Napsat recenzi

Celková spokojenost

Recenze hotelu Gaia Royal Hotel **** (Řecko - Kos - Mastichari)

Hodnocení:
průměrně: 3,6/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2016
Přečteno: 875x
Recenze se líbila: 411 čtenářům
Fotografie: 7
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Plánek areálu Plánek areálu
  • Pohled z pokoje č. 326 Pohled z pokoje č. 326
  • Pávi v lese Plaka - příjemné místo k ukrytí před sluníčkem a s možností pikniku Pávi v lese Plaka - příjemné místo k ukrytí před sluníčkem a s možností pikniku
  • Mlýn v městečku Antimachia Mlýn v městečku Antimachia
  • Obrovská pevnost Antimachia Obrovská pevnost Antimachia
  • Vstupní most do pevnosti Kos Vstupní most do pevnosti Kos
  • Posvátné místoi Asklepion Posvátné místoi Asklepion

Hotel leží na klidnějším místě mezi Mastichari a Marmari, v okolí je jen několik menších hotelů. Uspořádání areálu hotelu je vcelku praktické a mezi jednotlivými domky (každý domek zahrnuje devět pokojů) je spousta stromů a keřů, takže při troše šikovnosti si vždy najdete cestu ve stínu při cestě na oběd nebo večeři a vyhnete se přímému slunci. (viz plánek v příloze)

Ubytování (prostorný 2 pokojový rodinný pokoj se dvěma velkými balkony stojí určitě za to, pokud jste 3) i prostory hotelu jsou pěkné, opravené a vcelku udržované. V suterénu hlavní budovy jsou sprchy s ručníky, kde se můžete pohodlně osprchovat, pokud odlétáte až odpoledne či večer a chcete jít před odletem ještě do moře. Vlastní areál (oblast bazénů) je však poněkud hlučnější – u obou barů vyhrává poměrně hlasitě hudba a to v případě diskotéty, která je jednou u baru u dětského bazénu a jednou u baru u hlavní budovy, více než dost hlasitě a to do 23:00.

Jinak dětský bazén ocení především rodiče s dětmi, neboť je obklopen zelení a jakoby zděnými hrady a různými stříkátky a klouzačkou a tobogánem. Nepřeberné množství stromů, keřů a palem vytváří velmi přejemnou atmosféru a celodenní příjemné prostředí i maximálních vedrech. Druhým negativem vedle hlasité hudby především večer je zvyk zavedený východními turisty, tj. zabrání lehátek u bazénů ručníkem již třeba v 5:00 ráno, i když pak přijdou třeba v 11:00, tak máte prostě smůlu. Pokud si však člověk přivstane, zabere lehátko a pak jde zase spát, je to v pohodě. Personál toto (na rozdíl od resortů třeba na Korfu či Sradinii) zcela toleruje.

Pokud rádi poznáváte památky a okolí, doporučuji půjčit auto z hotelu (půjčovna KOSMOS, NIssan Micra 1,2 za 65 €). Vyšlo to včetně podsedáku pro dítě a nulové odpovědnosti řidiče včetně píchnutí) o pár EUR levněji než od delegátky CK. Doporučuji však si auto rezervovat o pár dní dříve a ověřit ještě ten den večer/druhý den ráno a pokud se chcete vydat na jih do hor (vesnice Zia), doporučuji litráž 1,4, protože 1,2 Nissana Micru jsem tam musel občas postrkovat na jedničku (2 dospělí + dítě!).

Ubytování  průměrně (3,8/5)

Důrazně nedoporučuji pokoj v domku 321-328 - na přiloženém plánku označeno křížkem. V přízemí je prádelna, z níž je vyvedena roura klimatizace na střechu, jejíž hluk připomíná start rakety. Běží nepřetržitě od 6:30 do pozdní noci.

Podle mne s ohledem na večerní hudební produkci jsou nejvýhodnější pokoje v domcích 253-261 ppřípadně 229-232 anebo 329-340.

Strava a stravování  průměrně (4/5)

Jídlo je dobré a nabídka pestrá pro rozmanitý výběr po celý týden. Ryby jsou každý den (někdy i dvakrát denně), ale nečekejte lososa či žraloka. To jsou ryby, které se v tak velkém nepřipravují !

Bohatý výběr zeleniny syrové, dochucené i teplé, maso kuřecí, jehněčí i vepřové. Vše se různě střídá, ale normální strávník si podle mne každý den dokáže složit pestrý talíř. Zákusky hodně středomořské, sladké z medu, ale moc dobé. Hodně zákusků na bázi panacoty/pudinku, ale i zastánci krémovějších dortů nepřijdou zkrátka, byť ve středomořské variantě s ohledem na teplo.

Nápoje v rámci AI chudší (tvrdé alko jen řecké Brandy a Ouzo), ale v kombinaci s s Lemonem, Colou nebo pomerančovým džusem na zvednutí nálady bohatě stačí. Svačiny skromné ale postačující.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,6/5)

Personál ochotný, milý, občas je třeba si jen vytipovat tu správnou recepční, některé jsou méně chápavé

Pláž a moře  průměrně (4,2/5)

Pláž je od břehu směrem k moři úzká (cca 6-10 m) a je zalévaná přílivem, který sem vyplavuje uschlé řasy. Pro méně citlivé povahy nic nepřekonatelného, ale běloskvoucí alabastrový písek nečekejte. Lehátka a slunečníky jsou za poplatek (5€ za lehátko a 2 slunečníky). Pokud máte plážový stan, při troše šikovnosti si vyhrabete příhodné místo a můžete si jej postavit dále po pláži a ušetřit.

Okolí hotelu  průměrně (3,5/5)

Pokud chcete vidět ty základní místa a památky, v klidu si můžete den rozdělit a na oběd se vrátit do hotelu. Dopoledne městečko Antimachia (nádherný větrný mlýn a kostel na kraji města), pevnost Antimachia – vstup volný - (pozor, ve směru od hotelu je před městem, musí se odbočit, ale silnice dobrá), les Plaka – objet ranvej a u prvního kostelíka doprava až do lesa (volně žijící pávi, které můžete v klidu krmit). Odpoledne potom hlavní město Kos, kde je moc hezké hlavní náměstí na začátku Agory, rozlehlá přístavní pevnost, z n íž je krásný výhledc na přístavní zátoku s jachatmi – vstup 4 € - (vchod po kamenném mostě od bývalé mešity, kde rovněž stojí více než 2 000 let starý Hyppokratův platan). Pokud k pevnosti přijdete z druhé strany Agory, půjdete u pobřeží kolem nádherné bílé budovy velitelství policie. Možná nejlepší je zaparkovat po cca 200 m po příjezdu do města (pokud pojedete ve směru od hotelu) po pravé straně naproti vykopávkám jsou dvě rozléhlá prašná parkoviště - zaparkuje podélně podél stromů u hlavní silnice a budete ve stínu celé odpoledne. Poté přejděte tu hlavní silnící dejte se cca 50 m dále ve směru jízdy a poté odbočte první uličkou vlevo kolem nějakých antických rozvalin pár metrů na malé náměstí se zajímavým kamenným sloupem a zde se uprostřed dejte uličkou obchůdků doprava dolů. Je to vysloveně ulička pro turisty s obchůdky s oděvy, suvenýry kavárnami a restauracemi apod. ale prodejci nejsou nijak otravní a zároveň se příjemně ochladíte stínem a chladem ze silných klimatizací z obchodů zasahujících až ven. Na konci dojdete na náměstí u Agory (rozeseté antické rozvaliny na bývalém hlavním náměstí), která stojí za to obejít a dostanete se tak k policejnímu velitelství.

Z města je pak jen 10 min cesty k obrovskému antickému posvátnému místu Asklepion (vstup 8€), které určitě stojí za to vidět. Cestou sem po odbočení z hlavní silnice je v zatáčce velká zelená plechová brána a v pozadí velká budova, která vypadá jako soukromé sídlo, ale je to muzeum lékařských antických věd, které dle internetu stojí za to vidět (vstup 2 €), ale které zavírá dříve než posvátný areál uvedený výše.

Delegáti a průvodci doporučují navštívit horskou vesnici Zia při západu slunce. Upřímně řečeno, pohled je to hezký, ale cesta klikatými horskými serpentinami, kde občas projede jedno auto a kde v protisměru potkáte autobus plný turistů, které vezou do jedné z četných restaurací se tímto západem slunce pokochat, nemusí být zážitkem pro každého.

Celkový dojem  průměrně (3,6/5)

Spokojenost

Pobyt v hotelu bych celkově hodnotil jako příjemný s tím, že hlavní negativa (hudba večer u barů) a malá pláž, jsou negativa pro průměrně náročného Čecha zcela snesitelné.

Hotel ocení hlavvně rodiny s malými dětmi kvůli bazénkům. Je zde i malá Zoo s ptactvem a poníky a osly.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 17
z 21 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro rodiny s dětmi

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Kos - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání