Napsat recenzi

Soňa

Recenze hotelu The Bayview Resort Taba Heights ***** (Egypt - Taba - Taba)

Hodnocení:
průměrně: 4/5
Vloženo:
Pobyt: září 2023
Přečteno: 6x
Recenze se líbila: 51 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Moc se nám zde líbilo. Pokoje prostorné, jídlo dobré a veliký výběr. Vynikající průvodce do Petry - p. David Dlouhý. Níže uvedené hodnocení pohledem cca 70-ti letých manželů.

Ubytování  průměrně (4,1/5)

Chtěli jsme ubytování v přízemí a bylo nám jedno, jestli s výhledem na moře nebo bazén a dostali jsme ho. Pokoj byl sice trochu dál od recepce, ale nám to nevadilo. Je tam víc klidu a soukromí na terase. I když jsme venku moc nesedávali, protože tam bylo i v noci vedro. Klimatizace na pokoji běžela skoro pořád. Vypínala jsem ji pouze v noci a to tak asi na 2 hod.

Na stolek jsme dali každý den, než jsme odešli 1USD, takže jsme měli uklizeno, vytřeno (píseček), pravidelně doplněná voda - kolik jsme chtěli.

Na pokoji je varná konvice, papírové kelímky na kávu a dřevěná míchátka - nejsou tam lžičky, takže jsme si kávu (dovezenou z Čech) nabírali lžící, kterou jsme "štípli" v jídelně.

Strava a stravování  průměrně (4,1/5)

Jídla bylo hodně. Veliký výběr všeho. Všechny druhy masa až na vepřové. Já jsem tam poprvé ochutnala kraba, suši, a další mořské potvory. Manžel se zaměřil na klasiku - hovězí, drůbež a trochu skopového. Přílohy - zelenina (dušená, zapékaná, syrová, nakládaná atd.), brambory na několik způsobů, hranolky, rýže - jenom knedlíky neměli. Ze všeho nejvíc mě ale chutnaly zákusky. Byly prostě boží. Lepší než v Turecku, Chorvatsku, Řecku.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4/5)

Vstupní hala je krásná, klimatizovaná. Několik barů. Co chcete to vám dají. Personál je vstřícný, ochotný, usměvavý. Bakšiš jsme vlastně dávali pouze na pokoji. Nikde ho ani neočekávali. Jediný malinký problém jsme měli s dorozumíváním - neumíme anglicky, ale s našimi mini znalostmi a rukama nohama jsme se domluvili. Navíc tam bylo dost Čechů, kteří uměli. Mezi vybavení hotelu určitě patří bazén. Je veliký, členitý a kupodivu je v něm málo lidí, takže jsme si užili i plavání. Součástí bazénu je jakási jeskyně ve které je vířivka. Zde ale pozor! Jeskyně je "okupována" arabskou klientelou. Děti močí do kouta jeskyně a dospělí je neokřiknou - nejspíš to dělají taky. Do vířivky jsme raději ani nevlezli.

Pláž a moře  průměrně (3,8/5)

Nejlepší pláž a moře ze všech našich dovolených. Pláž čistá, každý večer uhrabovaná, dostatek slunečníků a velice ochotný beach boy. Najde volná lehátka, "ustele", donese popelník atd. Moře čisté a teplé. Velice mělké. Jdete a jdete a pořád je vody tak max. po pás. O nějakém šnorchlování nebo potápění se nedá mluvit. Nám to ale vyhovovalo. Celé dopoledne jsme se houpali na vlnách a ven jsme chodili pouze na pivko a cigárko. Na pláži je sprcha se sladkou vodou.

Okolí hotelu  průměrně (3,6/5)

V okolí hotelu není vlastně nic. Dá se vyjet do vesnice nad hotelem, kam jezdí každou chvíli otevřený mini autobus. Je zcela zdarma a řidič ani nečeká na nějaký bakšiš. Ve vesnici je lékař, lékárna, obchůdky atd. Stojí určitě za návštěvu. My jsme tam byli v solné jeskyni. Určitě doporučuji. Provozovatel má v nabídce i produkty z Mrtvého moře za velice příjemné ceny. Koupila jsem snaše např. pleťovou masku s bahnem a vyšla mě na cca 160,-Kč. CK pořádá výlety do Petry, Jeruzaléma a já nevím kam ještě.

Výlet do Petry je samostatná kapitola. Kdyby měl někdo zájem o bližší popis tak na: sonadostalova@seznam.cz

Celkový dojem  průměrně (4/5)

Vřele doporučuji. Poznáte úplně jiný svět, přírodu, lidi.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 7
z 8 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro rodiny s dětmi

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Taba - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání