Napsat recenzi

Doporučujeme!

Recenze hotelu Kolymbia Sun Family Resort *** (Řecko - Rhodos - Kolymbia)

Hodnocení:
průměrně: 4/5
Vloženo:
Pobyt: červen 2014
Přečteno: 654x
Recenze se líbila: 429 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 2

S ubytováním a úrovní služeb jsme byli velice spokojeni, byly tam mírné nedostatky, ale ty byly způsobeny určitými jedinci (hosty hotelu).

Management hotelu dělá maximum pro nejvyšší spokojenost svých hostů.

V Hotelu Kolymbia Sun byli v 90% Češi a Slováci, takže hotel vhodné pro ty, kteří neovládají žádný cizí jazyk. Zbytek jsou Rusové – které bez rozdílu, kde jste na ně narazili, se chovají jako páni tvorstva, naráží do vás, strkají, předbíhají, jsou hluční, neurvalí apod. (samozřejmě se najdou výjimky, ale to je prostě takový národ).

Osazenstvo hotelu tvořili lidé různých věkových skupin – mladé páry, rodiny s dětmi, důchodci. Pro nás by bylo vhodnější jet ještě o týden dříve z důvodu začínajících letních prázdnin a tím pádem přibývajícím počtem dětí.

Počasí po celou dobu bylo bez mráčku a v průměru 33 stupňů.

Ubytování  průměrně (3,8/5)

I přestože je hotel umístěn u silnice, nebyl zde žádný velký ruch, hotel se totiž nachází ve „vedlejší“ ulici pár metrů od hlavní třídy.

Jsme sice mladý pár, ale máme velice rádi klid, nejsme disko typy, a i když jsme pobývali v centru Kolymbie, hlasitá hudba z barů se ozývala nejpozději do 00:30, poté bylo ticho a klid na případný spánek :-) horší bylo, že náš pokoj byl naproti malému domu se zahradou, kde chovali slepice s kohoutem, který v brzkých ranních hodinách (kol. 5.00 hod) dával o sobě dlouho vědět.

Hlasitý zvuk se ozýval z dětských kolotočů poblíž hlavního hotelového vchodu a občas obtěžoval. Kolotoče jsou za peníze.

Strava a stravování  průměrně (4,1/5)

Snídaně, obědy i večeře probíhaly formou bufetu.

Snídaně i večeře se konaly v jídelně přímo v hotelu. Oběd se konal venku u hotelového bazénu.

Vezmete-li v úvahu velikost hotelu, pokud by šli všichni ve stejnou dobu na jídlo, nemají šanci, jelikož by si neměli kam sednout – jídelna disponovala tak 70 místy. Venku to bylo lepší.

My jsme nepochopili, proč lidé přešlapují i půl hodiny před otevřením bufetů a pak se nahrnou k jídlu a předbíhají se, strkají, berou si tolik jídla, že jim padá z talířů – přitom jídlo hotelový personál neustále jídlo doplňoval a v řídkých případech se stalo, že by některé jídlo došlo (pokud došlo, byly to jen jeden dva druhy jídla, v tomto případě jste stejně stále měli možnost si vybrat z ostatních jídel). Z výše uvedených důvodů jsme se proto chodili najíst 1 hodinu před uzavřením, kdy ta největší „vlna kobylek opadla“ a my se nemuseli tlačit, čekat ve frontě, měli jsme si kde sednout a navíc při večeři jsme byli v jídelně téměř sami (jediným problémem bylo, že stoly byly občas dost špinavé, ale po předešlých strávnících, jinak stoly jsou uklízeny a ubrusy s prostíráním je měněno za čisté po každém jídle).

Do jídelny musíte chodit oblečení, nesmíte přijít v plavkách nebo polonahý, naopak u oběda venku je to zcela jedno.

Vše probíhá formou samoobsluhy – výjimkou u večeře je, že usednete k vámi vybranému stolu a personál vám naservíruje polévku a donese vám pití, které si vyberete. Poté se sami obsloužíte u bufetu.

Jste-li např. na celodenním výletě, vyžádejte si obědový balíček (voda, bageta, ovoce v krabičce).

Bar u bazénu funguje od rána do půlnoci – i když hosté sedí na baru, bar zavírá přesně o půlnoci, ani o minutu déle. Bar je také uzavřen v době večeře od 19:00 – 20:00. Bar nabízí 11 alkoholických míchaných nápojů, 2 nealko míchané nápoje, dále pivo, víno, nealko, míchané vinné nápoje. Pozor na alkoholické míchané nápoje – míchání je 50:50, nebo kolikrát alka je více než nealka :-D Pouze 3 alkoholické nápoje byly za peníze (ale opravdu za pakatel) a to 2 druhy Mojita a ledová káva.

Jdete-li k moři nebo jinam mimo hotel a chcete vodu, necháte si ji nalít do své PET lahve na baru.

Snacky a zmrzlina jsou k dispozici u baru – mezi snacky se počítají pizza kousky, párky v listovém těstě a kokosky, občas dojdou a nejsou doplněny. Zmrzlina je v dózách v chladícím boxu a každý si ji dá dle libosti – přišlo mi to trochu nehygienické (děti mokré z bazénu, kdy např. voda kapala do boxu).

All inclusive mají všichni hosté hotelu a nejsou vůbec „označeni“ náramky.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,1/5)

Hotelový personál je neuvěřitelně ochotný, nic pro ně není problém – a není to jen vyslechnutí problému, ale problém opravdu vyřeší, patří jim náš velký dík! Všichni bez výjimky opravdu pracují neúnavně a rychle, s úsměvem na tváři. Jediným negativem byla česká barmanka, která nestíhala obsluhovat, sice stále pracovala, nezastavila se, ale nedokázala si to zorganizovat a stále si stěžovala u všech, kteří byli ochotní poslouchat, že nestíhá a lidi, že furt chodí pro pití... Navíc obsluhovala na přeskáčku, zcela bez řádu, a proto někteří na pití čekali i desítky minut.

Některé pokoje hotelu stále nejsou zrekonstruované – starý nábytek. My jsme měli štěstí a narazili na zrekonstruovaný pokoj – pozor na to, že rekonstrukce Řeky je sporadická oproti české – občas někde čouhá drát apod., ale na účelnost pokoje to nemá vliv a na životě vás to také neohrožuje ;-)

Náš pokoj byl vybaven novým nábytkem, sice některé uspořádání pokoje bylo zvláštní – lednice ve skříni, která byla naproti posteli a byl malý prostor pro průchod mezi postelí a skříní. Původně jsme měli v pokoji kromě manželské postele ještě jednu postel, která nám bránila volnému průchodu na terasu, takže jsme si ji nechali odnést.

V TV najdete mezi programy i naladěnou ČT24.

Wi-Fi signál je dostupný v celém hotelu – nejsilnější signál je u recepce, občas Wi-Fi na pokojích bez signálu, na vyžádání vám zdarma zapůjčí kabel na internetové připojení.

Pokoje se uklízí každý den – na čistotu se tu velice dbá. Dále měnili častěji ručníky, než jsme nepožadovali.

Hotelové terasy jsou „schodově“ stupňované, takže máte soukromí.

Pláž a moře  průměrně (4,3/5)

K moři je to pěšky po chodníku asi 300 m – vybrali jsme si pláž (písčitá s postupným přechodem v oblázkovou – bez bot do vody se neobejdete, ale za to budete odměněni velice čistou a průzračnou vodou), kde ze začátku pláže polehávaly rodiny s dětmi (kvůli písku) a po několika desítkách metrů (za Water Sports) jsme měli kus pláže sami pro sebe (vč. moře). Slunečníky a lehátka v mnoha případech náleží k hotelové pláži. Pokud nejste hotelový host, platíte obvykle 8 EUR za den (1 slunečník a 2 lehátka).

Hotel Kolymbia Sun bohužel svou pláž nemá.

Narazili jsme však i na pláž (mimo Kolymbii oblast), kde byly slunečníky i lehátka zdarma, pokud v plážovém baru učiníte nákup v min. výši 4 EUR za osobu.

Okolí hotelu  průměrně (3,9/5)

Kolymbia oblast je oblast zaměřující se na české a slovenské turisty – jak v hotelech, tak i v obchodech jsou z 80% buď čeští nebo slovenští zaměstnanci, příp. sami Řeci ovládají pár českých slovíček. Takže jsme angličtinu v Kolymbii použili hodně málo.

Celkový dojem  průměrně (4/5)

viz výše

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 39
z 51 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Jana: Nesouhlasí­m s hodnocením "české barmanky" - 20. 7. 2014 17:34

já jsem ji poznala ažtam - musÃím se subjektivním názorem panÃí Ivany nesouhlasit. Tato "česká barmanka" jménem Markéta, byla takovým sluníčkem na baru. Velmi pracovitá - nesedla si od 16 do 24hod. denně. Vyjmíkou byla doba podávání večeře -mezi 19 - 20hod, kdy byl bar zavřen. (a to proto, že personál za barem se pÅřesunul pomáhat do jídelny) Př™edností­ Markéty byla výborná schopnost komunikovat s hosty hotelu - jak česky, tak perfektní angličtinou. Měla dar empatie a jejímu naslouchání by se mohl přiučit leckterý manažer. Nedě›lala rozdíy mezi věkovými kategoriemi, potvrdila profesionální přístup. Nepostřehla jsem, že bych čekala déle, než bylo u plného baru nutné. Některé koktejly uměla lépe namíchat, než její kolegové. Při práci si stihla prozpě›vovat a zaregistrovala jsem, jak novým příchozím vkusně› nabízela nápoje. Vždy se snažila doporučit osobitý nápoj individuálně a ještě přidala ně›jakou historku. reagovat

František: Re: Nesouhlasí­m s hodnocením "české barmanky" - 11. 9. 2014 15:52

Naprosto se ztotožňuji s Janou. Markéta (hovoříme-li o stejné štíhlé usměvavé blondýnce) zvládala nelehkou práci na baru s lehkostí a noblesou a ještě si u toho i zatančila. Je pochopitelné, že když se na kruhovém baru v jednu chvíli ze všech stran sejde dvacet lidí, není možné uspokojit všechny najednou a ještě k tomu v pořadí, v kterém přicházeli. Mně osobně nevadí počkat pár minut. Jednak nebylo kam spěchat, protože na dovolené se nikam spěchat nemá a jednak bylo zajímavé pozorovat některé nedočkavé rekreanty, jak se svými ostrými lokty drali do popředí, jen aby jim proboha něco neuteklo. Chvílemi to bylo dost úsměvné. Chvílemi naopak smutné, jak k sobě dokážeme být neohleduplní. reagovat
Přidat komentář

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Rhodos - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání