Napsat recenzi

NÁDHERNÁ DOVOLENÁ

Recenze hotelu Villa Park Resort & Spa (ex Sun Island) **** (Maledivy - Jižní Ari Atol - Jižní Ari Atol)

Hodnocení:
průměrně: 4,5/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2015
Přečteno: 878x
Recenze se líbila: 585 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Byli jsme zde na konci srpna - ještě v období dešťů, sprchlo nám asi 4 krát za těch 6 dní, ale na 10 minut a pak bylo zase krásně. Teplota byla stále cca 30 stupňů ve stínu, vítr jen před deštěm a při něm. Mazali jsme se 50tkou a i tak jsme se krásně opálili. Kapacita ostrova byla naplněna z poloviny, na pláži jsme byli stále sami, jen občas jsme někoho potkali. Vezměte s sebou určitě sluneční brýle (odraz slunce od bílého písku je nepříjemný) a věci ke šnorchlování. Wi-fi je v beach baru, holf baru a baru u recepce - pokud je tam hodně lidí (hlavně po večeři), je to přetížené a na internet se nepodíváte. rozednívá se před 6 hodinou, západ slunce v 18:30, v 19:00 tma.

Ubytování  průměrně (4,4/5)

Byli jsme 5 nocí v plážovém bungalovu a 2 noci ve vodním bungalovu. Oba čisté, pěkně zařízené. Plážový byl asi 20 metrů od moře, vlastní lehátka, venkovní sprcha - super, u ní prádelní šňůra. Vodní bungalov má vlastní vstup do moře, je luxusnější, dřevěná podlaha, plazmová televize, kávovar (kapsle s kávou za poplatek). Oba klimatizované, v obou bidet. Jen jedna věc nám vadila - že chyběla štětka na WC. Pro někoho hloupost, pro ty, kteří mají rádi čistotu - zásadní věc :-) V noci žerou komáři, české repelenty nezabírají. Nic hrozného to ale není. Denně do pokoje zdarma doplňují 0,5 l vody na osobu.

Strava a stravování  průměrně (4,5/5)

Měli jsme all inclusive. V rámci něho je zdarma hlavní restaurace, bar u bazénu, beach bar a bar, kde byl i večerní animační program. Po přepočítání je ale levnější plná penze a pití si dokupovat. Nijak jsme se neomezovali a za pití by jsme utratili ve dvou cca 100 dolarů denně - all inclusive tedy vyšlo dráž. Jídlo se v hlavní restauraci podávalo formou švédských stolů, vše výborné, každý si vybere. Kuřecí, hovězí a ryby na různé způsoby, denně se obměňují. Přílohy - brambory, těstoviny, rýže na různé způsoby. Spoustu zeleniny, zeleninových salátů, ovoce, zákusků, čerstvý kokos, omáčky, různé polévky ... Spoustu si toho na ostrově pěstují a vaří z toho. Doporučuji si projít jejich zahradu u vegetariánské restaurace.

V restauraci vám po příjezdu přidělí stůl, který bude jen váš po celý pobyt. Budete mít i svého číšníka, který vám bude nosit pití a sklízet ze stolu. Vodní bungalovy mají pak svou restauraci, na pláži u vodních bungalovů.

Pak je tam ještě několik dalších restaurací, kde se platí - thajská, rybí, golf bar - s pizzou,...

1,5 l vody - 4,5 dolaru; sklenka vína (bílé, růžové, červené) - 9 dolarů; sklenka piva, džusy, sprite, cola, fanta - 6 dolarů. Nabízeli i koktejly, tvrdý alkohol.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,6/5)

Personál je milý, ochotný. Každý se chce s vámi bavit, ptá se odkud jste a jak se máte. Po příjezdu vám dají na přivítanou na osvěžení namočený, voňavý ručník. Ujme se vás někdo z recepce, předá vám mapku ostrova, vysvětlí co a jak a odvezou vás do bungalovu golfovým vozítkem. Kufry přivezou za vámi. Na ostrově jsou 2 obchody se suvenýry - vyjdou levněji, než na letišti. Pak obchod se šperky, oblečením, ... Je zde velké sportovní vyžití - kulečníky, pink-pongové stoly, hala s 2 benbintonovými hřišti, squash, hřiště na basketbal, fotbal, plážový volejbal, tenisové kurty, golf. Mají tu zdarma 2 vířivky (u pink-pongu) a u nich ledový bazén - doporučuji. Každý večer - při západu slunce je zde krmení rejnoků a žraloků. Rejnoci připlouvají až na břeh a dají se hladit - je lepší jít o půl hodinky dříve a udělají se krásné fotky - když tam ještě není tolik lidí. Velká nabídka výletů. Večer je u golfbaru venkovní kino. Bazén je velký, s výhledem na moře, 2 sprchy + 1 u pláže na nohy. Je zde i dětský bazének. Od 18 hodin je začínají čistit a po 19 hodině už je uzavřen - působení bazénové chemie. Každé ráno a večer probíhá úklid, večer vyměňují plážové osušky.

Pláž a moře  průměrně (4,7/5)

Pláž je bílá, s jemným pískem. Moře průzračné, mělké i daleko od břehu - cca 150cm. Skvělé pro šnorchlování, je toho spoustu k vidění. Ryby velké i malé - různé druhy a zbarvení, želvy, neškodní žralůčci, barevné korály,... Voda čistá a průzračná, bez velkých vln - skoro klidné moře.

Okolí hotelu  průměrně (4,7/5)

Mají zde krásnou zahradu s orchideemi, rozkvetlé keře, vše opečovávají. Doporučuji se projít bosky po trávě - jako chůze po vatě. Všude palmy s kokosy - sami jsme si je rozlouskávali a jedli.

Celkový dojem  průměrně (4,5/5)

Krásný ostrov, milí lidé, skvělé jídlo, čisto a úžasné moře.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 15
z 17 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Jižní Ari Atol - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání