Napsat recenzi

Dovolená v Hotelu Poseidon Palace****

Recenze hotelu Poseidon Palace Hotel **** (Řecko - Olympská riviéra - Leptokaria)

Hodnocení:
průměrně: 5/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2016
Přečteno: 748x
Recenze se líbila: 466 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 2

Právě jsme se vrátili z 8 denní dovolené v Řecku (11.8. - 18.8.) . Byli jsme s dcerou (7,5 roku) v hotelu Poseidon Palace **** v oblasti Olympské riviéry nedaleko městečka Leptokarya. Dovolená byla naprosto úžasná.... Personál hotelu vstřícný, usměvavý, pohodový, vždy připravený zařídit co potřebujete. Stejně tak služby delegátky paní Mirky a animátorky Anety byly na vysoké profesionální úrovni. Od paní Mirky jsme měli perfektní péči při příletu i odletu, vůbec není třeba mít obavy, že někde zbloudíte :). Přivítá vás a již vám velmi laskavě poskytuje veškeré dostačující a podrobné informace o tom, co bude následovat, informace které se týkají ať už provozních záležitostí, ubytování, výletů, tradic či Řecka vůbec. Slečna Anet se věnovala dětem tak pěkně, že si ji hned oblíbily a pak chtěly chodit do klubíku každý den. Dcera ji přímo zbožňovala :). Byla nám však i ona dobrou průvodkyní, i ona nám nad rámec svých pracovních povinností dávala cenné rady ohledně pobytu a výletů. A výlet s ní a dětmi do pohoří Olymp na koupání v horských lagunách získal díky ní punc rodinného výletu. Vřele doporučuji. Laskavě se o nás staraly obě dvě dámy a za to jim velké DÍKY!!! Tedy dovolená s CK jak má být.

Ubytování  průměrně (4,5/5)

Ubytování v jednopatrových domcích, každý pokoj v přízemí i v patře měl vlastní velký balkón nebo velkou terasu s křesílky, stolkem, večerním osvětlením a nechyběl sušák na prádlo. My jsme byli ubytování ve dvoulůžkovém pokoji s přistýlkou. Dostatečně velký pokoj o velikosti cca 25 m2 byl vybaven velkým dvoulůžkem, nemalým rozkládacím křeslem jako přistýlkou, toaletním stolkem, odkládacím stolkem a nočními stolečky. K dispozici byla televize kde se dal naladit i německý kanál s dětskými pohádkami a samozřejmě klimatizace, kterou hotel spíná v určitých časech. My jsme byli rádi, že ji lze úplně vypnout, což jsme udělali a nepotřebovali jsme ji po celou dobu pobytu. U klimatizace je možné ovládat intenzitu. Do pokoje se vcházelo přes menší chodbu ze které byl vchod do rozlehlé koupelny s vanou a toaletou. V koupelně máte k dispozici vše co k hygieně během pobytu potřebujete... ručníky, osušky, ručník před vanu, hotelová mejdlíčka i sprchové gely, které vám vystačí po celou dobu pobytu, když zapomenete a je zde samozřejmě zabudovaný i fén na vlasy. Na chodbě pak byla dostatečně velká skříň na uložení věcí s botníkem. Ve skříni je na pevno umístěn trezor na uložení cenností (zdarma). Tedy vybavení naprosto dostačující a i pěkné. Jediné co nám nevyhovovalo byla tvrdost matrací na dvoulůžku. Na nás byly tvrdé až moc, ale to záleží na každém na co je zvyklý. Hotelový fén se trošku rozpadal a splachování u wc fungovalo se zvláštním fíglem, ale to jsou drobnosti se kterými člověk při cestě do zemí jako je Řecko počítá a rozhodně dovolenou nepokazí. Pokoj byl každý den pěkně a dočista uklizen.

Strava a stravování  průměrně (4,5/5)

Ochutnali jsme tradiční řecké pokrmy během jednodenního výletu v překrásné horské vesničce starý Panteleimon. Místo i taverna kouzelné, jídlo báječné. Je pravda, že musaku, jehněčí v citrónové omáčce nebo pikantní mleté hovězí v rajčatové omáčce bylo v taverně vynikající, ale i v hotelu bylo vše toto a jiné speciality také dobré. Mohli jsme ochutnat v rámci all inclusive jak místní speciality, tak nám blízká jídla např. v podobě těstovin s rajčatovou omáčkou či zapečené těstoviny v sýrovo-smetanové omáčce atd. Snídaně, obědy i večeře byli formou švédských stolů a všeho bylo dost. Snídani jste si mohli dát na slano i na sladko, dokonce i čerstvé palačinky, což ocenili nejen děti. Na výběr byl vždy dostatek ovoce i zeleniny. A na své si přišli také vyznavači zdravého životního stylu. To platilo i pro obědy a večeře. Nu a hlady neumřeli dokonce ani vegetariáni. Vždy bylo z čeho vybírat, ač se mohlo zdát, že se menu opakuje. K obědu a večeři jsme si mohli dát až na 3 druhy dezertů a pro děti byla pokaždé, připravena zmrzlina 4 druhy. Snídat jsme mohli od 7,00 do 10,00 hodin. Zde bych rozhodně nedoporučovala rozmezí mezi 9,00 a 10,00 hod. V tu dobu chodili na snídaně snad všichni Řekové, Rusové i Němci, kteří zde trávili dovolenou a bylo naprosto plno. Bylo potřeba se dosti namáhat najít volný stůl a kličkování u pultů s jídlem a pitím v davu hladových účastníků zájezdů je fakt náročné. Obědy i večeře již pak probíhali

v klidu a pohodě v jakémkoliv čase. Obědy 12,00 - 14,30 hod. a večeře 19,00 - 21,30 hod.

Jak je libo... Co u nás zvítězilo jako největší místní dobrota .... no přeci pravé řecké tzatziki. Naštěstí pro nás byli k dispozici stále... při každém hodování :). Mňam!! V rámci all inclusive pak máte k dispozici alko a nealko nápoje včetně kávy i čaje po celý den. Byli zde 2 druhy džusů, soda, coca- cola, sprite a fanta. Alko představuje místní ouzo, nějaký likér pivo, víno. Obsluhujete se sami buď v hotelové taverně nebo u dětského bazénu nebo v baru u pláže. Nápoje čepujete do 0,5 l plastových kelímků, kterých si můžete odnést kolik potřebujete, ale zapomeňte na PET lahve, ty jsou zde zakázány. Můžete si však podle potřeby přelít nápoje do petek na pokoji pokud to vyžadujete. My to využili pouze jednou, když jsme jeli na výlet. V obědovém balíčku jsme měli k dispozici každý pouze 0,5 l pet láhev vody a balený džusík 250 ml. Lze si však vodu kdekoliv za pár peněz 0,5 - 07 eur i dokoupit.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (5/5)

Pokoje jsem již popsala. Zde bych přidala snad jednu informaci, že jestli máte balkón či terasu s výhledem na moře nebo na hory, oboje je báječné. Pohoří Olymp nasvícené zacházejícím sluncem stojí za to vidět. Stejně tak vycházející slunce nad mořem. Nechte se mile překvapit obojí je kouzelné. Domečky kde jsou ubytování všichni hosté se rozkládají v udržované rozlehlé zahradě. Součástí areálu jsou 2 bazény. Jeden plavecký a druhý pro děti, který je však dosti velký a mohou si zde dospělí dohlížející na své ratolesti dobře zaplavat. Hloubka v dětském bazénu je cca 1,20 m. a součástí je i brouzdaliště pro nejmenší. Lehátka a slunečníky jsou u bazénu k dispozici zdarma. Za menší poplatek tuším 0,70 Euro si můžete zapůjčit plážové osušky. V areálu hotelu je umístěna taverna kam se dochází na oběd. Snídaně a večeře probíhají přímo v hotelové jídelně. Vedle recepce jsou nástěnky a stolky cestovních kanceláří, kde přímo naleznete delegáta (v našem případě skvělou delegátku paní Mirku - ne každý den) nebo aktuální potřebné informace a důležité telefonní kontakty na nástěnce. Dále zde naleznete stolek se zástupci půjčovny aut. My jsme jejich služby využili a byli jsme spokojeni. Půjčili jsme si na 24 hodin malého Peugeota 208. Měli jsme štěstí na skoro nové autíčko, najeto mělo sotva 7 tis. km. Neváhali jsme si přikoupit kompletní pojištění v případě havárie a také jsme přikupovali půjčení dětského podsedáku, celková cena za půjčení 60 eur. Benzín jsme pak kupovali sami a po celodenním vydatném ježdění jsme dotankovali za cca 15 eur. Problém zde obecně je podrobná mapa. Nejvíce podobnou realitě zakoupíte na benzinové pumpě, ale vyznačeno je asi jen 60% silnic a silniček. Obrňte se trpělivostí a jak říkají Řekové - RELAX :). Přesto stál výlet za to. Do hotelu jezdí turisté z Německa, Ruska, Polska, sami Řekové a hrstka Čechů pouze od CK (přibližně 1 autobus). Nejvíce je zde Němců a Řeků. Každý večer pak u bazénu probíhá mini disco (30 min.) pro děti. Vzhledem k velké německé klientele je české disko s naší animátorkou jen 2x v týdnu a po zbytek týdne probíhá pouze německé, ale přidat se mohou děti jakékoliv. Němci zde pro své klienty dělají každý večer animaci pro dospělé, ale nijak tím nerušili ostatní hosty. Jediné noční ruchy, které je zde možné zaznamenat je 2 x za týden cca ve 23,30 odvoz hotelových popelnic (rachot jak práce bagru) a pak ranní nahánění zvonících koz a ovcí na pláni za hotelem. Jinak i hosté byli umírnění, alespoň jsme měli to štěstí.

Pláž a moře  průměrně (4/5)

Bez bot do vody se nevypravujte. Pokud zapomenete nebo budete doufat, že to zvládnete bez nich ,nic se neděje, v hotelovém marketu si je stejně jako já můžete za cca 12 eur dokoupit. Pláž je sice písečná, ale vstup do moře je oblázkový a oblázky až balvany jsou velmi ostré a dokážou být nepříjemné. Nebylo výjimkou, že lidé bez bot měli nohy pořezané nebo otlučené a okopané prsty na nohou. Na pláži je umělohmotné molo, ale cca 1,5 m se k molu dostáváte stejně přes ostré malé oblázky. Molo končí v místě kde začíná již písečné dno, ale z vody se na něj špatně dostáváte. Dítě vystrčíte, dospělí musí být fyzicky zdatní, není to lehké. Pak oceníte botky do vody. Na pláži jsou k dispozici slunečníky a lehátka za poplatek. 1 slunečník a 2 lehátka 6 eur každé další lehátko + 3 eura a slunečník s jedním lehátkem 4 eura na den. Je to jednotná taxa na půl dne nebo celý den. Jakmile si zapůjčíte platíte uvedenou cenu. K zapůjčení jsou na pláži šlapadla i se skluzavkou, vodní skútr a další atrakce samozřejmě za poplatek cca 10 eur a více.

U moře jsme zažili jen jednou tak velké vlny, že byla hotelovým plavčíkem vyvěšena červená vlajka a koupání zakázáno, jinak bylo klidné a dalo se krásně plavat nebo šnorchlovat. Pláž je malá užší, ale stačí to a je k dispozici pouze hotelovým hostům.

Okolí hotelu  průměrně (4/5)

Je dobré vědět, že areál hotelu je stranou veškerého dění. Poklidné malé městečko Leptokarya s cca 5 tisíci obyvateli je vzdáleno podél pláže pěší cca 4 km. Cesta nám pěšky trvala cca 45 minut. Doprava do Leptokaryi je složitější, proto jsme volili příjemnou procházku. Kromě pár rekreačních domků místních zde nic není, výhodou je však klidná dovolená.

Celkový dojem  průměrně (5/5)

Bezva dovolená!!!!

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 2
z 2 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu

Komentáře

Lada: Zase lzete a delate z lidi hlupaky - 16. 12. 2017 20:05

Reklama,umyslny a dumyslny podvod na lidi,uz po par sekundach jsem zjistil ze ctu dobre pripravenou reklamu!pozor na takove lidi! reagovat

MiluMilu: Re: Zase lzete a delate z lidi hlupaky - 18. 12. 2017 11:42

Z Vás ho nikdo už dělat nemusí..... Všechno víte, všude jste byl a na všechno máte patent. Holt ředitel zeměkoule. Proč čtete recenze, když dopředu víte, že lžou??? Kdybyste četl pozorně, všiml byste si, že toliko detailů může napsat pouze spokojený zákazník. A to je vše co Vám k tomu mohu říct. Člověk jako Vy by měl zůstat doma za pecí a nikam necestovat, a už vůbec číst recenze, protože to vše je jen marnost, marnost a marnost a pruda pro všechny, kteří by pro Vás tu dovolenou museli vymyslet! reagovat
Přidat komentář

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Další recenze hotelu

Umístění hotelu

Olympská riviéra - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání