Napsat recenzi

Skvělá domácí italská kuchyně

Recenze hotelu Hotel Mediterraneo *** (Itálie - Emilia Romagna - Cesenatico)

Hodnocení:
průměrně: 4/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2023
Přečteno: 3x
Recenze se líbila: 57 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Tento hotel stojí za to navštívit pro jeho skvělou domácí italskou kuchyni. Pokud máte rádi klasickou italskou domácí kuchyni, toto vřele doporučuji. Jídla nejsou hory jako třeba v Egyptě, ale vše velmi dobré, neošizené a kvalitní. My ocenili zejména dobrou kávu z mleté kávy k snídani, skvělé domácí croissanty, výborné víno z postmixu, každý den k obědu a večeři čtyři předkrmy - zde zmíním např. výborný telecí roastbeef, čtyři druhy těstovin, výborný hlavní chod - většinou dva druhy masa, rybu a různě připravené brambory. Zeleninový bar. Sladké zákusky a zmrzlina. Snad jedinou malou chybičku bych vytkla - nedostatek čerstvého ovoce každý den. Často byla jen jablka a ryngle.

Ubytování  průměrně (4/5)

Odpovídá třem hvězdám. Menší ale pěkný pokoj, zřejmě po rekonstrukci, tichá a funkční klimatizace, hezký malý balkonek na západ. Paradoxně nám víc vyhovoval klasický zámek než karty, nevypíná se při odchodu z pokoje elektřina a tím pádem můžete si vychladit pokoj nebo nabít mobil.

Strava a stravování  průměrně (5/5)

Již jsem uvedla - milovníkům domácí italské kuchyně doporučuji. Milovníci pizzy budou zklamaní.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4/5)

Odpovídá úrovni hotelu, personál vcelku milý, číšníci kmitají, úklid také, je tu italsko-slovenský personál. Jen opět jedna chybička, která zamrzí. U hotelu je bazén, kde neupravují vodu, takže je úplně mléčná, což je škoda. Personál by se měl o vodu v bazénu více starat.

K dispozici jsou v hotelu i kola, projeli jsme okolí a historický přístav Cesenatico, malebné místo s historickými loděmi přímo v kanále.

Pláž a moře  průměrně (3/5)

Pro mě nejslabší místo pobytu. Je sice v rámci pobytu zdarma - tzn. dvě lehátka a slunečník. Lehátka jsou pohodlná a nová, u slunečníku je stoleček. Ani nevadilo, že všechny české hosty umisťují do 16-17 řady z devatenácti, čili daleko od moře. Ale pláž je téměř celá zastavěná lehátky a slunečníky, takže na moře není vidět, neslyšíte jeho šumot: Protože je hotel v hotelové zoně, po pláži podél moře proudí neustále davy lidí. Navíc na krají pláže hned vedle promenády jsou postaveny jeden vedle druhého tzv. Bagnos - plážové bary s toaletami, sprchami a převlékárnamy, které zároveň pronajímají slunečníky s lehátky.

Takže pokud máte rádi pocit svobody, volnosti a otevřeného prostoru u moře, zde ho rozhodně neužijete. Jeďte do méně turisticky exponovaných oblastí.

Okolí hotelu  průměrně (3/5)

Jak jsem již psala, je to mnoho kilometrů dlouhá hotelová zóna, jedno hotelové město navazuje na druhé, z toho vyplývá další nepříjemnost - nemožnost slušně zaparkovat, natož sehnat parkovací místo. Buď se smíříte s porušováním předpisů - naštěstí jsou italští policisté laxní a tolerantní. Nebo čekáte na zázrak, až se uvolní místo a pak musíte být velmi rychlí - zaplní se během pár minut.

Jinak jsou všude obchůdky, bary, zmrzlinárny apod. pro turisty, kdo má rád nákupy a šrumec v ulicích, i večerní život, v okolí si opravdu užije do sytosti.

Asi tři kilometry za městem - jeli jsme tam na kolech, je obrovské klimatizované nákupní středisko, kde jsme pořídili veškeré dárky.

Celkový dojem  průměrně (4/5)

Jídlo stálo za to, hotel příjemný a okolí je čisté, každý den se uklízí. Italové, kteří sem převážně jezdí, jsou příjemní a užívají dovolenou bez stresu. Bohužel zastavěná pláž, kde nevidíte na moře a nemožnost zajištěného parkování pobyt pokazila.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 1
z 1 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro rodiny s dětmi

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Emilia Romagna - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání