Napsat recenzi

Klidná dovolená s absolutním soukromím v hotelu Meliá Buenavista

Recenze hotelu Meliá Buenavista Resort ***** (Kuba - Villa Clara - Cayo Santa Maria)

Hodnocení:
průměrně: 5/5
Vloženo:
Pobyt: leden 2024
Přečteno: 2x
Recenze se líbila: 23 čtenářům
Fotografie: 16
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Krásný pokoj Krásný pokoj
  • Vstup na pláž s barem Vstup na pláž s barem
  • Liduprázdné pláže Liduprázdné pláže
  • Neskutečná barva vody Neskutečná barva vody
  • Kouzelná příroda po pláži Kouzelná příroda po pláži
  • Když "trochu" fouká Když "trochu" fouká
  • Večerní programy Večerní programy

Úvodem nutno říci - je to pořád Kuba. U nás samozřejmé věci mohou kdykoli chybět. Voda na WC, kterékoli jídlo, elektřina atd. S tím se ale na Kubu jede, poznat jiný kraj, jiný život. Kdo to bere takto s nadhledem, zažije v tomto hotelu nádhernou dovolenou. Hotel patří k dražším hotelům a bylo to vidět na službách. Co jsme slyšeli od jiných lidí z jiných hotelů, tak se již těšili domů dávno před odletem, ale my bychom tam ještě zůstali. Personál milý, osobní komorník 24h. Jídlo chutné, ale zvláštní. Oceán a pláže neskutečně krásné, dáno polohou hotelu na ostrově. Co ale nejvíce jsme ocenili, tak ten klid. Slovo klid má svůj význam a v tomto hotelu vyjadřuje vlastně vše. Byli jsme v sezóně, v polovině ledna a všude skoro sami. Na pláži, u bazénu, v restauraci, všude minimum lidí. A když minimum, myslím opravdu málo. Za celých 14 dní jsem u baru nemusel ani jednou se postavit za jiného člověka. Hotel jen pro dospělé, takže si tu odpočine opravdu každý. Všude čisto, uklizeno. Nebyla by to Kuba bez rumu. V hotelovém baru neskutečné množství originálních rumů, ale i jiných alko i nealko nápojů. Žádné náhražky. Všechno kvalitní rumy a whisky.

Ubytování  průměrně (5/5)

Pokoje jedním slovem obrovské. Vstupní chodba (malá), velký pokoj cca 8x4m, uprostřed se dvěma schody, obrovská, vysoká postel, nad ní ventilátor, všude mnoho odkládacího prostoru. V další "chodbě" umyvadlo, naproti místnost jako šatna se skříní a trezorem. Dále další místnost s masážní vanou. Další dveře a WC s bidetem. Za prosklenými dveřmi venkovní sprcha. Klimatizace na dálkové ovládání. Pokoj čistý, uklizený, občas přijde neohlášeně komorník a připraví vanu na večerní koupel...

Strava a stravování  průměrně (4,5/5)

Jídlo je kapitola sama pro sebe. V tomto hotelu je snídaně oběd i večeře výhradně formou á la carte. Vždy na snídani se komorník ptá, do které ze dvou restaurací chceme jít na večeři a v kolik hodin. Bez telefonu, internetu a čtečky QR kódu se v tomto hotelu ale nenajíte. Na stole je QR kód, pomocí jeho se dostanete na jídelní lístek s nabídkou ve španělštině. Maso super. Vepřové, hovězí kuřecí, ryby, mořské plody, vše vypadalo i chutnalo skvěle. Přílohy se již každému líbit nebudou. Pro nás takové nezvyklé kombinace. Jejich vybledlé brambory bez chuti, pařený banán, dýňová kaše atd. Na nám známé brambory, nebo hranolky zapomeňte. Ale dalo se to a musím říci, že jsme si vždy vybrali a chutnalo nám to. Porce menší, je vidět, že neplýtvají. Mimo toto objednávání je ještě na snídani a k obědu takový mini bufet. Odpoledne u bazénu dělali pizzu, hamburger a hotdog. Na plážích donáška drinků až na lehátka.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (5/5)

Vybavení hotelu na Kubu luxusní. Internet v celém areálu hotelu zdarma, signál dobrý i na pláži se dalo volat videohovorem do ČR. Snad jen bazény byly hodně mělké. My byli pořád ale v moři, tak nám to nevadilo. Při výletech a odjezdu jsme dostali balíček jídla s sebou.

Pláž a moře  průměrně (5/5)

Jedním slovem nádhera. K dispozici tři pláže. Jedna na západ, tam každý večer pouštějí hudbu při západu slunce. Prostřední pláž super na šnorchlování, když se vyjede ven ze zátoky za útesy. Poslední, nejdelší pláž s barem - nádhera. Všude neskutečně čistá voda. Pelikáni lovící ryby. A všude skoro sami... Zatím to nejlepší, co jsme kdy kde viděli...

Okolí hotelu  průměrně (4,5/5)

Jelikož je hotel na samé špici korálového ostrova Cayo Santa María, musí se vždy na výlet jet přes sypanou 46km dlouhou hráz na pevninskou Kubu. Nejbližší okolí hotelu jsou samé mangrovníky. Byli jsme se projít po pláži cca 3 km na jednu i na druhou stran u po pláži. Nádherná příroda.

Celkový dojem  průměrně (5/5)

Celkový dojem předčil naše očekávání. Vydrželi bychom tam déle než jen 14 dní. Ale je to Kuba. V hotelu je čas minus 6 hodin, mimo resort je to minus 50 let. Hrozná bída. Tam si člověk uvědomí, co všechno tady u nás v ČR máme. Ale recenze je o hotelu a tam vše super. Jedině v Meliá Buenavista se muže stát, že budete v restauraci i na pláži dost často sami...

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 2
z 2 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Villa Clara - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání