Napsat recenzi

5 * hotel? Ani omylem!!!

Recenze hotelu Mosaique Beach Resort Taba Heights ***** (Egypt - Taba - Taba Heights)

Hodnocení:
průměrně: 3,3/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2023
Přečteno: 15x
Recenze se líbila: 55 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Po mnoha krásných dovolených v Egyptě jsme se těšili, tím spíše, že hotel sliboval luxus maximálního počtu hvězd - tedy nejlepší možné služby. Upozorňuji, že nejsme nároční a moc se nám líbilo i v hotelech nižší kategorie, tady je to ale pouze slibovaná bída. Špína, špína, špína, všechno daleko, slabá nabídka jídla, mizerné animační programy, zařízení už mnohé pamatuje... Zkrátka první dovolená po 20 letech, kdy jsme se už od poloviny těšili domů!!!!!!!!!

Ubytování  průměrně (3,8/5)

Hotel vypadá hezky. Pokoje prostorné jako všude v Egyptě. Bohužel nás (kategorie 55plus) ubytovali do 3. patra na samý konec areálu. Všude schody, schody, schody, všechno daleko. Pro starší nebo handicapované lidi naprosto nevhodné!!! 6x denně do jídelny a zpátky, totéž na pláž - to bylo pochodové cvičení!!! V přízemí a blíže traktu byli povětšinou ubytovaní místní nebo z okolních zemí (šátkované dámy, snědí pánové a miliarda rozjíveného drzého potomstva kolem nich). Pokoje měly varné konvice s nápoji - bohužel v 5* hotelu k tomu nebyl ani skleněný či porcelánový hrnek, ale povoskovaný PAPÍROVÝ kelímek, který byl nakonec při bližším podívání špinavý, takže jsme tuto jinak oblíbenou službu ani nevyužili. I přes každodenní přísun "bakšišného" pro uklízeče nebyla podlaha vytřena za celý 8 denní pobyt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A že jsem si to po 3.dnu opakovaně ověřovala - nebylo ani zameteno. Jediné, co bylo absolutně super byla klimatizace (vrátili jsme se s horečkou), ta fungovala až moc, balkon šel zavřít, trezor se nezasekával, zkrátka zařízení bylo plně funkční. Záchod netěsnil a protékal, ale hlásit to nemělo smysl. Cokoliv jsme chtěli řešit včetně výměny pokoje s ohledem na vzdálenost a schody, dopadlo trapným handrkováním, že nám nerozumí, neumí jiný jazyk než arabskou angličtinu a za pomocí googlepřekladače jsme debatu "odpískali" jako zcela zbytečnou a neefektivní. Voda byla pravidelně doplňována. Povlečení ani ručníky ale neměnili za celý pobyt.. Hodit je na zem při kvalitě úklidu jsme se obávali, že nám je s tím prachem a stoletou špínou zase povlečou zpátky :-(

Strava a stravování  průměrně (3,5/5)

Jídlo bylo kategorie sama o sobě. Jídelna věčně plná. Volné stoly špinavé po neukázněných hostech. Raději jsme "zavírali " všechny oči nad čistotou nádobí atd, jinak bychom asi pomřeli hlady. Těšili jsme se na u nás nebývale drahé hovězí - po dvou dnech nás chuť přešla. Hovězí bylo stále stejné - dušené s mrkví, dušené s hráškem, dušené... a k tomu klasická UHO (pro mladší ročníky UHO= universální hnědá omáčka nechvalně proslavená školními jídelnami za socíku), ryba každý den stejná - grilovaná nebo smažená, kuře stokrát stejně s výjimkou jednoho vídeňského řízku a jednou přírodního z prsní části. Jinak pořád dokola špagety (na luxusní hotel dost málo) nebo hranolky. Brambory jednou v bešamelu, jednou opékané. Vařené nikdy. Rýže den co den, večer i v poledne. Občas jasmínová, občas s kari... Většinou rozvařená. Spousta zeleniny se nás bohužel netýkala kvůli obavám z průjmu. Ovoce stále dokola pomeranče (NELOUPANÉ!!) a jablka. Jednou byl meloun vodní a jednou hroznové víno, občas datle. Konec. Tím sortiment hotelu končil!!!!! Pověstné sladkosti byly opravdu výborné pouze ráno k snídani. Výběr velký, spousta taštiček s ovocem, pudinkem, čokoládou... kdo miluje sladké snídaně s kávou, přijde si na své. Bohužel sladkosti k obědu a večeři byly bída. Pořád dokola proužky obyčejného barveného piškotu, potřeného tenoučkou vrstvou gelového "krému" nebo šlehačkou. Nic víc. Pořád dokola. Večer pudinky (výborné!!!!) ale v obří míse, kde je po chvíli rozpatlaly děti tak, že na ně už nikdo nedostal chuť. Jinak suché kousky buchet jako perník a pod. Nic moc. Zrmzlina nikdy. Pití bylo jen džus z postmixu a voda. Ani colové nápoje nebyly k mání - pouze od obsluhy, která ale chodila jen "někam" neobsluhovala rozhodně všechny hosty stejně. Totéž pivo nebo víno. Ani s pomocí "všimného-bakšiše" se situace nezlepšila. Pokud jste totiž nedali bakšiš pokaždé, číšník prostě "zapomněl"... Platit za nápoje v rámci all in den co den je vskutku amorální! Navíc za tu cenu mohu doma mít piva několik lahví! Poprvé v životě jsem v půlce pobytu zoufale okomentovala nabídku jídla k obědu slovy: sakra, co máme jíst??? Vždyť tu nic není! - a to jsme velmi skromní a nenároční,... Manžel se piva nedočkal za celý pobyt! Objednáno-nedodáno...atd

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,6/5)

No comment. Viz výše

Za zmínku stojí už jen prodavač jediného obchůdku. Takový nezájem nepamatuji snad ani od prodavaček pražských OD za socíku... Nějaké smlouvání? Zapomeňte. Nabídka? Zapomeňte. Snaha obsloužit, prodat? Zapomeňte... NAPROSTO JSME NECHÁPALI!

Pláž a moře  průměrně (3,4/5)

Moře úžasné, pláž čistá. To byl nejsvětlejší bod dovolené! Nádherně teplá voda, rybky, čisto... Lehátka i slunečníky na pláži sice pamatují ještě Ptolemaiovce, ale sloužily a vcelku vyhovovaly. V moři nebylo moc plno, všichni drněli u bazénů, takže pohoda. Krásné koupání. Vody méně, byl odliv, ale moře bylo opravdu úžasné. Škoda, že bylo molo nefunkční. Stálo by za to jej obnovit. Hlavně by bylo dobré odstranit zchátralé zbytky mola z moře, např. žebřík se volně povaluje pod hladinou a mohl by způsobit úraz...

Okolí hotelu  průměrně (3,4/5)

Hory jsou krásné, okolí jinak poušť. Jako v Egyptě. Nikde nic moc. Jakési vozítko vozí pravidelně hosty do vesničky v horách a zpět. Je tam klinika, lékárna, obchůdky. Pominu-li, co by na bezpečnost takového vozidla řekli byrokrati z EU, bylo to příjemné zpestření a nabídka zboží zajímavá. Klid, pohoda, žádný kravál. Líbilo se nám. Smlouvání ale příliš nefungovalo ani tam...

Celkový dojem  průměrně (3,3/5)

Tento hotel už nikdy. Několikrát se nám stalo, že jsme na recenze nedali a dobře jsme udělali, tentokrát opak byl pravdou. Těch pár negativních recenzí nelhalo, naopak ty pozitivní asi psal někdo, kdo v hotelu nebyl nebo neměl srovnání. Celkově vzato když Egypt, tak jedině Marsa Alam, případně okolí Hurghady. Tabu už ne! Špinavé upatlané skleněné dveře, umatlané stoly, špinavé podlahy, v jídelně a u bazénů řev místních hostů a příliš hlasité reprodukované hudby, v deset večer mrtvo i u baru, nabídka bídná, jídlo nic moc... Dnešní zvyky tahat mimina na dovolenou a obtěžovat kočárky v jídelně mezi stoly, v obchodech, v dopravě, zkrátka všude, křik dětí, které nikdo nehlídá a neusměrňuje, obtěžování ostatních hostů hlukem a vrážením pobíhajících potomků atd atd nechápu. To dítě z toho nic nemá - buď se nudí, nebo trpí. Mám také děti, první dovolenou v zahraničí měly v 6 letech a drželi jsme je zkrátka. Házení jídla ze změ zpět do boxíků, vrážení do lidí nebo patlání se v talířích na švédských stolech bylo naprosto nemyslitelné. Dnes toto obohacení už nacházíme na všech dříve nemyslitelných místech... Od toho se pak odvíjí i vše ostatní.

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 9
z 18 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro rodiny s dětmi

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Taba - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání