Napsat recenzi

Příjemně strávená dovolená

Recenze hotelu Mariant Hotel *** (Španělsko - Mallorca - S'Illot)

Hodnocení:
průměrně: 3,7/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2015
Přečteno: 1 101x
Recenze se líbila: 351 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Mallorcu jsme letos navštívili poprvé a k našemu 11dennímu pobytu jsme zvolili hotel Mariant. Svého rozhodnutí určitě nelitujeme. Byli jsme mile překvapení a z dovolené si odnášíme spoustu příjemných zážitků, ke kterým přispěl jak příjemný personál a výborná strava, tak okolí hotelu plné stánků se suvenýry a oblečením.

Ubytování  průměrně (3,4/5)

Klasicky zařízený pokoj s televizí, klimatizací a poměrně prostornou koupelnou. Z balkonu jsme měli příjemný výhled na protější hotely a vpravo na část moře a pláž. Více informací ohledně pokoje viz. kolonka "Vybavení, služby a personál hotelu."

Za nevýhodu jsme považovali WiFi připojení. V popisu hotelu bylo uvedeno, že je možnost se připojit na hodinu zadarmo, což sice pravda byla a recepční nám vždy ochotně kód na hodinovou neplacenou WiFi dala, ale již nebylo uvedeno, že internetové připojení je pomalé, připojit se může minimum lidí a když už se klientům po dlouhé době připojit podaří, tak WiFi téměř vůbec nefunguje a na odeslání zprávy na Facebooku čekají klidně pět minut. Nebyli jsme jediní, kteří s tímto měli problém.

Na druhou stranu je také třeba podotknout, že oproti jiným hotelům, které jsme na dovolených navštívili, byla cena za placenou WiFi příznivá - 3 eura na den. Přesto si myslíme, že uvedený popis ohledně internetového připojení nebyl tak úplně pravdivý a ve výsledku si za kvalitní internet musí návštěvníci připlatit, zvlášť pokud si chtějí vyřešit pracovní povinnosti nebo vyhledat informace ohledně mallorských památek.

Strava a stravování  průměrně (4/5)

Ke stravě a rozmanitosti jídel žádnou výtku nemáme. Denně byly na snídani dostupné nejrůznější druhy jídla tak, aby uspokojily jak menší děti, tak starší dospělé, jak milovníky sladkého, tak ty, kteří dávají přednost toustům, šunkám a vaječině.

Obědy bývaly podobné - kromě klasických jídel (hranolky, těstoviny, zelenina) byly k dispozici nejrůznější druhy ryb a mořských plodů včetně mušlí, chobotnic, lososů a tuňáků. Byla také možnost vzít si zmrzlinu, a to jak po obědě, tak během odpolední svačinky. Jeden den byly pro klienty připravené speciální předkrmy v podobě sýrů a rozmanitých ryb.

Večeře to stejné, jídlo velmi dobré a výběrem by se hotel měl zavděčit snad každému. Celá naše rodina si jídlo pochvalovala a pokaždé jsme se dobře najedli.

Výběr nápojů byl rovněž bohatý - ovocné džusy, soda, cola, sprite, fanta, na baru poté také alkoholické nápoje a koktejly, včetně možnosti vyzkoušet v rámci all inclusive tradiční španělské drinky.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,6/5)

Vzhledem k tomu, že jsme si již před dovolenou pročítali recenze a věděli jsme, že na hotelu neprobíhají animační programy ani není možnost "zbavit se dětí" šoupnutím do dětského koutku, nebyli jsme překvapení a v našem čtyřčlenném seskupení (dva dospělí, dvě starší děti) nám absence zábavných programů nijak nevadila.

Vybavení pokojů bylo jednoduché, klasická klimatizace, balkon, pěkná koupelna a televize se dvěma českými programy (Noe, ČT24) a okolo 70 dalšími v různých jazycích - němčina, španělština, angličtina a jiné. Podle ostatních recenzí kdysi na hotelu české programy nebývaly (jako by to byl problém - kdo jede na dovolenou sledovat televizi?), takže hotel se očividně v tomto ohledu zlepšil.

Pokoj byl denně uklizený a čistý, nové ručníky, čistý koš, vytřená podlaha. S personálem jsme byli nadmíru spokojení, všichni byli velmi pracovití, příjemní a zábavní. Číšníci zároveň byli schopni zjednat si pořádek, když v bazénu vyváděli opilí Němci.

Pláž a moře  průměrně (4,1/5)

Těžko hodnotit čistotu moře nebo teplotu vody při psaní hotelové recenze, neboť hotelový personál nic z toho ovlivnit nemůže. Nicméně dvě pláže (větší a menší) byly hotelu velmi blízko, cestu lemovaly pěkné stromy a obchůdky. Jelikož nám pár dní na dovolené pršelo, bylo moře asi tři dny kalné a plné mořských řas, jinak ale voda byla po většinu času čistá a vstup do moře na jedničku - i po několika metrech od břehu jsme stále měli vodu po pás. Také jsme vyzkoušeli vodní atrakci "banán," cena přijatelná a zážitek za to určitě stojí.

Na pláži byla denně možnost zakoupit si kokosy, melouny či ananasy - vzhledem k tomu, že jsme měli zaplacené all inclusive, nám přišlo zbytečné je kupovat. Lehátka ani slunečníky jsme nevyužívali, každopádně se vyplatí přinést si slunečníky z domu, protože na pláži se za vypůjčení platí.

Okolí hotelu  průměrně (3,9/5)

Kolem hotelu bylo většinou čisto a uklizeno, hotel se nacházel blízko dvou pláží, obchodů se suvenýry a tabákem. Pátou hvězdičku nedávám kvůli hlučnému okolí. Hudba z okolních hotelů někdy působila rušivě, cesta hned pod našim balkonem na tom byla podobně. Na ulicích blízko moře neustále jezdily čtyřkolky, dětské motorky, autíčka a jiné vehikly, takže na procházky jsme využívali místa dále od hotelu.

Celkový dojem  průměrně (3,7/5)

Celkový dojem z hotelu byl velmi dobrý, až na pár maličkostí, které byly výše zmíněny, jsme s dovolenou byli spokojeni a hotel Mariant bychom s klidným svědomím doporučili i našim přátelům a známým.

Přestože v hotelu nebyl animační program ani dětský koutek, bylo spoustu možností jak děti zabavit - vodní atrakce, dětské motorky, autíčka, koloběžky a mnoho dalšího. Ve finále animační programy ani nechyběly, dva dny z jedenácti byla na hotelu hudba a tancovalo se, při čemž se menší děti také dostatečně vyřádily.

Zároveň díky sympatickým číšníkům, různým druhům alkoholických nápojů a koktejlů a nedalekým restauracím a klubům, ve kterých se tancovalo snad denně, by si pobyt v hotelu užili i mladí hosté, kteří se přišli na dovolenou bavit.

A pro dospělé či starší lidi, kteří upřednostňují klidnější prostředí, jsou zde příjemná místa určená k procházkám, krásná příroda a okolí, večerní procházky po pláži a nádherný pohled na španělskou architekturu.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 53
z 87 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro rodiny s dětmi

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Mallorca - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání