Napsat recenzi

Vánoce v Egyptě

Recenze hotelu Grand Oasis Resort **** (Egypt - Sharm El Sheikh - Shark's Bay)

Hodnocení:
průměrně: 4/5
Vloženo:
Pobyt: prosinec 2014
Přečteno: 1 077x
Recenze se líbila: 433 čtenářům
Fotografie: 6
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Santa na pláži Santa na pláži
  • pláž pláž
  • zahrada zahrada
  • Soho Soho
  • areál se zahradou areál se zahradou
  • zahrada zahrada

Úžasná dovolená v období vánočních svátků v krásném hotelu s ještě krásnějšími zahradami, terasovitými plážemi, teplým a čistým mořem, kousek od letiště.

Ubytování  průměrně (3,8/5)

Ubytovali nás v přízemí, požádali jsme o ubytování v patře, bez problémů nám vyhověli. Měli jsme výhled na východ slunce z moře. Pokoje prostorné, čisté, každý den úklid, výměna ručníků a osušek a ložního prádla. Prostorný balkón, kde nebyly žádné židle, tak jsme si tam dali křesla z pokoje, nechali nám je po celou dobu našeho pobytu. V pokoji byla televize, prostorné postele, skříň a další skříňky, lednička, dvě křesla a stolek. V koupelně vana, bidet, fén, šňůru na prádlo si vozím sama.

Strava a stravování  průměrně (4/5)

Chodili jsme pouze na snídaně a večeře, protože na pláži byl bar, kde denně podávali lehčí obědy (grilovaná masa, syrovou zeleninu, hranolky, těstoviny, sladkosti). V hotelové restauraci si vybral každý, jak k snídani, tak k večeři. Všeho bylo dost, jak masa, tak zeleniny, ovoce nebo sladkostí. "Kdo si nevybral z hotovek", mohl si jít přímo ke kuchaři nebo kuchařům, kteří připravovali minutky. Na Štědrý večer např. upekli kromě jiného i krocana, kterého porcoval kuchař a zároveň upekli i čokoládového krocana, slavnostně vyzdobili a prostřeli hotelovou restauraci.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4/5)

Hotel tvoří vstupní část s recepcí, v patře jídelna a k tomu připojeny do půlkruhů dvě budovy. Cestou k moři jsou další samostatné ubytovací budovy. Celý areál leží v krásné denně udržované kvetoucí zahradě. Budovy jsou maximálně dvoupatrové, ale protože se terén svažuje dolů k moři, je tam pro špatně se pohybující osoby dost schodů. Personál tvoří mladí muži, kteří jsou milí, usměvaví, příjemní, ochotní. Venku jsou tři bazény, které jsme nevyužili, protože máme rádi moře. Rovněž jsme nevyužili žádné sportovní zařízení, pouze jsem využila služeb SPA salonu a nechala se ostříhat. Dále je možné využít italskou,

rybí nebo orientální restauraci (předem objednat). V hotelu je lékař, obchody a bankomat na výměnu peněz, např. dolarů na egyptské libry.

Pláž a moře  průměrně (4,2/5)

Pláž tvořily čtyři terasy, na každé byl dřevěný na pevno umístěný slunečník a u něho čtyři dřevěná lehátka (lehátka bylo možné přesouvat). Do moře byl vstup přes molo, pak ze žebříku rovnou plavat. Pro děti a neplavce byl přístup přímo z pláže do moře na kousek korálu (malý kousek). Jinak na mole denně stál plavčík, který hlídal neukázněné turisty, aby nešlapaly po korálu a zároveň pomáhal lidem jak z vody, tak do vody. Moře nádherně čisté a teplé od rána do pozdního odpoledne. Pro milovníky šnorchlování a potápění super. Kdo se chtěl potápět v neoprenu( s bombami), mohl za účasti instruktora. Na pláži prováděli i masáže. Pláž byla denně uklizená, nestalo se ani v průběhu dne, aby se tam povalovali odpadky, koše průběžně vybírali. Měli jsme štěstí, že návštěvníci hotelu nebyli nepořádní, a proto každý po osobě odnášel odpadky do košů. Na pláži byly i toalety, které jsem nikdy nezažila špinavé, jak tomu bývá v Česku. Na pláži jsme si denně měnili osušky.

Okolí hotelu  průměrně (4,5/5)

Z hotelu jsme chodili večer na procházku na Soho square, což je nově vybudované centrum nákupní, kulturní a zábavní. Jsou zde obchody se suvenýry, ale i oblečením, lékárna, restaurace, zpívající fontána...Vše krásně nazdobené vánočními led svíčkami, v obchodech se dá smlouvat. Jinak okolí hotelu tvoří další hotely. Přes den jsou obchody v Sharmu zavřené a to i v Old Marketu. Ale my jsme přijeli kvůli moři.

Celkový dojem  průměrně (4/5)

U moře jsme byli v období vánočních svátků poprvé a byli jsme nadšeni. Na Štědrý večer pro nás personál připravil nealko míchané nápoje, na první svátek vánoční přišel na pláž nazdobený velbloud se Santa Klausem, který rozdával dětem dárky, hotel byl uvnitř i zvenku vánočně vyzdobený, i když samozřejmě v ruském duchu. V hotelu byla z 90 % ruská klientela, ale jednalo se o rodiny s dětmi nebo starší manželské páry. Žádný problém s nimi nebyl, pouze jsme si nechtěně občas zopakovali ruštinu a to tehdy, když se nás na něco ptali. Na pláži denně hrála po obědě hudba a celková nálada byla bezvadná.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 2
z 4 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Sharm El Sheikh - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání