Napsat recenzi

SICÍLIE ANO, ALE…

Recenze hotelu Elihotel Hotel **** (Itálie - Sicílie - Sant' Alessio Siculo)

Hodnocení:
průměrně: 2,2/5
Vloženo:
Pobyt: červen 2018
Přečteno: 224x
Recenze se líbila: 241 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Ztotožňuji se s názorem, že Sicílie je krásný kus země s nádhernou přírodou, spoustou rozmanitých památek a malebných zákoutí, má co nabídnout všem typům cestovatelů a stojí za to ji navštívit. Pokud si sami zorganizujete výlety, lze si dovolenou užít a vychutnat vše, co lze na Sicílii objevit. Bohužel se zároveň ztotožňuji s negativními reakcemi klientů, kteří byli ubytováni v HOTELU ELI V SAN ALESSIU. Pokud bych měla doporučit místo a hotel – za mě NE. CK svoje klienty uvádí v omyl, a přestože služby reklamujete jak na místě, tak po návratu zpět do ČR, vaši reklamaci odmítne jako nedůvodnou. Vše je podle vyjádření CK v pořádku. Bohužel tomu tak není!

Ubytování  průměrně (2/5)

Hotel ELI je uváděn na stránkách a v nabídce CK jako 4* - ubytování na této úrovni je pouze v hlavní budově a v budově u cesty za příplatek 50 - 60 EUR/noc (tady jsou ubytováni Italové, Němci, Angličané, Rusové apod.). Na webových stránkách hotelu http://www.elihotel.net/camere/ jsou nabízeny tři kategorie pokojů: Superior (Camere Superior), Standard (Camera Standard), Retro (Camere Corpo Retro). Přestože CK ve svém katalogu a na webu deklaruje ubytování ve standardních pokojích a vy se domníváte, že budete ubytováni v pokojích typu Camera Standard, bylo ubytování zajištěno v pokojích nejnižší kategorie Camere Corpo Retro ve vedlejší=zadní budově. Úroveň bych hodnotila jako 2* (malé pokoje, starý, omšelý a rozpadající se nábytek, nepohodlné postele 80x190 cm, mini sprchový kout, netěsnící dveře, hlučná klimatizace, lednice, která nechladí, balkon, na který se nevejdou ani 2 plastové židle a stolek, natož aby se na něm dalo sušit prádlo, výhled pouze na druhou budovu. Nejvíce obtěžujícím byl ale hluk – cca 20 m za budovou vede totiž velice frekventovaná železnice (interval průjezdu vlaků – osobních i nákladních – byl cca 30 minut v rozmezí od 05:30 - 23:45) a dálnice Catania – Messina. Díky netěsnícím dveřím si opravdu na denní i noční hluk z projíždějících vlaků a aut nelze „zvyknout“.

Strava a stravování  průměrně (2,6/5)

Ochutnala jsem už několikrát italskou kuchyni a těšila se na sicilskou, zvláště pak, když se v popisu služeb hotelu objevila informace: „Hotel je vyhledáván pro svou chutnou kuchyni v sicilském stylu“. Ale byla jsem opět zklamána - snídaně jsou jednotvárné a každý den stejné (šunka, sýr, jogurty, vajíčka, housky/tousty, 2 druhy sladkého pečiva, čaj, káva, džus z automatu z vody a práškového koncentrátu), z ovoce pouze jeden druh (občas meloun, někdy broskev nebo nektarinka. Večeře jsou servírované – polévka (její chuť občas kazilo zvláštní koření – snad fenykl?), předkrm, hlavní jídlo, salátový bar, ovoce a dezert. Těstoviny byly nedovařené, jídla nedochucená nebo naopak překořeněná. K večeři dostanete 1l vody (podotýkám, že se jedná o vodu stáčenou z kohoutku ve skleněné lahvi…) a skleničku vína pro každého. O personálu se raději nebudu vyjadřovat, nešetřila bych kritikou jako jiní recenzenti. A pokud chcete balíček na cesty – je vhodné domluvit se s delegátkou, která v kuchyni zajistí lepší obsah sáčku (jinak je opravdu minimální).

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (2,7/5)

Úklid a výměna ručníků každý den, na recepci celkem milí a vstřícní, personál restaurace „zvláštní“. U 4* hotelu bych očekávala vyšší úroveň personálu.

Pláž a moře  průměrně (3,8/5)

Od února do konce června 2018 v blízkosti hotelu přímo na pláži probíhaly stavební práce (denně od 7 do 18 hod.). Hluk ze stavebních strojů (bagry, nákladní auta, jeřáb a další technika), prach zvířený převážením zeminy a materiálu, moře znečištěné bagrováním a převážením balvanů, znepříjemňovaly pobyt na pláži (několik hostů využívalo buď auto nebo autobus, aby mohli nerušeně odpočívat na jiné pláži v okolí). Využít tedy na pokoj přidělený slunečník a 2 lehátka nebylo v podstatě možné. Moře bylo v červnu chladnější, pláž není písčitá, ale štěrkovo-kamenitá.

Okolí hotelu  průměrně (2,7/5)

Sant'Alessio Siculo je okrajová destinace, malá vesnička, ve které nehledejte bary, kavárny, cukrárny nebo jakýkoli druh zábavy. Hodně budov je prázdných, zdevastovaných, na prodej nebo pronájem. Nejbližší obchod-market je min. půlhodiny chůze.

Celkový dojem  průměrně (2,2/5)

Bohužel nemohu doporučit :-(

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 4
z 10 recenzentů

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Sicílie - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání