Napsat recenzi

nádherná dovolená

Recenze hotelu Studia a Apartmány Maria *** (Řecko - Korfu - Agios Stefanos západ)

Hodnocení:
průměrně: 5/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2018
Přečteno: 175x
Recenze se líbila: 233 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Příjemný rodinný hotel/penzion, menší letovisko s dokonalou dlouhou a nádhernou pláží, kde i v sezóně se dá koupat téměř bez lidí, což se mi leví jako neuvěřitelné. Hotel pár kroků od pláže. Severozápad Korfu je považován za jednu z nej oblastí, ne-li nejkrásnější oblast Korfu a je to opravdu nádhera. :-)

Ubytování  průměrně (4/5)

Příjemný menší hotel zejména s českou klientelou. I na pokojích mají upozornění česky. Kvůli výhledu doporučuji pokoje ve vrchním patře. Přízemní a suterénní pokoje jsou v podstatě bez výhledu. Pokoj velký, příjemně zařízený, čistý. Hodně komárů. Bez sítě a repelentů do zásuvky se na pokoji obejít nešlo. Hotel je opravdu jen kousek od pláže. Vezmu-li v potaz cenu ubytování bez stravy, nepovažuji ubytování za zrovna levné, ale byli jsme rozhodně spokojeni a vůbec nelitujeme. Klimatizace za poplatek. V přízemním pokoji jsme se obešli bez ní. Ve vrchních pokojích nutnost. wifi ve společných prostorách zdarma. Možnost dokoupit v den odletu prodloužení pobytu na pokoji - tuším 20 eur. Ale šlo to prý jen u asi 5-6pokojů - prý kvůli uklízečce,aby stihla uklidit. proto kdo by měl zájem, je třeba nahlásit co nejdříve. Ostatní mají k dispozici jeden společný pokoj na osprchování a převlečení, což plně stačilo. Hotelový bazén velký i malý velmi čistý a dětmi oblíbený, ačkoliv my chodíme zejména na pláž.

Strava a stravování  průměrně (4/5)

Měli jsme ubytování bez stravování. Lze dokoupit večeře nebo polopenzi - vždy pouze na celý pobyt. Nebo si zaplatit jídlo z menu jednotlivě. Myslím, že se vyplatí jídlo nedokupovat - snídani si koupit v pekárně či supermarketu a na večeři si ponechat možnost výběru z mnoha místních restaurací - člověk si lépe užije místní atmosféry a restaurace většinou denně nabízí zvýhodněné menu s místními specialitami. finančně to vyjde plus minus podobně.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4/5)

na hotelu jsme trávili minimum času. ale určitě spokojenost. delegátka melissy je velmi příjemná žena, která pomůže cokoli zařídit a poradí.

Pláž a moře  průměrně (5/5)

pláž absolutně úžasná. dlouhá, písečná. konec spíše nudistický - téměř bez lidí a bez slunečníků, ale i tam se koupou lidé v plavkách. my jsme na nudistickou pláž chodili - v plavkách a pro naše děti bylo super, že mohly běhat bez plavek. navíc milujeme pláže, kde není hlava na hlavě a člověk vidí jen přírodu - žádné hotely kolem atp.. Centrální úsek pláže-organizované slunečníky, sprchy, civilizace. Pláž hodně dlouho mělká. moře řecky modré, ale zakalené asi místním kamenem, který se trochu rozpouští do vody - tzn. šnorchlování tady opravdu nemá smysl. ale voda čistá a estetický dojem z krásy pláže a barvy moře dokonalý. trochu víc foukalo (nepříjemné to bylo jen kvůli slunečníku jinak žádný megavichr) jen jeden den a byly trochu vlny - příjemné na proskakování. na šnorchlování ale doporučuji spíše paleokastritsu (akorát že hlava na hlavě) a okolí - zkrátka pláže se skalami okolo. naše první dovolená v plné sezóně a nikdy bych nevěřila, že může člověk strávit celých 10 dní na tak dokonalé pláži a téměř bez lidí! boty do vody rozhodně netřeba.

Okolí hotelu  průměrně (5/5)

dokonalá pláž, příjemné restaurace a místa kam večer zajít. několik obchůdků. z agios stefanos jezdí busy pravidelně do města korfu (cesta trvá necelé 2h, poslední bus z korfu jezdí odpoledne) - k návštěvě korfu lze ale využít svoz busem přes delegátku přes organizovaný výlet ale levněji a ve městě být po vlastní ose a zpět odjezd v 22h, tzn.člověk zažije i město korfu by night :-), z agios stefanos jezdí také 1xdenně bus do paleokastritsy-ráno tam a později odpo zpět-ideal a člověk ušetří za organizovaný výlet.stojí to za to - mrak rybiček v moři, příjemné místní akvárium, výhledy z kláštera.. Z místního přístavu v agios stefanos lze jet i lodí na okolní ostrůvky. doporučuji. navštívili jsme Mathraki - nádherné prázdné pláže - písečné i oblázkové. cca 7km od ag.stefanos- mys drastis-vyhlídka stojí za shlédnutí ale opatrně tam na přepravu busem - busy s nápisem Korfu odvezou vesměs do vesnice nejblíž, busy do Sidari vezou jen před vesnici, což je hodně jinde a s dětmi je to dost znát.... POZOR:jízdní řády uvádí jen čas z první stanice-nutno si tedy připočíst odhadovanou dobu, než bus dojede.

Celkový dojem  průměrně (5/5)

boží dovolená. severozápad korfu je nádherný. rozhodně doporučuji.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 1
z 1 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro zamilované a manželské páry
  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Korfu - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání