Napsat recenzi

Spíš pro méně náročné, ale slušné

Recenze hotelu Orangea Beach Resort *** (Madagaskar - Madagaskar - Nosy Be)

Hodnocení:
průměrně: 4,5/5
Vloženo:
Pobyt: listopad 2022
Přečteno: 429x
Recenze se líbila: 142 čtenářům
Fotografie: 12
Videa: 0
Komentáře: 4
  • vstup a "srdce" hotelu, ani recepce nemá stálé obsazení vstup a "srdce" hotelu, ani recepce nemá stálé obsazení
  • přední ubytovací trakt, vše s výhledem na moře přední ubytovací trakt, vše s výhledem na moře
  • přístupová pavlač přístupová pavlač
  • celkový pohled na areál z příjezdové cesty celkový pohled na areál z příjezdové cesty
  • klidová zóna bazénu klidová zóna bazénu
  • široká pláž, zídka odděluje vyhrazený prostor, kam již nesmějí prodejci čehokoliv široká pláž, zídka odděluje vyhrazený prostor, kam již nesmějí prodejci čehokoliv
  • ale kousek pod ní je již obchodování neomezeno ale kousek pod ní je již obchodování neomezeno
  • výhled z terasy před jídelnou představuje téměř idylku výhled z terasy před jídelnou představuje téměř idylku
  • rovněž tak i výhled z pokoje, resp. balkonu rovněž tak i výhled z pokoje, resp. balkonu
  • pokoj připravený pro nové návštěvníky pokoj připravený pro nové návštěvníky
  • a ani denní úprava lůžka nenudí (a za tohle drobný bakšiš rád nechám) a ani denní úprava lůžka nenudí (a za tohle drobný bakšiš rád nechám)
  • a nejčetnější obyvatelé areálu, občas se projdou i po pavlačích přede dveřmi a nejčetnější obyvatelé areálu, občas se projdou i po pavlačích přede dveřmi

Od 10.nejchudší země světa se zázraky očekávat nedají - taky nebyly. Ale pro střední vrstvu docela dobré, zvláště i pokud to ta sice česká, ale vlastněná Poláky, CK nabízí jen jako ***+. Pokud se týká výhradně samotného hotelu, převažuje u mne spokojenost - ale z komplexního pohledu, včetně služeb CK, pak nějaké výhrady jsou, částečně i mírné zklamání.

POZOR - mapa vpravo odkazuje na úplně jinou lokalitu, správné souřadnice -13.266996, 48.209392

Ubytování  průměrně (4,5/5)

Ten hotel museli stavět Evropané - nikde v černé Africe jsem neviděl tak přímé linky čehokoliv, i spáry mezi dlaždičkami a obklady byly stejné a přesné ! Ubytovací trakt tvoří dvě dlouhé budovy, blíže k moři třípatrová, ta k jezírku jen dvou. Pokoje prostorné, byť s chudší výbavou, ale vše inzerované bylo - klima, TV, lednička, balkon/terasa i další. Trezor zdarma, ale stejně nefunkční, i když v něm vězel i mechanický klíč. Uvolněná klika z vnitřní strany koupelnových dveří vydržela též celý týden odložená na nočním stolku. Pouze dvě svítidla v pokoji, ale možnost vypínání i z lože - dobré. Trochu nezvyklé umyvadlo, otevřený sprchový kout a trochu viklavá /evropská/ toaleta, ale nikde neprosakovala ani nebyla cítit, jen neperforovaný a dost tenký toaletní papír občas překvapil ... vlastní bojlery pak zajišťují bezproblémově teplou vodu i s rychlým náběhem (jen je silně nepitná). Denně měněny sněhobílé ručníky a nadýchané jak z reklamy na aviváž, stejně tak měněno ložní prádlo a v ozdůbkách se pokojské doslova překonávaly /mimochodem, do pokojů smějí vstupovat pouze bosé/. Vždy vzorně vytřeno, navoněno a patrně i dezinfikováno - za celý týden pouze 1 komár, pár drobných pavoučků, jen faraoni měli přesilovku u rámu dveří.

Strava a stravování  průměrně (4/5)

Výrazně nižší šíře nabídky, zvlášť ráno a pak obecně zelenina, ale o to více kvalitních a exotických ingrediencí a v naprosté většině chutné. Denně např. sea food nabídka a jen výjimečně šlo o ozdoby, zpravidla šlo o jeden z hlavních chodů. Velkou slabinou je ovšem nabídka nápojů a režim s jejich obsluhou - prvý nápoj máte ihned po usednutí ke stolu, ale málokdo s ním /vzhledem k objemu/ vystačí a s těmi dalšími jsou trochu zmatky - někdy stačí na číšnice mávnout, někdy musíte k výdejnímu pultíku, který je ovšem skrytý za celkovou nabídkou a vypadá to již jako prostor vyhrazený pro personál.

Nejslabší určitě snídaně, ale musíte ocenit, že když máte výletní transfer v 7:10, klidně vpustí dovnitř i v 6:50, ač oficiální začátek v 7:00. Nečekejte chleba, to fakt neznají - jen jeden druh světlé bagety, ale i ráno připomíná ty z večerních výprodejů českých SM. Pak již jen neplněný sladký croisant a šáteček plněný čoko krémem a řezy bábovky. Žádná míchaná vejce, jenom na tvrdo a 2 omelety /čistá a zeleninová/, ale nakrojené na 4 části - když jsem si vzal od každé jednu celou, provázel mne šokovaný pohled kuchtíka. Max. 3 druhů salámků připomínajících náš Junior, kupodivu i chuťově slušných a asi 2x silnější dílky šunky, sýr jsem asi přehlédl. Slušná dávka marmelád a nějaká zeleninka, překvapivě převažovala konzervovaná, čerstvá jen rajčata, zvláštní okurka a mrkvové nitky. Z ovoce standardně mango /super/, papája i ananas /lehce nedozrálé/ a trvale zelené minibanány, ovšem plně zralé a výtečné. S džusy jak na houpačce, sice šlo téměř jistě o čerstvě vymačkanou šťávu z manga a ananasu /nalévaná z pomačkaných PET lahví.../, ale cca obden zřejmě smíchaná se zbytky včerejší a slušně nakvašená.

Obědy velmi pohodové, mnoho z hostů je právě na výletech, přesto vždy 3 hlavní chody - kravička zebu, kuře, ryba nebo sea-food a výjimečně i čuník, jako příloha nějaké brambory, 2 druhy rýže a stálá italská "pasta", včetně omáček i posypu, zde kupodivu i ten strouhaný sýr. Automaticky nalévána voda, ovšem moderní sklenky na nožce ani ne 1 dl a na přání donesou i pivko, a B+Č víno, toto značně přechlazené. Jako zákusky 2-3 sladké + obvyklé ovoce.

Večeře tradičně nejbohatší, i když rozsah servírovacích mís zůstává od oběda stejný, ale objevuje se u mas i hustší šťáva. Zcela excelentní vepřové na ananasu, mix sea food a hovězí /zebu/ ragů, trochu slabší ryby /hodně suché a bez výraznějšího koření/. Překvapivě husté a chutné polévky, trochu širší nabídka sladkých zákusků a ovoce.

Nápojový režim stejný, při vyšší obsazenosti se o další dolití /všeho/ raději postarejte sami. Není běžné, že by se po jídle popíjela káva či čaj - na to je vyhrazena odpolední svačinka u baru a jinak vše platíte.

Hodně slabá nabídka AI programu, pokud se týká nápojů - mimo silného piva (5,4 %) jen krabicové víno (po zteplání hrozné) jen místní varianty sortimentu Coca-Coly, sem tam i tonik a voda perlivá, u všeho velké výkyvy s teplotou. Nedoporučuji konzumaci kávy a čaje ze samoobslužných stojanů na baru, voda patrně nikdy není převařená a jen málokdo se vyhnul drobným střevním potížím...

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4/5)

Personál fantastický - všichni usměvaví, zdraví, plácnou si, pohovoří /hlavní barman za 1 měsíc provozu rozlišuje češtinu a polštinu/ - to je jedna z největších předností hotelu ! S vybaveností a službami je to již horší, plusem jsou jen zcela zdarma plážové ručníky (i jejich výměna), ale o tělocvičně měl tušení málokdo, 1 stůl na ping-pong a 1 kulečník ani moc obsazeny nebyly, vždy to zhatí nějaká drobnost. Do výbavy patří i bazén se sladkou vodou, na pohled působí přechlorovaně, ale není - ale zpravidla odpoledne se z technického zázemí šíří silný rybí puch. Okolo dvě sprchy i s pohyblivou hadicí pro oplach nohou od písku, z 90 % hosty využíváno.

Animační programy žádné, což mne vůbec nevadí, ale část návštěvníků to postrádá.

Pláž a moře  průměrně (4/5)

Tady mírné zklamání - dobré ležení mezi palmami, ale kapacita tak pro 1/4 celkové obsazenosti je ohraničeno zvýšenou zídkou, kam již nesmí místní prodejci všeho ani náhončí místní cestovky (ale stejně si vás odchytí), ale vlastní pláž je značně ovlivněna režimem příliv/odliv. Při odlivu moře hodně uteče a musíte projít dost kamenitý úsek, pak se ovšem dostanete již do bahénka a podmořských travin. Naopak za přílivu je to dobré, hodně kamenů se překryje pískem a rozhodně není třeba obuv do vody. Bohužel ovšem příliv přináší hodně nečistot, na štěstí z 95 % listí, ale mezi těmi zbývajícími 5 % se najde všelicos. Marná práce je denní shrabování toho, co uvázne na písku a jelikož je hrana přílivu a odlivu od sebe dost daleko, uklízející maník se dost nadře, ale dělá to poctivě. Na stranu vpravo se musí hned za hotelem přes kamenitý úsek, Evropané raději jen v obuvi.

Na druhou stranu naopak zcela naboso 2-3 km, zejména později odpoledne vrhá okolí nádherné dlouhé stíny. Nečekejte vodu v Karibské modři, přesto si ji dovolím označit za čistou - jen neustálý sled vlnek to 2-3 m u břehu značně rozvíří a silně zkalí.

Okolí hotelu  průměrně (4,5/5)

Nebýt sem tam nepříjemného aroma z umělé vodní nádrže za hotelem, nemělo by to chybu - zejména návštěva domorodé vísky a nejlépe cestou nikoliv přes hotel. areál, ale projít na pláž a za hraniční zdí se vydat pěšinkou přímo do vnitrozemí - je o cca 3x kratší. Ta vesnice je naprostá bomba a to mám za sebou Keňu, Zanzibar a Senegal. Nikde jsme neviděl zdvořilejší dítka, když jim rozdáte pár bonbónů, veliká většina jich poděkuje francouzským "merci" a holčičky se často i ukloní. Ve vsi něco jako disko a jediný "bílý" je pro místní takový zážitek, že jste středem pozornosti, výhradně v tom dobrém. Mimo cesty se ovšem neodvažuji, poté, co jsem v rezervaci viděl pár 1,5 m hroznýšů, mám k volnému terénu velký respekt. Všude pochopitelně neskutečný svinčík, vymetena jsou jen zápraží a zvýšené předsíňky chýší a chatrčí, případně zděných staveb těch bohatších, ale právě proto do těchto destinací jezdím ! Až na drobné výjimky těch "sjetých" (nějakým lupením) vidíte převážně rozzářené tváře, iniciativa při pozdravu boří všechny bariéry, sebemenší dárek otevírá další cesty. Nemějte jakékoliv obavy o koupi čehokoliv v obalu, krámky jsou mnohokrát menší než naše novinové stánky (a často ani jako obchody nevypadají).

Celkový dojem  průměrně (4,5/5)

Vztaženo k prezentaci, úrovni celé země a konkrétní lokalitě rozhodně ano. A nebýt trochu příliš přezíravého, suverénního a "profesorského" delegáta pořádající CK, jehož hlavním zájmem bylo prodat co nejvíce oficiálních, ale hodně předražených aktivit, byl by celkový dojem asi ještě lepší. Scházelo mi více a výrazně přesnějších informací (jak od hotelu, tak od CK) a trochu srdečnější péče o vlastního zákazníka, ale český člověk se o sebe postará, i když za ty peníze očekává více.

Jak jsem začal, spokojenější budou ti méně nároční, ale celkově dost přijatelný kompromis mezi uhrazenou cenou a tím, co jsme za to dostal.

Fotečky jako obvykle o něco později, nerad se prezentuji s polotovary....

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 2
z 2 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

další recenze hotelu »

Komentáře

Jirka: Hotel malý, ale jídlo a personál super - 7. 12. 2022 18:57

Byli jsme z hotelu nadšení. Sice na první pohled menší výběr jídla, ale zase vždycky všechno čerstvé. CO nesní hosté, sní poté personál hotelu a druhý den se vaří z čerstvého. Žádné točení jídla tři dny po sobě jen s jinou omáčkou. Ryby a hovězí famózní. Snídaně horší, to je fakt, žádné míchané vejce, jen natvrdo. Celkově ale jedna z nejlepších kuchyní v hotelu AI za posledních několik let. Vodu v lahvích nedávají, musíte si dojít na bar. Tak se nezapomeňte průběžně zavodňovat. Personál je asi největší výhra tohoto hotelu. Hodně rodinného typu, pracují třeba rodiče i děti (rodiče v kuchyní, děti - samozřejmě už zletilé - na baru atd.) Velký rozdíl mezi přílivem a odlivem je obecně problém u všech hotelů v této destinaci. Tady k moří celkem za rozumných podmínek dojdete. Ale chce to při odlivu boty. Výlety si naplánujte tak, abyste při odlivu jeli někam na šnorchlování nebo potápění. Celkově byla celá dovolená fakt super. reagovat

Roman: Dost velké zklamání - 12. 11. 2023 19:01

Jsem v tomto rezortu čtvrtý den a více jak polovina zájezdu traví svůj čas místo u moře a na výletech pobytem na všech toaletách, které se dají najít, bohužel některé před náporem trpitelů uzamčeny jako např.na recepci.Největší problém vidím v tom, že hotel na věčeři podává rozlívanou vodu,když požádáte o přinesení vody orig.zabalenou což v těchto rizikových destinací musí být samozřejmostí tak ji musíte zaplatit dosti vysokou částkou.Jinak jídlo dosti nekvalitní,bez chuti, ovoce hodně málo..Moře je hodně špinávé hlavně při raním odlivu.Za krásným mořem a pískem si musíte vypravit na několika hodinový výlet z některý z okolních malých ostrůvků což vás příjde u paní delegátky na 89 euro. reagovat

Radka: Zklamání i trocha hrůzy - 22. 11. 2023 10:47

Dovolená, pro mě první exotika s ***, ve dnech 8.-16.11., měla být tou nejkrásnější. Byla spíše tou nejhroznější: k večeři nalévána pouze filtrovaná, pro nás nebezpečná voda, která mě i dalším 14 klientům způsobila závažné zdravotní komplikace. Hotel i cestovní kancelář velmi neochotně a zdlouhavě situaci řešili. Odtrpěli jsem několik dnů pobíháním mezi toaletou a postelí a doslova si "vykřičeli" balenou vodu. A problémy přetrvávaji některým už téměř týden po návratu do ČR. Jinak jídlo nebylo nic moc, zachraňovalo to čerstvé mango, papája a ananas, Snídaně byly velmi špatné, jen bageta, plátky sýra a 1 druh salámu. Jistilo to opět ovoce. Oceán byl sice teplý, ale voda velmi špinavá a pláž zanesená vším, co kdo do vody z místních odložil. Pokud jste se chtěli vykoupat v čisté vodě, tak jedině drahý výlet s cestovní kanceláří na některý z malých ostrůvků. Ale nejvíce mě poděsilo a zároveň zklamalo jednání cestovní kanceláře řešit závažnou situaci ve prospěch svých ohrožených klientů. reagovat

Ivan: Reakce na hodnocení z roku 2023 - 22. 11. 2023 13:00

Vážení návštěvníci hotelu z roku 2023 - nic ani v nejmenším proti vašich špatným osobním zkušenostem z aktuálního roku, je bohužel asi evidentní, že po loňské sezoně nastal výrazný propad. V loňském (2022) roce jsme byli převážně spokojení - vy letos již ne, to je bohužel život... mohla nastat změna majitele či jen managementu, personálu a pod. Nyní se shodneme patrně jen na horším přístupu té - stále stejné - CK. Docela chápu i to, že ty naše loňské recenze - právě proto, že nebyly k dispozici žádné jiné - nenaplnily vaše představy. Ale snad právě proto by stálo za to, napsat kompletní recenzi k aktuální sezoně, aby další zájemci měli co největší srovnání. Mohu-li doporučit, reklamujte, reklamujte, co nejvíc aspektů, které byly v rozporu s oficiální nabídkou a dřívějšími poznatky jiných, z nichž jste mohli čerpat... zejména ta rozlévaná voda je opravdu fatální porušení běžné úrovně (sám bohužel nevím, z čeho čerpali vodu pro nás, při dolévání sklenky to u nás činily servírky z klasické 1,5 l PET lahve, jež se tvářila jako originální balení - svůj /ojedinělý/ střevní problém jsem přičítal kávě na baru, kterou běžně nepiji a zde jsem udělal jedinou výjimku (efekt se dostavil do 2 h, trval přes noc, ale po dalších 12 h definitivně ustal). Já, po přečtení vašich reakcí, bych znovu do této volby nešel ! reagovat
Přidat komentář

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání