Napsat recenzi

Coral Key Hotel

Recenze hotelu Coral Key Beach Resort **** (Keňa - Severní pobřeží - Malindi)

Hodnocení:
průměrně: 3,6/5
Vloženo:
Pobyt: prosinec 2014
Přečteno: 404x
Recenze se líbila: 739 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

*Krásné teplo v období Vánoc, přes den 32 stupňů a v noci 27.

*Zahrady hotelu udržované včetně bazénů.

*Voda neskutečně teplá.

*Moře téměř nepřístupné, špinavé.

*Vybavení hotelu a pokojů opotřebené.

*Strava jednotvárná, trochu zklamání.

*Okolí-jedno velké dobrodružství.

*Italský hotel

Ubytování  průměrně (3,3/5)

Měli jsme pokoj s klimatizací chladící něco kolem třiceti stupňů a s větrákem, který se při rychlosti jedna zvláštně pohupoval a vydával několik různých zvuků. V noci to byla "ukolébavka". Píšou telefon, ten tu je, ale dráty jsou vyrvané, takže radši nedotýkat, aby vás to nekoplo. Televize na pokojích není. Voda je studená, občas teplá a občas netekla vůbec. Úklid pokojů jsme nezaznamenali, pouze ručníky a prostěradla pan uklizeč vymění, ale pozor, až po hození na zem. Měli jsme tu jedno a to samé povlečení s flekem celkem pět nocí... Nad postelí jsou moskytiéry-děravé, roztrhané a prané zřejmé jednou do roka. Při naší smůle už tedy mají něco za sebou. Mýdla ani vody pan uklizeč nedoplňuje, tak si s sebou radši vezměte šampón. Ze začátku tu něco takového bylo, ale tohle bych nepoužila ani na podlahu.

V hotelu je obecně problém s vodou, proto si ji z večeře určitě noste. V hotelu je několik barů, akorát jeden na pláži je nealko, takže jen voda, cola a džus a druhý u restaurace. Je to pidi bar bez lednice s ohřívačem horké vody na instantní kávu a pouze s několika druhy destilátů. Veškeré nápoje dostanete do skleniček 1-1,5 dcl. No a nečekejte žádnou piñacoladu... Na to je tu třetí a největší bar, který je ale placený a kam chodí hlavně Italové.

Strava a stravování  průměrně (3,9/5)

Jídlu dáváme tři hvězdičky za snahu. S porovnáním stravování místních je to luxus, ale od tak drahé dovolené jsme očekávali víc než maso, filé, italské těstoviny atd. Kdo jste byl v Egyptě a pamatujete si na halu plnou jídla připravte se, bude to šok. Ale stačí to, hlady neumřete. Navíc se snídá od 7:30 do 10:00 a oběd je od 13:00 do 14:30. Takže kdo je zvyklý snídat v osm jako my, musí si počkat pět hodin na oběd. Žádná sváča tady nehrozí. Večeře je od osmi, ale nemusíte se bát, že byste sedm hodin nic nejedli. V 17:00 přinesou pro celý hotel pár sušenek a čaj..

Mimochodem, jestliže pojedete na safari ve čtyři ráno a bude vám slíbena snídaně, neočekávejte prosím v rámci all inclusive plnohodnotnou snídani. Je mi jasné, že ve čtyři ráno tam nepošlou kuchaře, který mi připraví omeletu, ALE pár sušenek a pár kousků bábovky s kávou nebo čajem je podle mě a ostatních 11 lidí, na které už se třeba nedostalo, bída. A jestli čekáte vodu nebo džus, o tom si nechte zdát! Takže na safari s odjezdem brzy ráno doporučuji odnést si jídlo od večeře-i když se to nemá. Ono totiž odjet na výlet drncavým mikrobusem a nalačno opravdu není nic moc. Je třeba si uvědomit, že oběd bude až za 9 hodin.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,2/5)

Jedná se o starší hotel. Je to vidět nejen na vybavení hotelu nebo pokojích, ubrusech či židlích, ale i na oblékaní personálu.

Zahrady hotelu jsou nádherné. Spousta exotických rostlin, ale i havranů a koček. Doporučujeme alergikům prášky, kočky něčím silně zapáchají a Italové je rádi u oběda a večeře krmí, tak abyste celou dovolenou neprokýchali jako my.

Hotel je italský, takže nejste-li italsky mluvící jedinec a nejste ubytovaný v yacht clubu, budou vás brát jako póvl. Ital nebude reagovat na pozdrav, nepodívá se na vás a ani se neusměje. Avšak do interakce s nimi se zaručeně dostanete pakliže jim zasednete byť nerezervované místo. Např. pan C. na vás zavolá obsluhu a ti vás před celou restaurací přesunou i s rozjedeným obědem jinam. Takže místa pro dva jsou při každém jídle dávno rezervovaná Italy.

No takže obsluha pomalá, uklizeči na prd, na recepci většinou protivní a moc nezvládají angličtinu (italštinu ano), no a samozřejmě povrchní a arogantní Italové-většinou ty starší páry.

Vybavení:

*oštípané a často ne čisté nádobí

*opotřebované a značně ošoupané polstrování

*

Pláž a moře  průměrně (2,7/5)

Moře-šílenost

Tím negativem snad není ani to, že je moře červené a plné chaluh, ale jak se k němu dostat. Musíte projít přes tucty obchodníků, kterým není blbý vás s bločkem a tužkou otravovat i v moři. I když za vámi na soukromou pláž nemohou, pokřikovat a koukat na vás budou stejně, takže zjistíte, že je lépe u bazénu. Tam je voda čistá, teplá a je tam klid.

Okolí hotelu  průměrně (3,5/5)

Dávám tři hvězdičky hlavně proto, že vyjít ven z hotelu nebo jet autobusem je skutečný zážitek. Teď ani tak nehodnotím čistotu okolí, ale spíše naprosto odlišný způsob života. Je to opravdu neskutečné, s čím tito lidé dokáží vyžít a s jak málo stačí dětem, aby si vyhráli. Velmi to na nás zapůsobilo, a když člověk vidí tu chudobu - na naše poměry, tak ledacos hotelu dokáže odpustit.

Nicméně pokud si už zaplatíte poměrně hodně peněz, pak nečekáte zklamání. Je hezké hodnotit dovolenou na 75-100%, ale tady se hodnotí především hotel, ne úžasné safari ani příroda a zážitky z okolí, proto tyto hvězdičky patří především hotelu.

Celkový dojem  průměrně (3,6/5)

Podnikli jsme ale také několik nezapomenutelných výletů díky nimž se dalo pár věcí odpustit, ale ty výlety se přeci jen netýkají hotelu. Co se nám ale moc líbilo, byla tzv. show, kterou nám hotel obden připravil, takže jsme viděli africké tance, vystoupení masajů, zpívání dětí a akrobatické tance. Ty disco show jsem jako pozitivum neuvedla, protože italské retro hity prostě nepovažuji za zábavu.

Je to tady asi hodně o penězích. Budete-li podplácet a vezmete-li si s sebou kupu peněz na kupování drinků v all inclusive, pak budete možná spokojeni. Takže rada-chce to sem hodně peněz... Označila bych to tu spíše na plnou penzi. Paní delegátka vám sama řekne, že z některých hotelů se nakonec vyklube polopenze.

S porovnáním s několika dovolenými v Egyptě i Turecku, je hotel pod naše očekávání, ale zážitky ze safari a okolí nezapomenutelné.

Znovu bychom tento hotel nenavštívili, Keňa a safari je úžasná, ale pokud jste spíše povaleči u hotelu, jeďte jinam. Ale pokud máte dovolenou již zakoupenou, prosím, vemte si naše rady k srdci, nebudete pak tolik zaskočení jako my.

I přes všechny nedostatky a negativa, která jsme tu vypozorovali, byla to nádherná dovolená. Teplo, safari a laskaví obyvatelé - to je Keňa.

Přejeme všem krásnou dovolenou.

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 11
z 18 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Severní pobřeží - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání