Napsat recenzi

Hotel Alisei, Lignano Pineta, s CK ***

Recenze hotelu Hotel Alisei *** (Itálie - Friuli Venezia Giulia - Lignano Pineta)

Hodnocení:
průměrně: 5/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2015
Přečteno: 259x
Recenze se líbila: 587 čtenářům
Fotografie: 10
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Napůl snězené rizoto s garnátem
Napůl snězené rizoto s garnátem

Nádherná dovolená, perfektní spolupráce s CK ***, na dovolené jsme nenašli chybu.

Ubytování  průměrně (4,8/5)

Hotel Alisei leží na hlavní ulici táhnoucí se Lignanem, přesto bych řekla, že ulice je spíš klidnější, občas jsme slyšeli motorky. Příjezd k hotelu před 8 hod, milá paní na recepci nám sdělila, že nás ubytuje od 12 hod. Měli jsme objednaný třílůžkový pokoj (akce dítě do 6 let bez nároku na lůžko zdarma) pro 4 osoby, obdrželi jsme čtyřlůžkový pokoj v 1. patře (patrová postel). Pokoj celkem velký, koupelna klasická (menší sprchový kout), malá lednička, TV, balkon (dvě plastové židle), stolek a židle v pokoji, rolety na okně, klimatizace (individuálně ovladatelná). Komunikace v NJ.

Častá výměna ručníků, úklid perfektní.

Strava a stravování  průměrně (5/5)

Ráno bufet, šunka, eidam, kompot broskve a švestky, bílý jogurt a sladký jogurt (asi jahoda nebo lesní směs), míchaná vajíčka, uvařená vejce, čerstvě upečené krosany prázdné a plněné marmeládou, buchta typu bábovka politá čokoládou, další sladká buchta, koláč (linecký s marmeládou), žlutý nebo červený meloun, někdy kiwi, musli dva druhy,cornflakes, nějaké další čoko kuličky, máslo, housky světlá a tmavá(ne chleba), dva druhy džus a voda, kávovar umí preso, čokoládu, mokačíno, horkou vodu. Italské kafe = plivnutí kafe, takže jsme si do hrnku dávali dvě kafe + 1x teplé mléko.

Snídaně tedy spíše sladká, pořád se opakovala, ale nám to vyhovovalo, vždy si vyberete něco jiného.

Večeře výběr z menu den dopředu při večeři. Většina ubytovaných byly Italové, při příchodu na večeři si každý naložil hromadu zeleniny, polil oliváčem , octem atd. a snědl s houskou. Následoval předkrm - těstoviny - pokaždé jiné /Italové jedí s houskou), co jsme si vybrali, nebo polévka, rizoto atd. Výtečné. Už po tomto chodu jsme byli plní a spokojení. Následoval hlavní chod - většinou ryba nebo telecí, párkrát jsme si vybrali vepřové.

Ryby opravdu luxusní, ty umí, těstoviny pokaždé jiné.

Dezert: tiramisu nebo zmrzlina nebo puding nebo krém, štrúdl, nejlepší část večeře :-) Pak jsme se odkutáleli do pokoje nebo někam na procházku.

Shrnutí: nedalo se odolat, 2 kg nahoře

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,8/5)

Dvě paní recepci, starší a slečna, komunikace v NJ. Číšníci milí, úslužní, usměvaví, perfektní, uklízečky taky. Jako obrovskou vstřícnost uvádím, že protože jsme odjížděli autobusem v 21 hod, tak nás do 19 hod nechali v pokoji!

Wifi jsme nepoužili, občas hrací koutek pro děti. Bazén jsme taky nevyužili.

Pláž a moře  průměrně (4,5/5)

Moře bylo po ochlazení studenější, po bouřce bylo taky špinavé, zkalené, chaluhy, pláž pozvolná písčitá. Pro děti ideální, vzali jsme hodně kyblíků a autíček. Plážový servis v ceně - slunečník, lehátko, křesílko, toto jsme měli od soboty do pátku, v den odjezdu již slunečník není. Přemýšleli jsme zaplatit si ho, ale cena 16 E / den nás odradila (tato cena je nejnižší), čím blíž k moři tím dražší.

Upozornila bych na pouliční prodavače (na pláži), kteří prodávají jak hadry tak cetky, kabelky, oblečení, létající draky, masáže, udělají copánky, ale pak jsme se dozvěděli, že je zakázáno i od nich kupovat, že i kupující může být pokutován.

Okolí hotelu  průměrně (4,8/5)

Čisté, uklizené, palmičky, v okolí supermarkety - větší samoška (poslední týden v srpnu teda dost vybrané), pečivo drahé (krosan 1 E), zmrzlina 1,3 E (obří kopec).

Celkový dojem  průměrně (5/5)

Plánovaný odjezd v 22 hod (odjížděli jsme 22.01 hod) z Brna, parkoviště pod hřbitovem. Pauzy v Mikulově, Graz a Itálie, příjezd k hotelu cca 7.30 hod.

Delegátka Milena Gentileová perfektní ženská, řekla nám kam jít, co kde nakoupit.

Doporučuji navštívit restaurace La Botte, kde si objednáte maxi (nebo mini) porci - obdržíte obří pánev plnou těstovin a můžete si nandat všichni na talíř. Platíte jídlo + dle osob couvert 1,5 E. Zbytek jídla jsme vzali s sebou a měli jsme druhý den na oběd. Při další návštěvě jsme si už sami vzali rendlíček. Večer kolem 21 hod jsou venku fronty.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 4
z 4 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Friuli Venezia Giulia - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání