Napsat recenzi

Překvapení

Recenze hotelu Ibersol Almuñécar Beach Hotel & Spa **** (Španělsko - Andalusie - Almuñécar)

Hodnocení:
průměrně: 4,3/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2013
Přečteno: 616x
Recenze se líbila: 456 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Odlétali jsme z Bratislavy v 04.00hod. ráno, nad letištěm v Andalusii - Almerii jsme byli v 6.45hod., ale vzhledem k tomu,že Španělé jsou tací jací jsou-maňana-kroužili jsme asi 20min. nad letištěm,než nám milostivě letiště otevřeli. S ostatními cestujícími jsme se děsili toho, aby měl pilot hlavně dost paliva......:-).

Na letišti nás předchozí odlétající klienti varovali,zda máme nabalené bundy- nechápali jsme- až posléze...

Delegátka nás poslala do 2 busů před letiště -neoznačené,zmatečné, nakonec jsme i s ostatními dovolenkáři a špan.řidičem do jednoho nastoupili a on se rozjel - bez delegátky, jen jsme tajně všichni doufali,že ví kam jede. Ve středisku Raquitas de Mar - cca 13 km od Almérie, nás začal postupně "vypouštět" z autobusu,...

Kolem 9.hod. ranní jsme se pokoušeli na recepci doml.na pokoji s výhledem na moře,který jsme si i žádali - nemělo to význam,jednak se moc dobře nedá domluvit (němčinou se nechytneme vůbec) a jednak pokoje už asi měli rozdělené-prý je tam jediný větší pokoj s výhledem na moře-ale chtěli příplatek 70 euro/den....

Dobré bylo,že už v 10hod.jsme seděli na blízké pláži a popíjeli jejich - posléze i náš - velice oblíbený nápoj tinto de veráno (obdobné jako sangria-ale nemá tolik alkoholu, pouze trochu červ.vína).

Ubytování  průměrně (4,6/5)

Nakonec jsme měli vcelku na pokoj štěstí - v 5.podlaží. Hotel je sedmipodlažní a je otočený tak,že ani jedna strana hotelu není vyloženě orientována k moři. Většinou máte výhled do zahrad-bazény, na ulici, ale když jsme vykoukli přes balkon tak jsme kousek moře uviděli.... Ti co byli níž,na tom byli hůř. Španělé totiž mají vývody VZT zařízení na střechy mezi hoteli-takže po celou dobu to tam pěkně hučí. Alespoň neslyšíte tolik křik od Španělů.

Úklid každý den, náš pokoj byl velký, i koupelna prostorná.

Strava a stravování  průměrně (4,2/5)

Polopenze - snídaně od 8.00-10.30, večeře od 19.30-22.30hod. - v hotelu byli převážně Španělé, takže oni jsou zvyklí večeřet ve velice pozdní hodinu. Pouze nás pár českých turistů chodilo na jídlo s otevřením dveří.... - jídla hodně,rozmanitého-co si kdo zamanul, od šunek-palačinek,klobás, masa (ty ovšem nejsou tak chutné jak u nás), ryby, ovoce, zmrzlina.... -+ španělský hluk.....

Při snídani jsme popíjeli šampáňo....

Veškerou pitnou vodu si musíte kupovat, ve vodov.kotoutcích teče voda odsolovaná.

Při snídani jsme si ze zvyku chtěli dát čaj,ale zdálo se,že byla snad použita tato voda-naštěstí při těch snídaních je tam dostatek džusů, vod a toho šáňa....

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,3/5)

Hotel čistý, sociální zařízení taky,každodenní úklidy na pokojích, v přízemí jsou k dispozici 2 masážní křesla- a to je tak jediné vyžití. Ještě jsou k dispozici výlety s delegátkou, ale jsou trošku dražsí (např. Granada-cca 70euro/osoba).

Veškeré animační programy jsou určené pro děcka. Večerní procházky po pláži - jednou napravo, jednou vlevo, pak do středu, a po několika dnech zjistíte,že se nudíte. Ještě že mají dobré červené víno...

Hotelový bazén, lehátek -málo, většinou již po ránu plně zabrané, celý den hlučno.

Pláž a moře  průměrně (4,3/5)

Pláž byla čistá a prostorná - 12km-hrubý písek s kamínky. Každý večer byla čištěna a projížděna jakýmsi strojním mechanismem,který ráno vytvářel dojem plážového " sněhového manžestru" .

Moře však studené-20 st., téměř každý den vítr a velké vlny (proto ty bundy,které by se opravdu při těch večerních procházkách hodily.:-). Když se oteplilo - trvalo to 2-3 dny, pak zase vítr, ...tak se to střídalo po celých 12 dní.

Na pláži jsou i lehátka-nepatří však k hotelu,je to soukromé a paní vybírá poplatky - 4 euro/osobu ( po 2 dnech nám slevnila pro 2osoby na 7 euro). U lehátek jsou napevno instalované jakési protivětrné zástěny, takže se dá z toho usuzovat,že ten vítr od Afriky fouká dosti často...

Okolí hotelu  průměrně (4,3/5)

V okolí nic moc není, plážový chodník na kterém obchodují místní černí s různými plagiáty. Večer ve městě malé kavárničky, taverny, ale nikde není slyšet např. místní folklor, flamengo, není vidět tanec-jakési prázdno,nuda.

(na rozdíl od loňského Costa Brava-stř. Santa Suzana - h. Indalo - perfektní téměř vše-nejlepši jídlo,které jsme kdy jedli, každý večer program pro dospělé-fantastické!!!).

Ve střed.je ještě místní aquapark a nějaké dětské klouzačky- ty jsme nevyužili...

Celkový dojem  průměrně (4,3/5)

Vzhledem k nestálému počasí, které nás na začátku pobytu velice překvapilo a k absenci kultury -se na stejné místo už nepodíváme.

Ale ve Španělsku je řada jiných pěkných míst. Loňská Barcelona jbyla nádherná, Gibraltar nás ještě čeká - (výlet odsud se sice konal,ale bylo to 400 km vzdálené a dosti drahé) -tak snad někdy příště a někde jinde....

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 7
z 9 recenzentů

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Andalusie - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání