Napsat recenzi

Spíše pro nenáročné

Recenze hotelu Penzion Anötzlehen (Německo - Bavorsko - Berchtesgaden)

Hodnocení:
průměrně: 4/5
Vloženo:
Pobyt: prosinec 2014
Přečteno: 234x
Recenze se líbila: 793 čtenářům
Fotografie: 12
Videa: 0
Komentáře: 0

Rodinně vedený, typicky bavorský hotel na krásném místě vysoko nad Berchtesgadenem

Ubytování  průměrně (3/5)

Čisté a vyhřáté pokoje v německém stylu, jednodušší vybavení, není ovšem daily service, pouze vynáší koše.

Strava a stravování  průměrně (3/5)

All inclusive měl zahrnovat nápoje od 10-22, ale majitelka nám řekla, že to platí až od 18,00-22,00 hod. Ovšem protože jsme si mohli brát na pokoj, zbylo nám i na druhý den. Nápoje byly jen perlivé lahvové limonády, německé pivo a stolní italské víno. Vše samoobsluha, brali jsme si ve výčepu. Odpolední svačina obsahovala domácí buchtu a kávu, čaj, kakao. Na večeři byly dobré polévky a opravdu velké porce - typická bavorská jídla (zelí, hodně masa, knedlíky). Dezerty byly jednoduché (kousek buchty, jogurt, zmrzlina). Jídlo rozvážela na vozíku "babička" ve stylové bavorské sukni.

Snídaně: uzeniny, sýry, paštika, marmelády, cereálie a vařená vejce. Oběd byl vlastně snídaňový balíček, který jsme si sami vytvořili. Silvestrovké menu byl raut - studený a teplý bufet, polévka a čokoládová pěna, ovoce a sýry - moc dobré. Ve společenské místnosti na Silvestra pouštěli německé písničky a po půlnoci byl ohňostroj.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3/5)

Wi-Fi (často vypadávala), lyžárna a sauna. K dispozici pro děti byly také kluzáky a sáňky. Hezký byl noční pochod s loučemi (cena louče 2 eura). Personál mluvil pouze německy, majitelka rozuměla anglicky, odpovídala ale německy.

Okolí hotelu  průměrně (5/5)

Krásné, romantické, bylo plno sněhu, úchvatný výhled na Berchtesgaden.

Měli jsme problém vyjet po silnici k hotelu (navzdory tomu, že cestu neustále protahovali, tak kvůli sněžení se to bez řetězů vyjet nedalo). Sjezdovky nic moc - není to typicky lyžařská oblast a sjezdovky nejsou jejich prioritou. Lanovky nevedou z údolí na vrchol, tam musíte vyjet autem a jezdit na krátkých sjezdovkách jen tam. Výjimka byl Jenner, kde to ovšem nejde sjet najednou až dolů - na část úseku musíte sundat lyže a přejít cca 200 m k navazující sjezdovce. Chybí sedačkové lanovky, v sezóně v Jenneru na 3 dny zavřeli pokladnu, takže nebylo možné tam získat skipasy. Vůbec sjezdovky je obtížné najít, nejsou dobře značené a na Rossfeld se kvůli trvalému sněžení vyjet nedalo. Hochschwarzek má sáňkařskou dráhu, ale je sjízdná jen pár hodin, pak se vytvoří hrboly a sjíždění se tak stává nebezpečným - většina lidí s malými dětmi pak musela 2,5 km dolů pěšky! Skipas v Hochschwarzeku neplatí na všechny sjedovky (!!) - část je soukromá a platí se tam zvlášť! Berchtesgaden je kouzelné, pohádkové městečko, vánoční trhy byly nádherné. Rovněž výborné jsou termální lázně Watzman therme (tobogán, slané bazény, venkovní termální bazén) - dá se tam pohodovou procházkou dojít z hotelu za 25 minut. Po cestě minete solný důl Salzbergwerk - je tam drahý vstup (rodinné vstupné více než 40 euro), ale je to krásný zážitek (plavba na podzemní solném jezeře, sjíždění po skluzavkách, cesta vláčkem, simulovaný výbuch... - dostanete česky mluvený výklad na telefoncích). Stojí za to navštívit i jezer Konnigssee pod horou Jenner, jen pár minut jízdy od Berchtesgadenu.

Celkový dojem  průměrně (4/5)

Hotel sice jednodušší a all inklusive nic moc, ovšem díky okolí, výletům a termálnín lázním jsme si dovolenou velmi užili. Na Němce byl personál docela příjemný, hodně si potrpí na jejich bavorskou kulturu.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 1
z 1 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro rodiny s dětmi

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Bavorsko - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání