Napsat recenzi

Super hotel

Recenze hotelu Roda Beach Resort & Spa ***** (Řecko - Korfu - Roda)

Hodnocení:
průměrně: 4,1/5
Vloženo:
Pobyt: září 2016
Přečteno: 1 551x
Recenze se líbila: 394 čtenářům
Fotografie: 31
Videa: 0
Komentáře: 1
  • pohled z jídelny - balkonu pohled z jídelny - balkonu
  • výběžek směr Sidari výběžek směr Sidari
  • jídelna a před ní hlavní bazén jídelna a před ní hlavní bazén
  • dětský svět dětský svět
  • jeden z mnoha tuláků jeden z mnoha tuláků
  • cvičení s Kayou cvičení s Kayou
  • lukostřelba lukostřelba
  • pláž pláž
  • před bouřkou před bouřkou
  • číská restaurace na pláži - předkrm číská restaurace na pláži - předkrm
  • vodní pólo vodní pólo
  • čína na pláži čína na pláži
  • animátoři animátoři
  • předkrm v řecké na pláži předkrm v řecké na pláži
  • předkrm italská na pláži předkrm italská na pláži
  • cukrárna cukrárna
  • zmrzlina v cukrárně zmrzlina v cukrárně
  • palačinky palačinky
  • rožnění u bazénu rožnění u bazénu
  • pec v hlavní jídelně pec v hlavní jídelně
  • sledké k obědu a večeři v jídelně sledké k obědu a večeři v jídelně
  • oběd na pláži oběd na pláži
  • oblíbený volejbal oblíbený volejbal
  • jeden z bazénů - v kopci jeden z bazénů - v kopci
  • ceste k bráně a economy pokojům... ceste k bráně a economy pokojům...
  • economy pokoje economy pokoje
  • nádherné Sidari nádherné Sidari
  • léčivé bahno v Sidari léčivé bahno v Sidari
  • Sidary výlet Sidary výlet
  • bahnité pobřeží - léčivé bahno bahnité pobřeží - léčivé bahno
  • pan majitel řetězce Mitsis, bohužel na konci léta zemřel pan majitel řetězce Mitsis, bohužel na konci léta zemřel

Služby a nabídky hotelu Mitsis nás nadchnuly, bohužel pan majitel řetězce koncem léta zemřel, tak uvidíme, jaká úroveň bude dál, ale pokud pojedu příště na nějaký ostrov v Řecku, rozhodně do hotelu Mitsis.

Ubytování  průměrně (4/5)

Zaplatila jsem si pokoje ECONOMY, takže jsem věděla, že budeme bydlet asi o 2 tisíce levněji a proto bude nějaké ALE! Náš pokoj byl hned pod vstupní branou, takže do jídleny, k bazénu a moři jsme chodili z dlouhého kopce, k moři to bylo přibližně 500m, ale my jsme to vyřešili tak, že jsme ráno vyšli na snídani a večer se vraceli na pokoj. Protože jsme byli u moře až od 8.9., žádný hluk jsme na pokoji nezaregistrovali a spali v pohodě, když máte zavřené okno a puštěnou klimu, není nic slyšet. Nakonec jsme pokoj na kopci ocenili, při úžasné nabídce v jídelnách, jsme byli vděčni za víc pohybu!!!

Vodu dodávají do lednice ve velkých lahvích, pokud si o ni požádáte, automaticky, v pokojích u brány jsme si mohli k vrátnému zajít pro další vodu kdykoli.

Pokoj byl vždy bezvadně uklizen, na naše věci nikdo nesáhnul a trezor jsme si neplatili.

V cestovce si můžete předem, před koupením zájezdu, domluvit různé druhy ubytování, tak pozor na to, co kupujete! Jsou tam i bungalovy s bazénem přístupným rovnou z pokoje, hotel v hlavní budově a další pokoje různě kolem areálu.

Wifi v hale u recepce zdarma a bez problémů.

Strava a stravování  průměrně (4,6/5)

Strava byla to nejlepší, co jsem kdy kde zažila! Bez nadsázky, pokud si někdo stěžuje, není normální.

Při počtu 1600 lidí, nikde nebyly fronty, obsluha vždy milá, usměvavá, v jídelně vás osobně uvádí ke stolu, donesou pití. Dál už si chodíte a hledáte něco na zub sami, nabídka pestrá, i pro vegetariány, děti, mlsouny!

Co jsem vážně nezažila jinde, když odcházíte od stolu, automaticky sundají ubrus a dají čistý, i když jsme se snažili nic nepokecat, stejně ho měnili! Pro děti mají dětské sedačky, které po odchodu rodiny očistí a zakryjí igelitem!!!

Snídaně různé, v kamenné peci peče jeden kuchař buchty a housky, další chystá omelety dle vašeho přání, vedle jsou vajíčka na všechny způsoby, klobásky, párečky, opečená zelenina, opečená šunka, několik druhů salámů, sýrů a na konci pultu další kuchař dělá palačinky, na které si opět můžete naložit kde co! Naproti pultům je velký výběr chlebů, housek, dál buchet, mafin, koláčů, sladký i bílý hustý jogurt, sušené banány, ananasy, švestky, fíky, brusinkya další, buráky, vločky a různé dobroty do jogurtů.K pití několik druhů džusů, čajů a káva. Před vámi chystají čerstvé ovocné smoothie - dva druhy. Dál je nějaká kaše (rýžová, vločková...) a pohárky.

Obědy podobný styl, jedna polévka a pak vždy kuřecí, vepřové a hovězí, ryby v různém provedení, moussaka, záviny, zapečená rajčata, papriky, cuketky, lilky...

Večer v jednom koutě slečna chystá salátky s mořskými plody nebo tuňákem na kukuřičné placce, v peci se k obědu i k večeři peče výborná piza. Během našeho pobytu byla minimálně dvakrát pečená kachna, skoro denně jehněčí, mořské plody a o rybách nemluvím, ty jsou samozřejmostí. Na konci pultu je čerstvě grilovaný gyros a zažili jsme i výborný rostbíf.

Samozřejmé jsou zákusky, na které jsem ale už neměla místo.

Co mě dostalo, byla nabídka ovoce, vždy jsem na dovolené zažila max. dva druhy melounů, jablko a např. broskev, tady bylo všechno - dva druhy melounů, jablka, pomeranče, grepy, nektarinky, broskve, blumy, čerstvý ananas, hroznové víno, banány...Podobné je to i se zeleninou a různými luštěninami.

V pultě jsou vždy zmrzliny v základní nabídce.

To jsem mluvila o hlavní jídelně. Pod jídelnou je cukrárna s asi 10-ti druhy výborné zrzliny s kousky ovoce, které si můžete dát kdykoli v jakémkoli množství. Vedle ní vyrábí opět palačinky, v nabídce jsou různé dorty a zákusky!!! Od deseti ráno až údajně do dvou v noci, to jsme ale nezjišťovali.

Hned vedle u hlavního bazénu se slanou vodou se mění ručníky kolikrát denně chcete, ovšem za vratnou kauci na začátku. U bazénu je bar s různými druhy výborné kávičky, pivo a točené nealko, víno, míchané nápoje a aby náhodou někdo nevyhládnul, je připraven popcorn. A vedle na rožní vyrábí pán celej den souvlaki (špíz) a je tam opět i piza.

U moře je bar, kde je stejná nabídka nápojů, jako u bazénu a párek v rohlíku.

Na pláži jsou tři restaurace - řecká, italská a čínská, místo v ní si rezervujete na hlavní recepci na tabletu, doporučuji všechny, ale rezervujte včas, bývá plno. Jen čínská je pouze večer, druhé dvě i obědy. Je krásné sedět večer na pláži u výborné večeře s milou obsluhou. Všude výborné předkrmy, saláty, hlavní jídlo a zákusek. Výborně upravené mořské plody, ryby, ale i maso. Víno dostanete celou lahev na stůl, pivo a na konci jídla panáčka ouza. Jídelní lístky jsou ale pouze v angličtině, němčině a francouzštině.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,4/5)

Hotel se výborně stará, nemůžete se nudit, na volejbal se skoro stály fronty, lukostřelba, vodní pólo, aerobik, protahování, hry, mingolf, fotbal, kurty, perfektní péče o malé děti.

Kolem hotelu je 7 bazénů se slanou (ne mořskou) vodou, do kterých máte přístup kdekoli, i do těch, co vedou z pokojů. Lehátka a slunečníky zdarma.

U hlavního bazénu tobogán - jede pomalu, spíš pro prcky, klouzačky pro děti.

Nepotkala jsem protivného člověka - zaměstnance, jen samý úsměv, zdraví, povídají si, animátorka fitnes češka - miloučká Kaya, přes volejbal slovenka a přes vodní pólo a lukstřelbu sympaťák polák, všichni super.

Pláž a moře  průměrně (3,9/5)

Lehátka a slunečníky na dlouhé pláži zdarma, což v Řecku není až tak běžné, je jich dost, ale k poledni už obsazeno. Neustále chodí kolem mužíček, ometá lehátky, sbírá odpadky, je usměvavý, uklízí, je to jeho velký koníček a dělá s láskou. Večer uklízí lehátka a uhrabují písek plavčíci.

Moře je velice pozvolné, vhodné pro děti a slabší plavce, my rádoby plavci jsme si prostě zaplavali dál do moře. Četla jsem stížnosti na bahno, lidé by si měli Korfu trošku prostudovat, než kritizují! Sever a severozápad ostrova je písčito-bahnitý břeh, který voda vymýlá, takže ano, je tam na dně bahníčko, ale já zakalenou vodu nezažila. Na břehu jsou hromady řas, ale to jsou prostě řasy. Bahno je plné minerálů a turisti si ho po kusech odváží domů do lázně v zimě do vany ( i já ho měla plný kufr, řekové naštěstí nadváhu neřeší).

Pláž končí vlevo výběžkem, na který se nedá vylézt - porostlý rákosem, ostružiníky a olivovníky, nahoru jsem se prostě nedodrápala. Ale výběžek se dá v pohodě obejít vodou nebo obplavat, dál je záliv s opuštěným kamenným domkem a v dálce jsou vidět další hotýlky. Výběžek je právě z bahna a pomaličku odpadává a pod ním ve vodě se válí valouny krásně hladkého a tvrdého bahna, na první pohled vypadají jako kameny. Vpravo po pláži dojdete do Rody, kde prý je krásnější pláž, my se tam časově nedostali.

Na pláži jsou k dispozici zdarma šlapadla a kajaky, ale jen na půl hodinky.

Na šnorchlování nevhodné místo, nic tam pod vodou není.

Okolí hotelu  průměrně (3,9/5)

10 km na západ od hotelu je oblast Sidari, kterou rozhodně doporučím navštívit, třeba jen na skútru. Nádherná voda, koupání, krásné fotečky, ale plné turistů.

Dál jsme si koupili zájezd do Aqualandu, pěkný areál i s náročnými tobogány, v září poloprázdný a nebyly fronty.

Chtěla jsem si půjčit vozidlo a projet ostrov, na nejvyšší horu Pantokrator, dolů k jezeru a na vyhlídky, ale bohužel, program byl tak pestrý, že jsme nestíhali, příště bych jela na delší pobyt, my byli 9 dní, ale bez cesty to bylo dnů jen 7. Ale v hotelu nabídka dostatečná půjčování vozidel i výletů.

Celkový dojem  průměrně (4,1/5)

Byla to má nejlepší a nejpříjemnější dovolená, asi jsem nebyla v lepším hotelu s lepšími službami a úžasným perfektním jídlem, nechápu, jak v množství skoro dva tisíce hostů udrží na takové úrovni a bez front!!! Prostě jsme se v areálu rozptýlili a v jídelně byli většinou hned po otevření, takže máme jen nejlepší zkušenost.

Když jsme jeli na výlet, průvodce nám řekl, že máme nejlepší hotel, co cestovka na ostrově nabízí a že jiným turistům ukazuje na cestě, kde je nejlepší zmrzlina (kopeček za 2,5 eura) a piza, ovšem turistům z Mitsis, toto neříká, protože nejlepší zmrzlinu i pizu mají oni v hotelu v ceně a měl pravdu!

Jediné, co mi chybělo, ale věděla jsem předem, bylo šnorchlování a život pod vodou.

Během pobytu od 8. do 16.9 bylo několik bouřek a déšť, ale pak hned slunečno, i když nebyla vedra, to u nás v Česku bylo tepleji, ale to ta příroda!

Dovolenou vždy vybírám na základě recenzí a dám si na tom záležet, proto jsem si i na tuto vyhradila dost času, dotazy klidně na fero.p@seznam.cz, ráda dodám, na co jsem zapomněla! Snad vám budou tyto řádky k užitku.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 23
z 28 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro mládež
  • Pro zamilované a manželské páry
  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Marcela Syrovátková: recenze - 27. 1. 2023 17:06

supr recenze moc nám pomohla při rozhodování děkujeme reagovat
Přidat komentář

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Korfu - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání