Napsat recenzi

Skvělá dovolená

Recenze hotelu Yianna Caravel Beach Hotel **** (Řecko - Kréta - Amoudara (Heraklion))

Hodnocení:
průměrně: 4,4/5
Vloženo:
Pobyt: září 2015
Přečteno: 688x
Recenze se líbila: 415 čtenářům
Fotografie: 13
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Pláž Pláž
  • Pláž Pláž
  • Otakárek fenyklový Otakárek fenyklový
  • Zásuvky v hotelu, není třeba žádné redukce. Zásuvky v hotelu, není třeba žádné redukce.
  • Janis - majitel hotelu, ten snad maká 24hodin denně:-) Janis - majitel hotelu, ten snad maká 24hodin denně:-)
  • V dálce elektrárna. V dálce elektrárna.
  • První patro v hotelu. První patro v hotelu.
  • Místní pejsek. Dost často k vidění i na a lehátku. Místní pejsek. Dost často k vidění i na a lehátku.
  • Pláž s výhledem na elektrárnu. Pláž s výhledem na elektrárnu.
  • Výhled na odvrácenou stranu od moře. Výhled na odvrácenou stranu od moře.
  • Vybavení kuchyně:-) Vybavení kuchyně:-)
  • Jedna z mnoha taveren v blízkém městečku. Jedna z mnoha taveren v blízkém městečku.
  • Ulice v městečku. Ulice v městečku.

Absolutně náhodou jsme narazily na tento rodinný hotýlek. Myslím, že je to přesně to, co jsme od něj očekávaly a myslím, že jsme tu nebyly naposledy. Hodně cestujeme a vyhledáváme spíš skromnější ubytování, ale důraz klademe na čistotu a teplotu moře, dobré jídlo a nenáročnou dostupnost k běžným nákupům, jelikož jsme zakoupily zájezd bez stravy. Není to důvod nějakého šetření, ale abychom si mohly vybrat jídla kdykoliv se nám zachce a na jaké máme chuť. I zde se nám potvrdilo, že jsme udělaly dobře.

Ubytování  průměrně (4,3/5)

Přijeli jsme asi kolem půlnoci a byli jsme ihned ubytováni. Stejně tak nám majitel vyšel vstříc v den odjezdu, kdy se normálně má opustit pokoj do 12:00 a my jsme mohly zůstat až do odjezdu což bylo 21:00, tak jsem si mohli všichni užít naplno ještě celý den u moře. Opravdu skromné, ale čisté ubytování a malou kuchyňkou se základním vybavením, ledničkou a klimatizací zdarma. Dvakrát za týden nám bylo vyměněno povlečení a byl uklizený pokoj. Což postačilo. Jediné na co si člověk musel zvyknout, je vyhazovaní WC papíru ne do mísy, ale do koše, no dá se to přežít. Také jsem si všimla, že kdo si nekoupil polopenzi, tak neměl pokoj s výhledem na moře, ale i to mělo své výhody. Nebyly jsme skoro na pokoji, tak to nevadilo a pohled na palmy, citronovníky, granátová jablka a nedaleké hory též nebyl k zahození. Všudy přítomný venkovní nepořádek asi Řekové neřeší.

Strava a stravování  průměrně (4/5)

Řecká strava je opravdu dobrá, Suvlaky, Gyros, Bifteky, a zelenina na různé způsoby s Tzatziky...no kdo by odolal....jen jsme si to dávaly jinde a ne v hotelu, kde jsem často slyšela, že je to připálené, a také jsme to z kuchyně i často cítily. I náhodné nakouknutí do této kuchyně nám jasně říkalo, že tady tedy jíst nebudeme. I ceny. Za dva malé kopečky zmrzliny 3€, plechovka Pepsi 1,5€, Frapé 2,5€......Raději jsme využily vedlejší restaurace v hotelu Tropical, kde to bylo na jakési úrovni. Pěkné prostředí s výhledem na moře, kde nechyběly ani ubrusy a ceny asi jako ve městě. Při placení tácek s čerstvým melounem, hroznovým vínem a bílým melounem a Rakií, jako poděkování zdarma potěšilo. Jinak doporučuji taverny ve městě, kam se dá asi za 15 minut dojít pěšky. Jsou zde i bistra, kde se gyros s hranolkama v pitě dá pořídit za 2,60€ a Suvlaky za 3,60€.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,5/5)

Vybavení je opravdu velmi skromné, ale na týdenní pobyt postačující, tedy pro ty, co přijeli hlavně za mořem. Mohlo by být trochu více nádobí na vaření, chyběla těžba pánev, ale týden se to opravdu dá vydržet i bez ní. Personál ochotný, ale ochotnější s přátelštější byl k těm, co měly polopenzi.

Pláž a moře  průměrně (4,5/5)

Tak tady není co vytknout. Moře teplé cca 29°C. Velmi čisté. Jen někdy rušily studené proudy, které jsou z horské říčky, která se právě zde vlévá do moře. Ale dalo se to vydržet, nebylo to zase tak často. Co si myslím, že je důležité podotknout, je vstup do moře. z písečné pláže se přechází po písečném štěrku na oblázky, a cca metr od břehu jste už po pás ve vodě a za další metr už nestačíte. Horší je tedy výstup z moře,, kdy vám oblázky a štěrk brání v jednoduchém výstupu na břeh. Ale i to se dá překonat. Jinak žádné mušličky, ale připravte se, že si povezete domů mnoho krásných kamínků, které tam všichni sbírají. Ty mokré jsou opravdu překrásné, snad všech barev co si dovedete představit. Rozhodně neváhejte vzít s sebou brýle a šnorchl, není to sice jako v Egyptě, ale čistota moře vám ukáže zase jiný podvodní život v Krétském moři. Nejsou zde žádní ježci, ani nic jiného. Nejčastěji jsou tu okouni a nějaké pro mne neznámé rybky. Plážový servis zdarma!

Okolí hotelu  průměrně (3,7/5)

Okolí hotelu je asi jako všude v těchto zemích. Všude se povalují papíry a jiný nepořádek, který opravdu tu přírodu hyzdí. Škoda..... ale pohled na tento nepořádek je horší, než pohled na velmi blízkou elektrárnu na mazut. Občas zavál žlutý kouř, ale nic co by nějak výrazně rušilo. Krásné bylo i pozorování místní fauny. Nejraději jsme měly pejsky, kteří byli běžně na pláži a vlastně úplně všude. Neobtěžovali, ale když jsme jim něco dobrého daly, tak byli opravdu vděční. Viděly jsme i krásné motýli. Třeba jsme zahlédly Otakárka fenyklového, který i u nás je vzácně k vidění. Řecké kočky, které jsou součástí každé řecké uličky a kůň pasoucí se kousek od hotelu. Bučení krav a kokrhání kohouta připomínalo, že jsme skoro jako u nás na venkově.

Celkový dojem  průměrně (4,4/5)

Rozhodně se sem rády vrátíme. Protože je tu klid, a žádné animační programy ani diskotéky. které řvou do ranních hodin. Je to místo klidu a odpočinku, na které se bude krásně vzpomínat.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 22
z 24 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro mládež
  • Pro zamilované a manželské páry
  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Kréta - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání