Napsat recenzi

Nádherná dovolená - splněný sen

Recenze hotelu Filitheyo Island Resort **** (Maledivy - Faafu Atol - Faafu Atol)

Hodnocení:
průměrně: 5/5
Vloženo:
Pobyt: leden 2013
Přečteno: 806x
Recenze se líbila: 811 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 4

Luxusní dovolená, skvělé stravování, čisté ubytování, dobrá organizace zájezdu, nádherný klidný ostrov, málo lidí (žádní češi), čistota pláže, krásné korály a vodní život, pěkné možnosti výlety za šnorchlováním. Personál velmi příjemný.

Na tomto ostrově jsme strávili s manželem nádherných 8 dní a nechtělo se nám vůbec domů.

All inclusive

Ubytování  průměrně (4/5)

Ubytování v chatičkách s výhledem na oceán, cca 20m od pláže. Jeden pokoj s velikou postelí, tv, skříňka, sejf, klimatizace, křesla stůl, minibar, lednička, rychlovarná konvice. Venkovní koupelna, vybavená ručníky, osučkami, mýdlem atd.., toaleta. Venkovní terasa se stolkem a křesly. Ubytování bylo dostačující, čistota byla dobrá, 2x denně úklid, doplňování mini baru.

Strava a stravování  průměrně (5/5)

Úžasná kuchyně velkého výběru a množství. Ochutnali jsme dobroty z celého světa v neomezeném množství. Velký výběr v mase, zelenině, ovoci. Čerstvé kokosy přímo z ostrova. Pochutná si jak člověk který má rád maso, tak vegetarián. Doporučuji all inclusive. Nabídka nápojů je dostačující a jinak vše stojí 5 dolarů, takže by se člověk nedoplatil.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4/5)

Vybavení ostrova není nadstandartní, ale pro pohodovou dovolenou naprosto dostačující. Masáže (nejsou all inclusive), výlety (2 jsou v all inclusive), 2 bary, restaurace, bazén obchůdek se zlatem, obchůdek s upomínkovými předměty, potápěčské centrum, ping pong, šipky, kulečník, posilovna s klimou, čítárna + internet (5 dolarů za hodinu). Doporučuji vzít nějaké jednodolarovky pro personál.

Ostrov dle mého názoru není vhodný pro děti (nic pro děti nenajdete)

Pláž a moře  průměrně (5/5)

Pláž čistá, lehátka a osušky zdarma. Moře nádherné, plné života a korálů. Velmi vhodné pro šnorchlování. Mnoho ryb, želvy, manty, rejnoci, žraloci, korály, delfíni, no prostě pohádka.

Okolí hotelu  průměrně (4/5)

Velmi malý ostrůvek, obejdete jej za max 1 hodinu, upravená zeleň, kokosové palmy, květinová výzdoba. Krysy a šváby zde nenajdete. Žijí tu jen velcí kaloni ve větvích (netopýři), vrány, na zemi běhají gekoni (ještěrky), krabi a malý potníčci s ulitkami na zádech. Všude čisto a upraveno.

Celkový dojem  průměrně (5/5)

Dovolená dle našich představ, můžeme jen doporučit. Jen co cestování je velmi zdlouhavé. Na tento ostrov letíte z Čech 6 hodin do Dubaie, za další 2 hodiny letíte do Male cca 4 hodiny, tam čekáte na spojení hydroplánu a letíte cca 40 minut a pak lodí na ostrov cca 20 minut. Zpět je cesta ještě komplikovanější, protože čekáte v Dubai 7 hodin na spoj. Celkem jsme strávili na zpáteční cestě celých 24 hodin a přijeli jsme hodně unavení. Doporučuji zjistit let z Německa. Prý to letí přímo a celkem trvá let 12 hodin.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 1
z 1 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

Komentáře

Radim: Kam se zimním oblečením při cestě do tepla? - 7. 2. 2013 21:09

Rád bych se zeptal jak jste řešili oblečení na letišti, když u nás je zima, nechávali jste bundy někde v úschovně, nebo jste brali sebou?? Děkuji za odpověď. Ptám se, protože nás čeká cesta na Maledivy. reagovat

Martina: Zimní oblečení - 8. 2. 2013 12:09

Dobrý den, zimní oblečení jsme vyřešili tak, že jsme si ho vůbec nevzali. Na letiště nás dovezl kamarád. Jeli jsme v plátěných kalhotech, tričku a mikinu přes sebe. Plné plátěné boty také. Přeběhli jsme od auta do haly a šli na odbavení. Pak už bylo teplo. V Dubai samozřejmě už také a po příletu do Male jsem z příručního zavazadla vytáhla pantofle, jinak jsme dojeli tak jak jsme se oblékli. Při cestě zpět jsme hodně času trávili na letišti v Male, protože odlet byl až v 23.00 a odbavení ve 20 hod.. Z ostrova nás odvezli ve 14 hodin na hydroplán a v Male tedy v Hululu jsme byli za hodinu. Odlétali jsme z ostrova v kraťasech manžel já v nejlehčích šatičkách. Mikinu, boty a kalhoty v příručním zavazadle. Na letišti lze odložit kufry do úschovy za 5 dolarů kus a jít. Balení kufrů do folie je až za první kontrolní přepážkou pasů do odletové haly k odbavení. Kus 8 dolarů. Čas v Hululu se dá trávit čekáním v blízkém hotelu Hululu Island resort, kde můžete sedět u bazénu a konzumovat i alkoholické nápoje. Poplatky za koupání v bazénu a popř. ubytování jsou horentní např. za vykoupání v bazénu jedna osoba 50 dolarů. Takže jsme jen konzumovali a čekali na odlet. Do hotelu jede bus zdarma a je to od letiště tak 10 minut pěšky a 3 minuty busem. Jinak se dá vyrazit do Male. Přejezd lodí trvá cca 15 minut a jede to prý každou chvíli. Bylo ale takové teplo, že se nám do kamenného města nechtělo a u bazénu s drinkem to bylo fajn čekání. Horší už to bylo v Dubai letišti. Čekali jsme 7 hodin. V kavárnách jsou nastaveny minimální konzumace a pokud jste kuřáci je na letišti málo míst,kde si zakouříte jako lidi. Jinak jsou tam takové vyhražené místnosti, kde už ani kouřit nemusíte jaký je tam vzduch. Od Emirates jsme na Dubai dostali kupony pro konzumaci na letišti. Vše fungovalo a byli jsme v Mac Donaldu. Kupony bylo třeba vyzvednout na přepážkách Emirates s palubní vstupenkou na další let. Myslím, že je to možné i na cestě tam. Transfer musí být delší než 3 hodiny. Kufry jsme v Dubai nevyzvedávali, přeložili si to sami. Emirates má v Dubai domácí letiště, vše fungovalo Ok.Do Prahy jsme přiletěli pouze v mikinách a já v botech, manžel v pantoflích. Kamarád byl přistavený před letištěm a měl zatopeno. Takže vše zafungovalo ok. Nastydlí nejsme. Doufám, že odpověď je vyčerpávající. reagovat

Radim: Re: Zimní oblečení - 8. 2. 2013 17:41

Děkuji mnohokrát za podrobné info. reagovat

Daniela: Kam se zimním oblečením - 27. 2. 2016 20:47

Tuto otázku řeším vždy, když někam cestujeme.Jedeme třeba do Asie jen s batohem, kdy řeším, každý dekagram navíc, jelikož jsem dost líná cokoliv těžkého tahat. A vždycky mne napadne, jak moc bych uvítala možnost nějaké schránky v Praze na letišti, kde bych si mohla dát teplé oblečení.Následně když se vracím z nádherné prosluněné dovolené zpět do českého sajrajtu - díky kombinaci: únava z letu, netěšení se na návrat a chladné počasí-- pokaždé se ve dveřích zaseknu. Ale nakonec- pokud není minus 20, dá se cestování na letiště a zpět vždycky nějak přeběhnout v mikině, džínách a tričku s dlouhým rukávem.BUS staví pár kroků od dveří do letištní haly, na Florenci taktéž, takže jsme to pokaždé vždycky nějak zvládli. reagovat
Přidat komentář

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání