Napsat recenzi

Báječný týden

Recenze hotelu Mediterraneo Park Hotel Terme **** (Itálie - Ischia - Forio d'Ischia)

Hodnocení:
průměrně: 3,5/5
Vloženo:
Pobyt: září 2012
Přečteno: 1 656x
Recenze se líbila: 569 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Naš bohužel krátká dovolená neměla chybu. Přijeli jsme, viděli jsme, relaxovali jsme.

Ubytování  průměrně (3,3/5)

Pokoje Standart byly na 4* poněkud menší; dva postarší noční stolky se dvěma zásuvkami a lampičkami, dvoulůžko, starší skříň ve stejném "retrostylu"s prohnutým vrškem, takže na ni nešel odložit kufr. Stolek s malou televizí (kromě italských 2 německé programy ), dvě židle. Ve skříni bylo dost vhodných ramínek, ale chyběly

police na prádlo, trika, svetry . Místo toho měla nad podlahou dvě velké zásuvky - jednu jsem využila na ukládání obuvi. Prádlo, rezervní věci a nějaké propriety jsem nechala v kufru, který se bohužel ani rozevřený nedal zasunout pod postel. Několikrát denně jsme ho při cestě do koupelny museli přeskakovat a úspěšně jsme o něj zakopávali. V koupelničce sprchový kout, WC, bidet, umyvadlo, skříňka se zrcadlem, vedle ní na stěně fén. Zásuvky (zástrčky? pletu si to) v evropské normě, nemuseli jsme používat redukci. Denně měnili ručníky, osušky i ručníčky k bidetu. Úklid v pořádku. Uprostřed týdne po noční bouřce se začali objevovat v pokoji nevítaní hosté - komáři. Trochu je odradilo použití elektrického odpuzovače, který nás doprovází na všech letních dovolených.

P.S. Někteří hosté (dvě dvojice) si stěžovaly na plíseň na stropě okolo klimatizace. Jedněm byla nabídnuta výměna pokoje, v pokoji druhých manželů skvrnu postříkali nějakým protiplísňovým prostředkem. Na našem stropě plíseň přímo nebyla, ale byla vidět světlá mapa po předchozím ošetření.

Drobné nedostatky vynahradilo vše ostatní. Stejně jsme se od rána do večera pohybovali mimo pokoj.

Strava a stravování  průměrně (4,2/5)

Restaurace, kde se podávaly snídaně (bufet) a večeře (částečně formou bufetu - zelenina čerstvá i tepelně zpracovávaná) servírovaná ze tří chodů, byla prostorná, s dostatkem bufetových stolů. Nedocházelo tedy téměř k žádným frontám, kromě krátké doby čekání u dvou kávovarů. Personál byl až na první dva dny, kdy došlo u stolu občas k záměně pokrmů, profesionální a rychlý. Ke stravě: ráno kromě jiného podávali úžasný tvaroh, oblíbený nejen u německé části hostů; večerní opakující se zeleninový bufet byl bohatý a chutný. Ze servírovaných pokrmů byly dobré polévky, úprava ryb, lasagne. Tzv." vídeňský " řízek originál moc nepřipomínal.Byl tenký až průhledný, trojobal bez chuti. Z příloh bych vynechala i nedopečené hranolky. Zato telecí masíčko a grilované ryby byly výborné. Pivo 0,4 l za 4 E, minerálka 2,50, místní červené z vlastní vinice 14 Euro. U termálních bazénů zahradní restaurace, sloužící večer jako bar. Příjemné posezení.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,3/5)

Chování personálu v recepci bylo v pořádku. Před příjezdem jsem se dočetla v recenzích booking.com o nespokojenosti hosta (ů) s recepčním Stefaniem. Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit jeho nepříliš ochotné vystupování . Byla jsem i svědkem jeho pře se dvěma opravdu starými manžely z Německa, kteří si oprávněně stěžovali na ubytování v pokoji nižší kategorie, než měli zaplacenou na cestovní smlouvě. Nabízel jim ho pouze za značný příplatek. Řešili to pak telefonickou stížností u své cestovky.

Pláž a moře  průměrně (3/5)

Dolů k moři bylo možné se dostat buď hotelovým shuttle busem v určité hodiny, nebo pěšky poněkud dramatičtější procházkou asi 30 minut . Muselo se napřed projít hlavní silnicí, lemovanou střídavě na levé či pravé straně úzkým chodníčkem . Vzhledem k intenzívní dopravě a k mnoha ostrým zatáčkám pod hotelem jste museli být ve střehu skutečně v každém okamžiku. Jinak doporučuji vpravo pod hotelem před první zatáčkou (např. při cestě za nákupy ) malou zkratku příkřejší uličkou bez dopravy . Ulice vede k obchůdkům se suvenýry, textilem, potravinami a spodní stanicí místních autobusů do města Forio a celého ostrova. Druhá, bližší zastávka austobusů je směrem nahoru vlevo od východu z areálu hotelu . Cestou k pláži nad strmým svahem po levé straně musíte obejít několik hotelů, než se dostanete k zatáčce nad pláž Citara či Cava .

Místní hezkou pláž jsme přímo ke koupání nevyužili, v moři jsme se koupali až v termálním parku Negombo u Lacco Amena. Tamní pláž s pozvolným klesáním dna v uzším malebném zálivu pod vysokým kopcem je moc pěkná a romantická. Taktéž přírodní termální bazény okolo.

Okolí hotelu  průměrně (3,5/5)

Do centra Foria je lépe jet autobusem. Jinak potraviny, suvenýry, nějakou drogerii i textil můžete nakoupit i blízko hotelu na hlavní ulici - viz výše. Pozor na hustou dopravu, která ale nijak neruší uvnitř areálu hotelu. Krásná je i procházka rozsáhlou hotelovou zahradou a sady mírným stoupáním nahoru k depandancím a posezení uprostřed cesty na terase s výhledem na moře. Dobře se tu fotí západy slunce - před vámi viničky, pod vámi palmy a citroníky, na obzoru pruh moře, za vámi růžové skály.

Hotely, umístěné přímo nad svahem Poseidonovy zahrady, mají pěkný výhled jak do termálního parku, tak i na moře, pláž a kopcovitý výběžek s majákem Punta Imperatore. Pěkná vyhlídka je z terasy jejich restaurace.

Celkový dojem  průměrně (3,5/5)

Bydleli jsme vedle hlavní budovy v bungalovu, poblíž vnitřního termálního bazénu: okolo palmy ,kvetoucí různobarevné keře. Z okna a lodžie před vchodem pohled na vysokou horu nad terasovitou zahradou mě fascinoval a nutil fotit v různou denní či noční dobu... Do hlavní budovy s recepcí a restaurací vedla kratičká cesta úchvatnou zahradou mezi palmami, citroníky, kaktusy, fíkovníky a mnoha barevnými keři. Architektonické řešení zahrady ,kamenité cestičky,doplňky jako různé kramické nádoby, ozdobné kamenné zídky, jezírka atd. a umístění dvou dalších bazénů uprostřed těch trávníků,stromů a keřů snad každému z hostů přinášelo potěšení na duši. A potěšení pro tělo a opravdovou relaxaci jsme všichni nacházeli v teplé vodě termálních bazénů . Týden v takovém skororáji je málo. Hlavně proto, že se nám nabízela spousta zajímavých výletů do vícero termálních parků s různými zdravotními účinky. Mimo jiné lze absolvovat i jednodenní návštěvu Neapole, Pompejí nebo amalfinského pobřeží . Při týdenním pobytu doporučuji minimálně využít nabídku na půldenní okružní jízdu Ischií a alespoň jeden den strávit v některém z vyhlášených termálních parků - např. ve svahu pod hotelem leží park Poseidonovy zahrady s pěknou pláží Citara atd. My jsme si ještě na doporučení delegáta vyjeli autobusem do parku Negombo u Lacco Amena.Neskutečný zážitek jak na pláži, tak v mnoha jeho přírodních termálních bazénech.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 3
z 6 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro zamilované a manželské páry
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Ischia - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání