Napsat recenzi

Optimální pro méně náročné

Recenze hotelu Mediterraneo Hotel **** (Řecko - Kréta - Hersonissos)

Hodnocení:
průměrně: 3,7/5
Vloženo:
Pobyt: září 2020
Přečteno: 348x
Recenze se líbila: 195 čtenářům
Fotografie: 9
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Centrální hotelový objekt Centrální hotelový objekt
  • Orientační plán celého areálu (staženo z hotel.webu) Orientační plán celého areálu (staženo z hotel.webu)
  • Výhled z mého pokoje ( z mnoha jiných je jak lepší, tak ale téměř žádný..) Výhled z mého pokoje ( z mnoha jiných je jak lepší, tak ale téměř žádný..)
  • Ubytovací objekty s pokoji typu standard (ty v přízemí jsou často dost tmavé... Ubytovací objekty s pokoji typu standard (ty v přízemí jsou často dost tmavé...
  • Spodní bazén s mořskou vodou, vlevo terasa pool baru (a tento slouží i jako záloha při naplnění lobby) Spodní bazén s mořskou vodou, vlevo terasa pool baru (a tento slouží i jako záloha při naplnění lobby)
  • Horní bazén se sladkou vodou, vlevo terasa hlavní jídelny , vpravo vzadu pak pool bar  se snackem Horní bazén se sladkou vodou, vlevo terasa hlavní jídelny , vpravo vzadu pak pool bar se snackem
  • Apartmány "de luxe" s privátními bazénky na opačné straně - krásný výhled na moře Apartmány "de luxe" s privátními bazénky na opačné straně - krásný výhled na moře
  • Nejbližší "normální" pláž cca 600 m od hotelu - veřejná, placená a zcela mimo služby hotelu Nejbližší "normální" pláž cca 600 m od hotelu - veřejná, placená a zcela mimo služby hotelu
  • A jedna z variant, jak se dá k té pláži dostat.... A jedna z variant, jak se dá k té pláži dostat....

4* jsou možná mírně nadhodnocené, ale celkově jde o velmi slušný hotel pro střední vrstvu dovolenkářů. Velké plus bylo, jak se dokázali vyrovnat s anti-COVID opatřeními. Ač celková kapacita přesahuje 700 lůžek, měl jsem pocit spíš zavedeného penzionu - zvláště v prvé polovině pobytu, kdy bylo jen okolo 100 hostů. Jelikož je pro mne prioritou klidné prostředí a poloha mimo rušná turistická centra, plně to splnilo mé nároky a představy.

Ubytování  průměrně (3,5/5)

Tady by se nějaké rezervy našly, i když dost aspektů je ovlivněno hygienickými opatřeními. Hotel je značně rozlehlý, více než 15 jednotlivých budov, od 2 po 4 patrové. Přestože je výškový rozdíl nejnižší úrovně od té nejvyšší až 30 m, je část kapacity uzpůsobena pro ZTP a dost západoevropských seniorů se bez potíží všude pohybují s chodítky.

Jako SGL jsem pochopitelně dostal rozměrově jeden z nejmenších pokojů /soudě zejména podle délky hlavní stěny/, ale dobře situovaný s pěkným výhledem z balkonku. Nevýhoda byla, že balkonek neměl žádnou stříšku /vždy ob jeden pokoj ano/ a vnější klimatizační jednotka foukala podélně, což umožnilo využití jen jednoho růžku.

Vybavení standardní, středně opotřebené, ale udržované - jen DBL postel spíše užší, než bývá obvyklé. V koupelně chyběl závěs ve sprchovém koutě, ale údajně plošně kvůli špatné údržbě a dezinfekci - působilo to menší potopu i při letmé sprše po bazénu, ale zase rychle schnulo. Trochu nevhodně umístěná toaleta, vetší osoby musí usednout trochu šikmo...

Překvapily klasické dveřní kliky i zvenčí a bez pojistky západky - mnoho hostů zapomene občas zamknout.

Úklid je prováděn pouze na objednání den předem, ale snad i právě proto je důkladný (a kdo je zvyklý na penziony, postačí 2-3x za týdenní pobyt).

Asi největší slabinou je venkovní dlažba - jak přístupová cesta /pavlač/, tak balkonová - po vytření je kluzká (ale rychle uschne), ovšem po krátkém dešti je až nebezpečná, zvláště pro obuv typu žabky.

V horní části areálu je několik apartmánů s privátními bazény, ale jistě tomu odpovídá i cena a ty bazénky mi spíše připomínaly sádky v rybářství...

Zvláště po ránu není přeslechnutelný hluk z nedaleké /hlavní/ pobřežní komunikace, přes den se to již tolik nevnímá.

Strava a stravování  průměrně (3,5/5)

Za chuť jednoznačně plný počet, ač doma hojně využívám různá dochucovadla, zde jsem za celý týden 2x požádal o sůl (pokaždé na vajíčko). Asi mohla být trochu větší nabídka, či spíše rozmanitost, hlavně u studené kuchyně, ale svoji daň si jistě vybírá nutnost obsluhy při bufetovém způsobu servírování /osobně to považuji stále za lepší, než servírované menu, k němuž se řada hotelů uchýlila/. Vše funguje tak, že si host jen říká/ukazuje na servírovací mísy a personál nakládá, v podstatě je jen směr předávání nádobí a to od obsluhy k hostu - vydávající osoby si od hosta nepřevezmou nic zpět, to má na starost další skupina. Veškerý personál má pochopitelně roušky a rukavice, u hostů je to zcela dobrovolné...

Sortiment nabídky byl poměrně široký co do druhů - prakticky u každého jídla se objevilo něco z hovězího, vepřového, ovčího drůbeže i ryb, jen u těch ryb to vždy byly hodně malé druhy, jež celé se hravě vešly na talíř /ale při návštěvě rybího trhu v Heraklionu jsme objevil cca 25 druhů - žádný však nepřesáhl délku 40 cm a převažovali ty 20 cm/. Často i nějaké jídlo typu fast-food - třeba burger nebo tortila, obsah vždy individuálně na přání obsluha složí během desítky sekund.

Možná trochu menší nabídka studené kuchyně, ale naopak denně připraveny 3-4 předkrmy téměř michelinskou formou - např. mistička s s naaranžovanými 2-6 mušlemi, kousky zeleniny a krémem.

Ze stolů zmizely látkové ubrusy a odstupy rozhodně nejsou doporučené 2 m, ale skutečně zabraňují většímu shlukování a možná i díky tomu nikdo v jídelně nevysedává. Lze volit mezi vnitřním prostorem a /větší/ verandou, ta je sice oblíbenější, ale výbavou spíš připomíná jednoduché bistro - označení restaurace je trochu úsměvné.

Pouze zde dostanete nápoje do skla, plusem je jejich správná teplota, vždy dle druhu. Dost mne překvapila předcházející recenze, kde byly k chuti velké připomínky - já místní pivo považuji za docela pitelné, s pěkně hustou pěnou, a jako nápoj k jídlu plně uspokojilo (pokud předpokládáte konzumaci 10 a více "čtvrtinek", asi budete mít názor jiný..). Bílé víno slušně vychlazené, červené jen mírně pod teplotu okolí a je třeba zdůraznit, že jde o stolní víno, jež si ještě často lidé ředí vodou - kdo očekává v takovémto typu hotelu rozlévání z lahví po 10 EUR/70 dl, není dostatečně soudný ! Nealko nápoje sortimentu Coca-cola jsou podstatně sladší než v ČR, mnoho hostů si je dolévalo sodovkou.

Já moc oceňuji, že není uplatňován žádný dres-code, mimo plavek můžete jít na všechna jídla třeba i v trenkových šortkách, tílku a žabkách.

Téměř celý den je u jednoho z bazénů ještě jakýsi snack, zde je sice nabídka podstatně menší, ale jako plážové občerstvení dostatečná - sem klidně i v plavkách, pokud z nich nekape voda...

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4/5)

Výbava spíše nad/standardní, i když zčásti vlivem hyg.opatření dílem omezená a kupodivu málo využívaná.

Za velké plus považuji možnost volby mezi dvěma bazény, jeden s vodou mořskou, druhý sladkou, s obvyklou příměsí chlorové dezinfekce. U obou jasně vyznačena kapacita, snad nikdy nebyla zcela naplněna... pro děti zvlášť dvě skluzavky typu /malý/ tobogán, dvě krátké /zvířecí jazyky/ + vodní stěna, z pevných slunečníků vždy ob jeden demontována stříška, ale lehátka si můžete přemístit dle libosti, jejich konstrukce lehká, pevná a převážně plně polohovatelná. K volné dispozici řada vodních míčů, velkých kruhů i pár matrací - to není úplně běžné.

U každého bazénu je příslušný bar, kromě toho mezi nimi ještě jeden hlavní (lobby), s možností obsluhy zvláště vně i uvnitř a nejdelší vzdálenost mezi "výčepy" nepřesáhne 150 metrů. Zde bohužel vše do plastu a vše na jedno použití, obsluha opět nic nepřevezme od hosta zpět, pouze vydává. Dílčí slabinou jsou drinky, resp. nabídka alko nápojů - i když je pro všechny hosty jednotně AI status, alkoholy jsou výhradně místní a spíše nižší třídy, z míchaných nápojů jen varianty typu rum-cola, gin-lemon, či vodka-džus a kromě ledu již nic, žádný citronek nebo jiná ovocná ozdůbka. Vše další placené, denně jeden klasický koktejl (mochito, teqila sunrise) za zvýhodněná 4 EUR, jinak 5 a výše.

Poměrně velké SPA centrum, ale ceny astronomické - přestože hotel nabízí prvých 15 min. masáže zdarma, dalších nejméně 30 min. přijde od 40 EUR výše.

Sympatické je, že ve všech veřejných prostorách je k dispozici free Wi-Fi, skutečně rychlá a s dostatečnou kapacitou - za příplatek pak i v ubytovacích částech.

Na výbornou obstojí prakticky všechen kompletní personál - jsou usměvaví, ochotní a vše se snaží vyplnit. Samozřejmostí je komunikace AJ, NJ a jedna z recepčních mluví plynule česky, byť se silnějším přízvukem (její matka je rodilá Moravačka).

Animační programy obstarává jediná dívka a jsou zaměřeny převážně na menší /předškolní/ děti - jiné se tam ani nevyskytly - vše se odehrává ve venkovních prostorách lobby baru a i zvuková kulisa je naprosto únosná, omezená opravdu na nejbližší okolí. Velmi sympatické bylo, kdy se po příjezdu většího počtu hostů z Anglie (ceny prý skokově spadly pod 490,- EUR/týden...) a v podstatě se zaplnila kapacita lobby, nechávali do večera otevřený bar u slaného bazénu, s kompletními službami.

Pláž a moře  průměrně (4,2/5)

Pláže jsou prakticky všechny veřejné a plážové služby placené, zde ale třeba lehátko za slušných 3-4 EUR, stejně tak slunečník a celý set často za trochu zvýhodněnou cenu - pozor, v NE se obvykle cena zvyšuje do max. hodnot a nelze usmlouvat /na rozdíl od běžného týdne, zejména po 15.hodině/. Nejbližší "pláž" je sice o něco dále než avizovaných 500 m, ale zde jde o kamenitý úsek, kde je nezbytná obuv do vody a příliš to neláká. Dvě již klasické pláže, menší, ale písčité, jen s občasnými oblázky jsou o dalších 200-400 m dále - jelikož jde o hodně otevřené moře, jsou zde větší vlny i za občasného bezvětří. Paradoxně u obou je to nejlepší až cca 10 m za bojkami, ohraničujícími bezpečný prostor, ale odtud ještě dohled nevyhání...

Nějaká vybavenost je v podstatě neustále podél pobřežní cesty, toalety lze bez větších problémů využít v taverničkách, zvlášť i po nepatrné objednávce nápoje.

Hledáte-li vodní sporty, musíte blíže k centrální části - prvé je asi po 1 km v oblasti Star Beach, další ještě dále, ale bohužel nejde jít neustále po pobřeží, resorty sahají až na samý okraj pobřeží.

Okolí hotelu  průměrně (3,6/5)

Jednoduše úplný konec periferie střediska - v bezprostřední blízkosti není v podstatě nic. Ovšem do vlastního centra není nijak daleko, od napojení příjezdu k hotelu z hlavní silnice (cca 200 m) je po dalších 150 m podchod /či přesněji podlez/ pod silnicí a potom už po obou stranách je účelová komunikace kombinovaná s chodníkem - za dalších 300 m je první supermarket - InterSPAR, s obvyklým sortimentem jako u nás, nápoje pak nejméně o polovinu levněji, než nabízí hotelový shop... o něco dále je obrovská , vpředu otevřená hala, která nabízí naprosto vše ze sortimentu SPAR group a dost toho ještě levněji, i když často již se sníženou trvanlivostí /potraviny/. Potom již začínají taverny, kavárničky, půjčovny všemožných vozítek a po necelém dalším 1 km to plynule přechází do rušné obchodní třídy, kde je naopak nepřeberný výběr všeho - čím blíže k centru, tím dražší...Nejlépe cestu absolvovat po soumraku, po jedné straně tam a druhé zpět.

Při podlezení silnice na druhou stranu jde buď zamířit k moři a opět směrem k centru je taková pobřežní promenáda, i to je alternativa pro přesun blíže k centru, podél je ale spíše jen zázemí pláží, případně otevřených resortů, převažuje občerstvení a plážový sortiment - značně se klikatí a vzdálenost je více než dvojnásobná (a ne všude se lze vrátit přímo na hlavní ulici.

Od SPARU vede cesta do prudšího kopce, ale odměnou za výstup je po cca 1,5 km velmi pěkná vesnička a po vrstevnici následně ještě další, pokud se mezi nimi dáte na miniatuře kruhového objezdu dolů, dostanete se zpět přímo do centra Hersonissos, cestou je slušný výhled na celou oblast pobřeží.

Nemá asi moc smysl se pouštět směrem východním, snad jen kousek po pobřeží, které je zde téměř "divoké", ale spíše plané - prostě nic moc. Silničkou těsně za hotelem se dostanete pouze nahoru k centrální dálnici, není tam skutečně nic k vidění.

Celkový dojem  průměrně (3,7/5)

Za mne spokojenost, osobně bych klasifikaci asi uvedl jako ***+ (ze svých více než 30 zkušeností od r. 2007 je jen 5-ti stupňová škála trochu omezující a zkreslující). Otázkou zůstává, jak to bude vypadat v plné sezoně, bez epidemiologických omezení - to se trochu obávám, že ubytovací kapacita o dost překročí kapacitu obou bazénů, lehátek i všech míst k sezení a bude trochu přelidněno...

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 9
z 11 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Kréta - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání