Napsat recenzi

Rodinný hotel pro nenáročnou klientelu u nádherné pláže

Recenze hotelu Meliá Las Dunas Hotel ***** (Kuba - Villa Clara - Cayo Santa Maria)

Hodnocení:
průměrně: 3,8/5
Vloženo:
Pobyt: prosinec 2023
Přečteno: 3x
Recenze se líbila: 33 čtenářům
Fotografie: 12
Videa: 0
Komentáře: 0

Hotel je na nádherné, bílé písečné pláži s mořem, které má padesát odstínů modré. Hotel má nejlepší roky za sebou a jeho vybavení je neudržované. Venkovní sprchy jsou zničené, celkové je vidět, že se do něj neinvestuje.

Asi nejhorší je jídelna (restaurace to není možné nazvat), která je určena pro rodiny s a hodně nenáročné klienty.

Prvotní šok, který jsme zažili první den se po dvou dnech vytratil a dovolenou jsme si nakonec užili.

Hotel má dvě části - pro rodiny s dětmi a část pro dospělé. Bohužel, *** ubytovává pouze v té rodinné části.

Ubytování  průměrně (3,8/5)

Pokoje jsou čisté. Uklízečky se snaží a denně uklízí. Na vybavení pokoje se podepsal zub času a fakt, že majitelé do hotelu neinvestují. Na hotelu neteče teplá voda, pouze "odražená", vlažná. Protože je na Kubě teplo, tak to není nepříjemné a dá se na to zvyknout.

Na pokoji se občas objevil šváb. Údajně to není známkou nečistoty, šváby tady prostě jsou. Stačilo nechávat rozsvícené světlo v koupelně a na chodbě a pak jsme již tyto broučky nespatřili

Pojezdili jsme toho po světě hodně, takže na "exotiku" je ubytování velice slušné.

Strava a stravování  průměrně (2,7/5)

Stravování je asi největší slabinou tohoto hotelu. Obrovský hangár plný rodičů s dětmi. Hluk, řev. Celkem smrad z neumytého nádobí. Nádobí nebylo moc čisté. Malý výběr ovoce a zeleniny.

Jinak jídla bylo pořád dost a bylo z čeho vybrat. Ráno smažili omelety a palačinky, na večeři dělali různá masa a ryby. V pivním baru grilovali ryby na ohni a dělali hamburgery. Točené bylo bylo celkem pitelné.

Díky stravování dávám hotelu výrazně nižší hodnocení, než by si zasloužil.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,8/5)

Kuba je na tom velice špatně. Když jsme si chtěli dát první večer cuba libre v baru, tak neměli colu. Neměli ani pina coladu, ani tonic na gin tonic. Měli obrovský výběr rumů a jiného značkového alkoholu, mango džus a Sprite. S tím jsme si museli první večer poradit.

Ale na jiných barech v hotelu i Colu na Cuba libre, pina coladu a mojito... prostě stačilo hledat.

Personál byl ochotný, nemůžu nic vytknout. Když číšníkům vmáčknete nějaký dolar, tak jejich ochota roste, ale nemůžu říct, že by si dolary vynucovali. Personál by pohodový.

Pláž a moře  průměrně (4,2/5)

Největší devizou hotelu je dlouhá, široká pláž s jemným bílým pískem a moře, které mělo neskutečnou barvu. Barva moře se měnila od bledě modré, přes tyrkysovou až po temně modrou. Místy bylo moře do zelena. Prostě nádhera!

Moře bylo bouřlivé a ne každý se odvážil do vody. Moře je plytké a dá se jít hluboko do moře s tím, že pořád dosáhnete na dno.

Klidné moře bylo během 14ti dnů pouze třikrát.

Hotel má čtyři bazény. Dva v části pro rodiny s dětmi a dva v části pro dospělé. V části pro dospělé jsme měli bazény sami pro sebe. Byl tam klid a prázdno a ochotný barman, který míchal nápoje.

Okolí hotelu  průměrně (4,5/5)

V okolí hotelu není nic moc. Hotel je na ostrově. Kousek od hotelu je umělé město s možností nákupu. Na konci ostrova je Natura Reserva - národní park. Dá se tam dojet autobusem za 5 dolarů na osobu. Doporučuji se tam podívat.

Pokud se za okolí hotelu považuje 13 km dlouhá pláž, tak dávám 5 bodů.

Celkový dojem  průměrně (3,8/5)

Když jsme překonali prvotní šok a pásmovou nemoc, tak od třetího dne jsme si pobyt užívali. Hotel bych hodnotil 80 až 90%, nebýt jídelny, která celkový dojem hodně sráží.

Hotel je v obrovské zarostlé zahradě plné kokosových palem, pokoje jsou prostorné, čisté. Moře a pláž jsou nádherné a díky nim se oplatí na všechny nedostatky hotelu zapomenout.

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 2
z 4 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro rodiny s dětmi

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Villa Clara - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání