Napsat recenzi

Pěkná dovolená

Recenze hotelu Castro Beach Hotel **** (Řecko - Kréta - Maleme)

Hodnocení:
průměrně: 3,7/5
Vloženo:
Pobyt: září 2012
Přečteno: 1 214x
Recenze se líbila: 559 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Na Krétě jsme byli prvně a i díky hotelu se nám tu líbilo. Ubytování skvělé, všude čisto, uklizeno, výborné jídlo, příjemná obsluha, jen to moře... A nebýt dětského bazénku, něměla by tu naše pětiletá ratolest co dělat.

Ubytování  průměrně (3,3/5)

Ubytování (podotýkám naše) bylo skvělé. Měli jsme mezonetový pokoj ve vrchnim patre hotelu. Dole byla kuchyň (s plotýnkou i s nádobím na vaření - nevyužili jsme), válenda, šatní skříň, klasicky uzavíratelný sprchový kout, wc. Naproti dveřím výstup na balkon s bočním výhledem na moře a vedlejší hotel. Nahoře v pokoji pak byla malá ložnice se dvěma postelemi, nočními stolky a výstup na druhý balkon s bočním výhledem na moře a na vnitřní část hotelu. Pokoj byl čistý, uklízel se denně kromě neděle.

Na začátku jsem podotkl "naše", protože nevím, jak bych se cítil v pokoji s výhledem na úrovni chodníku...

Strava a stravování  průměrně (3/5)

Z dřívějška víme, že řecký all-inclusive není totéž, co turecký, přesto jsme hlady netrpěli. :-) Ke snídani byly k dispozici obvykle housky, bílý chléb, džemy, med, jogurt, obilí (lupínky, vločky apod.), vařená i míchaná vajíčka, párečky, salám (jeden druh celou dobu), sýry, kompoty... K pití pak černý čaj, káva, mléko a nápoje z automatu (káva, kapučíno, čokoláda...) Následoval oběd, výběr ze šesti jídel všeho druhu - maso vepřové, kuřecí, skopové, ryby na různé způsoby, rizoto, špízy, špagety, zelenina (rajčata, salát, kopr, cibule, okurky...), tzatziky a omáčky na zeleninu. Z ovoce červený meloun, pomeranče, hroznové víno. Nepravidelně byla i zmrzlina. Po obědě byla k dispozici po zbytek dne káva, kolem páté pak svačinka ve formě sušenek (sladké, slané) a obložených housek (salám, sýr, ze snídaně). K večeři takřka totéž co k obědu, jen ještě asi o dvě hlavní jídla k výběru víc.

Jídlo bylo chuťově vynikající, kuchaře mají skvělého.

Pití na baru bylo k dispozici od 10:30 do 24:00 (all-inclusive platilo ale jen do 22:00!). V rámci AI byly na výběr po celou dobu jablečný a pomerančový džus, pivo, z post-mixu fanta, cola, sprite, z alkoholických nápojů pak ouzo, raki, červené a bílé víno. Ostatní za své a po 22:00 všechno.

Shrnutí: zatímco jídlo bylo skvělé a z našeho hlediska nemělo chybu, ubírám hvězdičku za pití v all-inclusiv pouze do 22:00. Docházelo pak k nesmyslnému přeplnění stolků okolo bazénu nápojemi odebranými těsně před 22. hodinou. Také mi scházely celodenní balíčky s jídlem na cestu, když vím, že brzy ráno odjedu a vrátím se až pozdě večer.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3/5)

Hotel nedisponuje žádnými animačními programy, nemá hřiště, sportovní vyžití u hotelu tedy žádné. U hotelu jsou dva bazény, jeden větší, na plavání dostačující, druhý dětský. Okolo bazénu je dostatek lehátek (zdarma) ke slunění.

Personál příjemný, od majitelů (kteří se neustále pohybovali kolem), přes barmany až po uklízečky.

Pláž a moře  průměrně (3/5)

Pláž je od hotelu hned přes silnici, po které projedou tak 2 auta za hodinu. Pláž je oblázková, vstup do moře buď přes oblázky nebo po pravé straně přes jemné kamínky, dno moře pak přechází v písek už pár metrů od břehu. Pro chůzi po pláži doporučuji alespoň pantofle, vstoupit do moře se dá na některých místech i bez bot.

Na pláži jsou k dispozici lehátka za poplatek (někdy ho vyberou, někdy ne), sprcha.

Moře sice bylo čisté, nicméně jsme si ho moc neužili. Foukal silnější severní vítr a hnal vlny přímo proti nám. Pouze tři dny z jedenáctidenního pobytu bylo moře zcela klidné, kdy jsme se vykoupali i s dítětem.

Okolí hotelu  průměrně (3/5)

V okolí hotelu je několik minimarketů, na hlavní třídě (zhruba 400 m od hotelu) pak větší obchody, půjčovny aut apod. Podél pobřeží je několik taveren, hřišť, asi 700 m od hotelu pak velká prolézačková loď pro děti. Přímo ve městě se nachází pěkný kostelík, asi 2 km pěší chůzí od hotelu pak německý válečný hřbitov.

Celkový dojem  průměrně (3,7/5)

Dovolená se nám líbila. Nejen kvůli větru a moři jsme si přes delegáta CK Alex zapůjčili auto, projeli si západní část hornatou Kréty a mimo jiné se vykoupali na místech, kde nebyly takové vlny. Zdejší krajina, především ta horská, nás nadchla, na Krétu se určitě vrátíme.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 1
z 3 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Kréta - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání