Napsat recenzi

Kubu vyškrtnout z nabídky cestovních kanceláří

Recenze hotelu Grand Sirenis Cayo Santa Maria Resort ***** (Kuba - Villa Clara - Cayo Santa Maria)

Hodnocení:
průměrně: 3,8/5
Vloženo:
Pobyt: únor 2024
Přečteno: 3x
Recenze se líbila: 20 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 1

Jedná velká katastrofa. Let z Prahy opožděn o 7,5 hodiny vinou dopravce. Chtějí se vyvinit z odškodnění - prý vinou počasí v Praze, Všechna letadla však odlétala a přilétala včas. Byli jsme připraveni na všechno. Chtěli jsme Kubu vidět. Věděli jsme, že se tam vyspíme, něco sníme, ale obávali jsme se služeb. Přesně tak bylo. Většinou neochota, jen nastavovali ruce. Areál celkem pěkný. Ubytování slušné - bungalov 5. žádná zvířátka, Úklid po "kubánsku" - pouze vodou. Ručníky vyměňovali, ale i tam byl problém. Nějaké štětky na WC - na to zapomeňte. Na Kubě je jedno zásadní a obrovský problém. Je tam absolutní nedostatek všeho. Od drogistického zboží až po potraviny. Nemají čím vytírat, nemají čím umýt nádobí - pouze vodou, proto v recenzích píši lidé, že nádobí je špinavé. V jídelně pořád něco chybělo, Malé lžičky k ranní kávě či čaji - zapomeňte. Obsluha si většinou všímala Kanaďanů, kterých tam je nejvíc. Bylo to takové dobrodružné, Další kapitola jsou nabízené zájezdy. Určitě jsme chtěli Havanu a deštný prales s Trinidadem. Velice předražené. Odjez do Havany v 8:00 hodin a před sebou 5,5 hodiny autobusem po jejich rozbitých cestách. Na takovou dálku musí být odjezd mez 4 - 5 hodinou ranní. Do Havany příjezd ve 13:30 hodin, oběd a na první prohlídku Havany jsme vyrazili těsně před 15-hodinou. V 18:30 se začalo stmívat. Takže jsme toho moc neviděli. Následovalo ubytování - hororové a pak večeře. Nikdo pak už ven nešel, když ani nevíte kde jste. Ráno snídaně, kdo chtěl projížďku starými automobily, Muzeum výroby rumu, návštěva podnikové prodejny rumu, v rychlosti nejznámější náměstí ve staré Havaně. Oběd, zbytek staré Havany, havanská tržnice a zpět na skoro 350 km cestu do resortů, aby se stihla večeře. Všechno v letu. Nicméně, kdo nebyl v Havaně, nebyl na Kubě. Havanu vidět - určitě stojí za to. Otázka pro cestovní kanceláře, zda ten odjezd je správně načasován a zda cena odpovídá nabídce. Všichni jsme se shodli, že určitě ne. Deštný prales a Trinidad nezklamal. Byla to nádhera a určitě stojí jej navštívit. Když to shrnu, tak na Kubu určitě ano, ale jen pro opravdové dobrodruhy. Otázka je cena. Nad tou by se měly cestovní kanceláře zamyslet a zjišťovat si průběžně situaci na Kubě. Týden co týden je tam situace horší a horší a toto nám potvrdili lidé i z jiných resortů. To jsme poznali na vlastí kůži. Nabídka první týden pobytu celkem ušla a ve druhém byla poloviční. Prostě na Kubě kromě rumu už nic nemají. jídlo omezeně na příděl a americké sankce jsou tak velké že cestovní kanceláře brzy stáhnou Kubu ze své nabídky, protože resorty nebudou schopny zajistit jejich chod.

Ubytování  průměrně (3,8/5)

Byli jsme ubytování v bungalovu č.5. Velký pokoj s výhledem na pláž cca 80 m od ní. Pokoj velký, moderní, velká postel, televize, fén, žehlící prkno, žehlička, váha . malá lednice, trezorek zdarma, WC bez štětky, dva konferenční stolky, křesla a pohovka. Celkem pěkné a všechno funkční. Úklid jen vodou - nemají saponáty. Doplňovali vodu do ledničky.

Strava a stravování  průměrně (3/5)

Strava je delší povídání, ale pokusím se to shrnout. Na úvod jen podotknu, že tam je absolutní nedostatek koření! proto se v recenzích objevuje, že veškeré jídlo chutná stejně. Používají jen sůl a pepř, takže s tím velké zázraky nenadělají. Jestli si dáte polévku - pokud se to tak dá nazvat, nebo nějaké, maso, fazole či těstoviny, pořád stejná chuť. Ten, kdo přijede na Kubu, nesmí srovnávat nabídku třeba s Bulharskem, Tureckem, Egyptem, Itálií, Dominikánskou republikou či jiným destinacemi. To prostě nejde. Oni tam vaří z vody. První týden byla nabídka na jejich možnosti sice omezená i přesto celkem ucházející. Druhý týden už nebyla šunka, salámy, vajíčka (omelety, volí oka, smaženice i samotná vajíčka), vepřové či hovězí maso, na brambory rovněž zapomeňte. Ubylo příloh a to i zeleninových salátů. Pak už jen kuřecí. Pečivo ráno pouze veka a nějaký pokus o sladké takové šneky, houstičky či co to bylo. Nějaký marmeláda nebo med? Ani náhodou. Několik druhů ovocných nápojů, kubánské koly a další sladké nápoje, voda, černý čaj, káva, pivo dokonce i kdo chtěl víno. My ale nejsme nároční, takže hlady se tam neumře. Co však musím vyzdvihnout, byla nabídka ryb. Každý den 5 - 6 druhů ryb a někdy mořské plody. Nejlepší byly ty, co dělali na kontaktním grilu. Každý den 2 - 3 druhy už filetovaných. Jen jste ukázali, které chcete a před vámi je udělal. Tady sůl a pepř stačil. Doplnil jsem jídlo saláty a bylo vymalován. Ryby byly výborné a nikde jsem se s takovou nabídkou ještě nesetkal a s tím jsem si tam vystačil. Výborné byly i v plážovém grilu, kde jsme chodili na obědy. Jinak všude kuře s rýží a ti i v Havaně či Trinidadu. Jak ubývalo zeleninových salátů, tak se je snažili nahrazovat něčím jiným. Třeba ještě zmrzlý hrášek, kukuřice či kapustičky.

My nejsme nároční na jídlo, něco jsme už procestovali, ale na 5* resort je to asi málo. Kdo by očekával nějakou gastronomickou bombu, tak na to zapomeňte, Hlady ale nemřete, ale jak se bude situace na Kubě vyvíjet?...

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,2/5)

Jelikož se jedná o celkem nový resort, vybavení bylo celkem v normě. Horší to bylo s personálem. Je to o lidech. Při jejich platech 15 - 40 dolarů/měsíc, chybí jakákoliv motivace. V resortech se však pracující Kubánci mají ve srovnání s ostatním Kubánci velice dobře. Dostanou jídlo, někteří i ubytování a přijdou si i k nějakým dolarů od turistů. Na recepcích a v barech pracují většinou vysokoškoláci. Někteří jsou velice ofrklí a ani dolary nazabíraly.

Přednost mají Kanaďané. To se týkalo hlavně Lobby baru. V ostatních barech byli naopak velice příjemní a ochotní. Jak říkám, je to o lidech. Co se týče sportovního vyžití, tak tam jsou tenisové kurty, posilovna, velnes, plážový volejbal, venkovní šachy a vodní nemotorizované sporty - kajaky, vodní šlapadla a katamarany - bez problémů zapůjčovali. Animační program probíhal u jednoho z bazénu a na pláži. Bazény jsou tam nádherné, u obou sedací bar. Okolí bazénů velice pěkné, žádné velké betonové plochy, místo nich malé zahrádky s květinami a palmami. K dispozici ještě bazének pro malé dětí a jeden pro ty úplně nejmenší s pískovištěm, prolézačkami a klouzačkami.

Pláž a moře  průměrně (5/5)

Velká přednost resortu je místní pláž. Je součástí resortu blízko ubytování. Velice pěkná, široká, každodenně uklízená. Tím, že pláž leží v zátoce, kde je ze strany oceánu chráněna výběžkem a jen část zátoky je otevřena směrem do oceánu, je tak chráněna proti vlnám. Je to vlastně trochu otevřené jezero. Pokud nebyl vítr, moře bylo absolutně průhledné a blankytně modré s pěkným bílým pískem. Vstup do moře mírný a postupný - 100 - 150 m velice bezpečný. Absolutní přebytek lehátek - vypadaly nově. Slunečníků bylo dostatek - využito tak na 30 %. Některé by už sice potřebovaly opravit, ale je to takové autentické.

Okolí hotelu  průměrně (3,8/5)

Měli jsme možnost několikrát vyrazit mimo resort. Rovina, silnice a subtropické rostliny, traviny, keře a mírně vzrostlé porosty. Jelikož se jedná o ostrov spojený s pevninou sypaným mostem a kromě resortů není jinak obydlený. je zde prázdno, ticho a čisto bez odpadků. Prakticky žádný provoz - pouze sem tam autobus s turisty, zásobování a pár taxi.

Celkový dojem  průměrně (3,8/5)

Jelikož jsme měli dobrou partu, tak i přes převažující nedostatky jsme si dovolenou užili. Věděli jsme do čeho jdeme. Kuba se musí brát taková jaká je a určitě stojí ji vidět. Nečekat, od ní nějaké super služby, i když takových byla většina, mají sice pravdu, když cestovní kanceláře nabízejí 5* resort, ale je třeba před zakoupením zájezdu si Kubu nastudovat, co muže nabídnout, jaké jsou tam možnosti, sociální poměry atd. Otázka pro cestovní kanceláře však je, že nemohou nabízet pobyty za dané ceny. Prostě tyto pobyty jsou pouze pro nenáročné dobrodruhy, kteří chtějí Kubu vidět a poznat. Určitě má Kuba co nabídnout, i přes jejich velice omezené a skromné možnosti. Jen ještě jedna rada těm, kteří chtějí Kubu navštívit. Když se tak rozhodněte, vemte sebou do resortu a nejen tam určitě jednodolarovky, protože ruku nastavují všude. Mějte však na paměti, že i ten dolar si musí zasloužit. Víc je však potěší, když jim dáte drobné předměty jako, žvýkačky, lak na nehty, nějaké drobné firemní reklamní předměty - pokud máte a vlastně cokoli. Když něco takového dostali, tak to byly opravdové vánoce. Tam opravdu nic nemají....

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 4
z 5 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Radek Zelený: Kuba - 23. 2. 2024 19:58

Dobrý den. Mám jednu poznámku na Vaši recenzi na Kubě. To jídlo, že dochází, je asi hotel od hotelu jiná zkušenost. My byli v lednu v Meliá Buenavista a jídlo super. Kuřecí, vepřové, hovězí, ryby atd. Pravda je, že ty přílohy jsou pro nás trochu "divné" kombinace k masu. Ale vše dobré. Jinak vše, co píšete o Kubě, je naprostá pravda. Člověk tam musí vědět, do čeho jede. Teprve tam si uvědomíme, jak se vlastně tady u nás máme dobře... reagovat
Přidat komentář

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Villa Clara - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání