Napsat recenzi

Skoro agroturistika s perfektním lyžováním

Recenze hotelu Gasthof Lesacherhof ** (Rakousko - Tyrolsko - Kals am Grossglockner)

Hodnocení:
průměrně: 5/5
Vloženo:
Pobyt: březen 2016
Přečteno: 68x
Recenze se líbila: 414 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Vynikající poměr cena:kvalita

Ubytování  průměrně (4,5/5)

Pět hvězdiček dávat nemůžeme, jelikož jsme měli pokoj bez koupelny a záchodu, ale to nám bylo jasné při výběru. Absence výtahu je kompenzována tím, že dům je z velké části ještě dřevěný.

Strava a stravování  průměrně (4,5/5)

Perfektní (samozřejmě nebyli jsme v Hiltonu ani u Michelinských hvězdiček -ale asi skoro jako u Pohlreicha i když vlastně nevíme, jek opravdu vaří -a umělé měřítko pak můžeme rozprostřít od těch jeho řečí po maminčinu kuchyni (jen šlo převážně o místní kuchyni -stejně právě ale nepotřebujem v cizině knedlo-zelo a řízky každodenně);porce byly jinak prakticky obtížně ke snědení. Jenom ženě jednou dali trochu tvrdší lasaně -ale to jsme přišli pozdě k večeři. V poměru k ceně by těch hvězdiček moho být i 5.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,5/5)

Každému musí být jasné, co je to za podnik, jenž však značně přesahuje svoji kategorii -takže v rámci jeho možností šlo prakticky o maximum (a personál i majitel sympatičtí -až naivně hodní, což je v tržním prostředí dnes snad už kuriozita). Zde jen malá chybička -nikde jsme nezjistili, jak je to s inzerovanou možností využití (asi 1x) sauny -nakonec ani nebyl čas se po tom pídit, ale nic nenaznačovalo že by v té obci něco takového vůbec bylo.

Sjezdovky, lyžařské tratě a vleky  průměrně (5/5)

O.K. -standard, který je v Rakousku nejspíš obvyklý všude. Nejde o megastřediska (i těch dost, co je dostupných na skipas do vzdálenosti, jež se vyplatí navštívit z hlediska jednodenních výjezdů). Nakonec i skipasy jsu mírně levnější, než jinde -samozřejmě lze napsat, že skapas zdarma by byl lepší -pak by musel být zdražen zájezd, jež je jinak z nejlavněších (drahé lyžování je pak druhou stránkou mince -komu to vadí, může na běžky, skialpinismus, neby široké spektrum tůr od špacírů po údolích po výstup na Grosglocker (kam je to rel. skoro nejblíž) -nebo ať jede jinam.

Okolí hotelu  průměrně (5/5)

Jižní úpatí hlavního masivu celého Rakouska je jedinečné -a je dobře, že o tom málokdo ví. Z hlediska přírodně krajinářského -a s možností k využití k asi mírně měkčí turistice, než jsma bohužel ale i my aplikovali- jde asi o něco nejlepšího, co tam mají. Koncentrace největších hor země na dosah ruky v kombinaci s tím, že zde nejsou žádná přelidněná střediska s megaparkovišti, hypermarkety s kasiny (a jen min. moderních resortů) -což je hojné např. na severu, je vynikající (snad zatím dlouho). Příroda je tak v rámci možností ještě málo zatížená, -tam, kde jsou lidi, tak vlivy ještě nejsou nadmíru patrné -člověk nelyžuje u zašpiněných parkovišť v místech s více lidmi a auty, jak sněhu. Údolí mají i dobře upravené stopy (což ale hlavní masy konzumetů moc asi nezajímá), zato nakoupit (vyjma velká sídla -a snad pumpy) je někdy obtížné -ale nakonec v samotném Kalsu je taky minimarket. Zábava snad v Kalsu bude (asi na omezené úrovni) -v Leasahu nic. Vesnice jsou klidné -lidové, což by asi mělo být. Osada Leasach (i množství dalších v sous. údolích) je rustikální zapadálkov -jímž nejpíše vých. Tyroly stále mnohdy jsou (mám dojem, že se na ně pohlíží ze strany Rakušanů -a ze severu dominantních Němců- jako v příp. Pražáků využívajícíh hlavně Špindl na Valašsko, ležící někde u Asie, tedy Slovenska, jako ty J.Tyroly u Itálie, která je odtrhla od mateřského hlavního území) -takže: zaplať pámbůch za to, že to někde ještě přetrvává (ač jsme to ani ve snu v Rakousku již nečekali).

Celkový dojem  průměrně (5/5)

viz výše

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 2
z 2 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Tyrolsko - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání