, kde se natáčeli hvězdný války, tak prd, neuvidíte. I když možná jsme jeli někde v dálce kolem.

Okruh po ostrově 16 euro osoba

Odjezd ráno před sedmou, takže snídani zase nestíháte, ale už tam mají něco málo nachystané, takže vezmete buchtu a to co zrovna je do ruky a jdete. Výlet probíhá podle zavedených pravidel, zastávek na focení, skoku o pár kilometrů dál a znovu to samé. Takže asi to nejlepší na tom je možnost nákupů na venkovním tržišti (vše se muselo usmlouvat, ale mě to baví je to sranda) a návrat zpět na hotel k obědu.

Možná někomu tenhle styl výletů vyhovuje, já sem od toho čekal trochu víc.

Krokodýlí farma 16 euro osoba

Tenhle výlet se nám opravdu líbil. Odjezd byl po obědě kolem půl třetí. Po té co se objedou hotely a posbírají ostatní, aby se naplnil autobus, se jede do Djerba Explore. Tam si postupně prohlídnete museum, venkovní obydlí, jak se kdysi žilo atd. Pak se jde konečně na krokodýly. Je jich tam opravdu hodně, někdo říká 400, jinej 600. Když to stihnete, tak v 17 hodin začíná krmení krokodýlů. Doporučuji, tohle jen tak někde neuvidíte. Po krmení jsme si prošli ještě zbytek areálu, kde měli veliký želvy, leguány a ostatní místní zvířectvo. Pak už zpět do hotelu na večeři.

Ještě tam měli jeden výlet, celodenní plavba pirátskou lodí kolem ostrova, ale na tom jsme nebyli, takže o něm nic nevím.

Celkový dojem  průměrně (4,2/5)

Celkově celý Tunisko a Djerba je jedno velký smetiště. Jestli jste byli v Turecku a připadlo vám, že je tam bordel, tak si to vynásobte 3x a vyjde vám Tunisko. A ještě si přidejte spoustu otravných rusáků. Kdo měl to štěstí, že už je někdy na dovolené potkal, ví co tím myslím. Možná, že v jiných hotelech na Djerbě a Tunisku to tak není, ale do hotelu Sun Club se už určitě nevrátíme (je to škoda, protože personál byl perfektní) a do Tuniska asi taky ne. Třeba to ostatní, nebo v jiných termínech měli jinak, ale mi to měli takhle. BOHUŽEL!

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 74
z 89 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Djerba - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání