Napsat recenzi

poznávačka Jižního pobřeží Islandu

Recenze hotelu center hotels plaza (Island - Reykjavík)

Hodnocení:
Vloženo:
Pobyt: červenec 2023
Přečteno: 6x
Recenze se líbila: 74 čtenářům
Fotografie: 5
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Celkový pohled, hotelu patří i nižší budova vpravo Celkový pohled, hotelu patří i nižší budova vpravo
  • Ta pravá část, ovšem hotel zaujímá i další objekt až do první uličky vpravo Ta pravá část, ovšem hotel zaujímá i další objekt až do první uličky vpravo
  • Standardní DBL pokoj, DBL lůžko vytvoří na požádání Standardní DBL pokoj, DBL lůžko vytvoří na požádání
  • Kompletní koupelna, nechybělo zde nic a úklid vzorný Kompletní koupelna, nechybělo zde nic a úklid vzorný
  • Prostření část ubytovacího traktu s naším pokojem Prostření část ubytovacího traktu s naším pokojem

Pouhé 4 noci strávené během krátkého poznávacího zájezdu po části jižního pobřeží Islandu - hvězdicovitým způsobem, vždy s návratem do stejného místa.

Zde hodnotím jen vlastní hotel, nikoliv zájezd jako celek !!!

Ubytování 

Vcelku klasika pro 3*, velikým plusem byl bleskurychlý check-in, v 01:00 to dost oceníte. Formuláře předpřipraveny, stačí dopsat číslo dokladu totožnosti a - poprvé na cestách - číslo své kreditní karty (ač rezervováno a předem uhrazeno CK....).

Standardní dvě lůžka, na požádání lze i vytvořit DBL, poměrně vysoké moderní matrace, spíše měkčí. Stolek s jednou židličkou, ovšem u okna další, již se 2, pak již jen lednice, TV a otevřená šatní skříň, s dostatkem ramínek a kupodivu velkým žehlícím prknem i žehličkou. Naopak scházel tresor (někde byl inzerován). Trochu potíže s aretací KEY card pro spuštění elektřiny a bez toho nešla ani lednička - to asi byla největší slabina, po návratu z celodenních výletů byl obsah nepříjemně zteplalý.

Koupelna s toaletou v jednom, trochu menší umyvadlo s minimální odkládací plochou a vana s kompletním sprch.závěsem a protiskluzovou podložkou (poprvé v cca 55 hotelích).

Ručníky sněhobílé, jsou-li použity, měněny denně. Mýdlo v dávkovačích u umyvadla i ve vaně, velmi příjemně vonící.

Úklid denně vzorný (stlaní, stírání, koše), když jsme při dřívějším návratu zastihli pokojskou, dalo chvíli práci ji přesvědčit, že to může ukončit.

Vzhledem k venkovnímu světlu i v noci ani nevadilo, že byla nefunkční jedna z čtecích lamp u postele a stropní světlo problikávalo - naopak spíše vadilo, že hustý závěs na okně byl o cca 10 cm kratší a vytvořit tmu se prostě nedalo.... Výhled do rušnějšího náměstí, ale po zavření větracího okénka zvuková izolace výborná.

Strava a stravování 

V ceně noclehů je automaticky snídaně a ta je vynikající, zejména na oficiální klasifikaci. Protože 95 % hostů chce za svými aktivitami vyrazit co nejdříve, je již od otevření (7:00) jídelna zaplněna /až přeplněna/, ovšem obsluha se opravdu snaží co nejrychleji odklidit použité nádobí a stůl setřít (neprostírá se), aby byl k dispozici dalším. Výdejní pulty jsou rozděleny, aby se netvořily dlouhé fronty, ty kratší postupují opravdu rychle. Nabídka je sice neustále stejná, ale poměrně široká a rozmanitá, na své si přijdou maso či kytičkožrouti i zastánci "zdravé" stravy.

Z nápojů káva, čaj, horké mléko a 2 druhy džusů + voda, není problém ani s naplněním cestovní termosky. Z teplého vždy opékaná slanina + bílé miniklobásky /podstatně lepší než v destinacích arabských/, míchaná vejce /sušší/ a bramborové kostičky, ze zeleniny čerstvé plátky sal.okurek + rajčat, pár konzervovaných surovin. Máslo formou velké hroudy, marmelády v mističkách (netuším, zda je předností ekologie nebo bránění odnosu..) i vše ostatní jen na nabrání lžičkou. Z pečiva plátky tmavého chleba (žitný, obdoba našeho slunečnicového), 2 druhy malých houstiček a 1 bageta, nahrazující polosvětlý chléb /patky jsou nádherně křupavé/. Se sladkého 2 minimuffiny, listový šáteček a nějaká muslisušenka.

Nakonec trocha ovoce - banán, klas.meloun + žlutý cukrový, pomeranč, jablko či hruška - vše na plátky, případně dílky.

Podle mne silně nadprůměrné !

Vybavení, služby a personál hotelu 

Personál v recepci doslova kmitá, 3 základní stanoviště a při očekávání většího check-innu se příchozím klidně věnuje i 5-6 zaměstnanců najednou, i uprostřed noci. Moc využitý jsem neviděl nápojový bar, možná že díky cenové hladině - ale i zde znají "happy hour", kdy je sleva výrazná (bohužel převážně v době, kdy je většina ubytovaných ještě venku).

Okolí hotelu 

Hotel ústí vchodem do náměstíčka, z něhož vychází hlavní třída, zčásti i pěší. Z dalších stran se jde dostat do celého centra města, ke všem významnějším objektům, památkám - ta poloha je největším bonusem hotelu. Při těch letních bílých nocích to v okolí opravdu žije do časných ranních hodin, ale jaksi v poklidu, žádný výrazný hluk venku.

Celkový dojem 

ANO, takhle si představuji hotel pro zázemí při aktivním poznávání okolí. Za jednu z mála slabin bych uvedl obtížný příjezd většími BUSy - ale to není problém hotelu, ale pořádající české CK, která má sice k dispozici luxusní BUS téměř pro dvojnásobný počet cestujících, ale k hotelu se prostě nevytočí (za jasné bílé noci se to ještě dalo, ale kdo tam pojedete v dubnu a bude ostrý vítr se sněhovými vločkami, určitě byste volili méně komfortu, ale až ke vchodu...).

Fotečky dodám jako obvykle, o něco později - nerad prezentuji polotovary.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 1
z 1 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

Komentáře

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání