Napsat recenzi

krásná dovolená, ale nikoliv zásluhou Fayrouz, ale Marsa Mubarak

Recenze hotelu Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort ***** (Egypt - Marsa Alam - Port Ghalib)

Hodnocení:
průměrně: 4,5/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2014
Přečteno: 4 195x
Recenze se líbila: 511 čtenářům
Fotografie: 2
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Marsa Mubarak Marsa Mubarak
  • Relax pláž u hotelu Relax pláž u hotelu

Významná deviza lokality - blízkost Marsa Mubarak.

Byli jsme v Egyptě po páté, upřímně...... nevím, čemu vděčí tento hotel za tak příznivé recenze. Nic zvláštního jsme tu nenašli, ani ochotu, ani super jídlo, první pokoj před výměnou zcela neobyvatelný.....podobně tak měli všichni Češi, co jsme přiletěli pospolu. Hotelové křídlo zcela na konci areálu je v létě neobyvatelné, pokoje na západ, slunce tam paří do večera, nefunkční klima ani lednice, na pláž kilometr, výhled do pustiny. Tento luxus jsme obdrželi, což je nejsmutnější, po úplatku 15 USD a ujištění, že budeme mít pokoj blízko pláže. Peníze shrábli a neudělali nic, dali nám naopak nejvzdálenější pokoj v celém areálu. Byli jsme tak naštvaní, že jsme si peníze nechali vrátit. Jenže v pokoji se opravdu nedalo vydržet - situaci jsme řešili s manažerem hotelu večer znovu - najednou šlo vše, akorát poplatek byl tentokrát 20 USD (za spokojenost, hihi). Po stížnostech v průběhu 1.dne všem vyměnili hotelové křídlo za domečky u bazénu nebo u pláže. Šlo to. Jenže první den strávíte tak, že vybalujete, balíte, procestujete den s kuframa areálem. Kromě Čechů opravdu tento konec areálu nenabízeli nikomu. Asi jsou naše CK dobře uvedené v Egyptě...nebo že bychom byli vyhlášení lakotníci a špatní hosté?

Ubytování  průměrně (4,4/5)

Po výměně pokoje o teplotě 50st. - bez fungující klimatizace - pokoj v domečku zcela v pořádku. Drobnosti jako všude, ale toho si nevšímáme. Občas něco odpadne, když to necháte přes den na zemi, opraví vám to uklízeč. Matrace jsou opravdu hodně tvrdé. 3.lože jako přistýlka...nedoporučuji, lože betonové, to by neprolehl ani 100kg chlap. Jeďte raději ve 4, ať nikdo nemusí spát na 3.přistýlkovém loži, to opravdu nedoporučuji.

Strava a stravování  průměrně (4,5/5)

Celkem v pohodě, vždy si vyberete. Ochucené dobře. Oproti jiným hotelům v Egyptě tady výběr nejslabší, na obědy na pláži jsme nechodili ani 1x, to bylo opravdu hodně slabé. Převlékat se z plavek do hlavní jídleny se nám nechtělo, takže jsme vlastně čerpali jen snídaně a večeře. Překvapilo mě, že jinde tak skvělé dortíky a buchtičky tady byly asi z 5 druhů...ale jen na oko. Ve skutečnosti 1 druh suché bábovky jen jinak obarvené. Jídlo tedy slabší, ale ne natolik, že byste trpěli hlady.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,6/5)

Jak jsem již psala, stejné jako jinde v Egyptě, jezdíme ale kvůli moři a šnorchlování, takže lázně, masáže, bazén.....vůbec nepoužíváme.

Pláž a moře  průměrně (4,5/5)

Nejslabší stránka hotelu. Pláž dobrá, úklid nějak neprobíhá, ale lidé si kelímky a vajglíky uklízeli sami. Plus jsou tzv.relax pláže, malé plážičky mezi 2 dunami, kde se vejde 1-3 rodiny a můžete si tam ležet na Adama a Evu. U hotelu vstup jen z mola - uprostřed mola vlevo vstup do zelenkavé laguny, rybek dost, korál zcela mrtvý. Hned za ní hluboká zelená jáma, strašidelné, voda brčál jak na rybníce, mizivá viditelnost, hloubka, opravdu staré velké korály homolicových tvarů sahající do značné hloubky, ale kvůli příšerné barvě a zákalu nevidíte prakticky nic. Pak už jen přístup z mola pro potapěče a slušné plavce- zcela vpravo na mole, celý pobyt silný vítr, hloubka, polovinu pobytu zákaz vstupu. Pokud se Vám toto povede, nemáte se krom zelených lagun kde koupat.

My chodili každý den 15 minut vpravo na Marsa Mubarak..... nádhera, písečný vstup, vlevo korál, pruhy travnaté, kde se pasou stále želvy a i dugonga jsme si nakamerovali. Dovolenou jme strávili prakticky tam, každý den. U hotelu nebylo nic, proč bychom tam zůstávali. Na Marsa Mubarak budete na pláži sami, jen ze strážní věže hlídají policisté nedokončený hotel. Jezdí sem lodě na placené šnorchlování - podívat se na želvy - lidé ale prakticky na pláž nevystupují. Pokud bych sem jela ještě jedenkrát...jedině kvůli Mubarak, želvám (ty naleznete stále) a dugongovi.

Okolí hotelu  průměrně (4,1/5)

Hotel v poušti, na jednu stranu krásný Marsa Mubarak záliv a na druhou velmi pěkný Port Ghalib, takže na obě strany se dá jít (jet) podívat se, doporučuji obojí. Dejte si pozor, delegát chtěl za cestu 10 min. busem do Port Ghalibu 10-20 Euro na osobu, lhal, že recepce takové cesty nezajistí...a nebyla to pravda, zajistí vícero lidem za cca desetinovou cenu! Port Ghalib je navíc krásný ve dne...náš delegát nás tam vyslal v 9 večer! Na dvě hodinky nakupování, což je fakt blbost, ve tmě už nevidíte skoro nic.

Celkový dojem  průměrně (4,5/5)

Pokud se sem vrátíme, pak kvůli naprostému klidu a krásné pláži, mořskému životu na Marsa Mubarak, kam dojdete rychlou chůzí za 12 minut, 2 písečně duny. Jiný důvod by nebyl, vloni v Sentidu na Marsa nebo na Makadi..... vše o dost lepší. Ale Mubarak opravdu pro šnorchlisty kouzlo má, podobně jako Abu Dabbab.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 44
z 51 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání