Napsat recenzi

Hotel Auramar

Recenze hotelu Auramar Beach Resort *** (Portugalsko - Algarve - Albufeira)

Hodnocení:
průměrně: 4,5/5
Vloženo:
Pobyt: červen 2017
Přečteno: 383x
Recenze se líbila: 364 čtenářům
Fotografie: 5
Videa: 0
Komentáře: 0
  • cestou k moři cestou k moři
  • pohled z bloku B pohled z bloku B
  • večerní oceán večerní oceán
  • arara show arara show
  • maják na myslu sv.Vincenta maják na myslu sv.Vincenta

Výraz Algarve pochází z arabštiny a znamená to Na západě. Přidala bych přídomek Na větrné hůrce. Fouká tam. Po dobu našeho pobytu nepřetržitě, první tři dni dokonce ostrý a velmi chladný vítr. I díky němu byl oceán velice studený, měl 18°. Pro milovníky dlouhého plavání a dovádění ve vlnách to bude zklamání. Na druhou stranu je oceán ovšem velice krásný, byly velké vlny, je nádherně modrý (můžete objevit celou škálu modré barvy, od světle blankytné po azurovou) a spousta velikých i malých mušliček na pláži. Rovněž název Albufeira pochází z arabštiny a znamená to Mořský hrad.

Ubytování  průměrně (4,2/5)

Ubytování dobré. Pokoj se mi líbil, měl i malou kuchyňku v chodbičce, hezký balkon se sušákem a s perfektním výhledem na oceán, klimatizaci a televizi. Ovšem i nezvaného hosta - nalezli jsme v koupelně švába, sice jen jednoho, ale přesto mě to dost znechutilo. Auramar /jako většina hotelů v Albufeiře/ je vystavěný na útesu, má čtyři budovy v různých úrovních, takže pořád šplháte po schodech - do jídelny, do baru, k bazénu i k moři, pořád jen desítky schodů. Ty k moři jsou zvláště husté, rovnou čárou dolů a dřevěné, předchází jim dost krkolomná pěšinka. Určitě se nehodí pro lidi s pohybovými problémy či maličké děti.

Strava a stravování  průměrně (4,5/5)

Tady palec nahoru, jídlo bylo luxusní a to od snídaně až po večeři a svačiny v baru u bazénu. Velmi rozmanité a stále doplňované. Hodně ryb - grilovaný losos, teplé sardinky, slávky, kalamáry, těstoviny, studené saláty, hodně ovoce i zeleniny a naprosto skvělé zákusky. Pití je servírované, dostanete, o co požádáte. Byla výborná sangria a koktejly v

dancing baru. Ty, kteří si v recenzích na jídlo stěžovali, bych poslala na Corfu do hotelu Kormoranos, to by pak viděli.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,4/5)

Naprosto vyhovující. Uklízečka Mina byla milá a ochotná dívka, úklid probíhal denně, výměna ručníků a povlečení rovněž. Číšníci v jídelně a baru rovněž příjemní a animační programy skvělé - show s cvičenými papoušky, leguány či sovami, jedním slovem perfekto.

Pláž a moře  průměrně (4,4/5)

Jak jsem již uvedla, k pláži vedla cesta kolmo dolů po dřevěných schodech, což mi moc nevyhovovalo, cítila jsem se na nich nejistá, hlavně když se tam pohybovalo hodně lidí současně. Na pláži mi chyběla sprcha a také jsem postrádala pobřežní promenádu. Slunečníky a lehátka dost drahé, set stál 10 € a v hlavní sezóně prý navýší cenu na 15 €. Oceán krásný na dívání, velmi chladný na plavání. Možná bude v dalších měsících teplejší, ale takhle chladný jsem nečekala, protože před třemi lety v Maroku (což je jen kousek níž) byl touto dobou hezky teplý. Rozhodně ale stojí za dívání, můžete tam sedět dlouhé minuty a jen se dívat na ty nádherné vlny a krásnou modrou měnící se barvu.

Okolí hotelu  průměrně (4,5/5)

Okolí hotelu je klidné, což jsem ocenila, noční život začíná kus dál ve městě, kde je dost rušno. Spousta barů, restaurací i obchůdků. Hlavně s korkem a korkovými výrobky, Portugalsko je největší vývozce a producent korku.

Celkový dojem  průměrně (4,5/5)

Až na ten chladný oceán se mi pobyt líbil. Ani ty schody v resortu nevadily (pouze ty k moři), aspoň člověk vyběhal ty opulentní večeře a obědy. Výborný byl také výlet do Lagosu a na mys sv. Vincenta, kde stojí proslulý maják. Je to nejzápadnější a zároveň nejjižnější kout evropské pevniny a pohled na maják i na oceán dole je něco, na co se nikdy nedá zapomenout. Rovněž chválím průvodkyni Katku, která nás na zájezdě provázela a řekla nám o Portugalsku mnoho zajímavostí.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 25
z 28 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro mládež
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Algarve - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání