Napsat recenzi

Pobyt ve výjimečné době

Recenze hotelu Jaz Grand Marsa Resort (ex Jaz Grand Resta) ***** (Egypt - Marsa Alam - Marsa Alam)

Hodnocení:
průměrně: 4,3/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2013
Přečteno: 2 231x
Recenze se líbila: 623 čtenářům
Fotografie: 4
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Pláž Pláž
  • Ubytování Ubytování
  • Bazén s barem Bazén s barem
  • Noční hotel Noční hotel

V hotelu Resta Grand Resort jsme byli v době vrcholící krize v Egyptě. Cestovní kanceláře přestaly do Egypta vozit turisty a některé začaly urychleně turisty stahovat domů. Hotel byl tedy v době našeho pobytu obsazen tak (odhad) na 20 %. Poměr personál : hosté tedy v době našeho pobytu nebyl standardní a proto nemusí být naše hodnocení zcela objektivní a odpovídající plnému obsazení. Hotel je obsazen převážně italskými turisty, další hojně zastoupené národnosti byly Poláci, Němci a Angličané. Nás Čechů v hotelu moc nebylo a velkou výhodou bylo, že tam nebyli Rusáci. Pokud jsme se oprostili od zpráv o dění v Káhiře a dalších velkých městech, byla to krásná dovolená.

Ubytování  průměrně (4,6/5)

Hotel je dle našeho názoru poměrně nový a nezničený. Prostory hlavní budovy (recepce + restaurace + bar) mají spíše moderní evropskou architekturu, vše je prostorné, všude je dostatek místa, všechny prostory jsou klimatizované. Ubytování je realizováno v (odhad) 40 separátních objektech rozesetých po krásně zelené zahradě s množstvím kvetoucích květin a keřů a vzrostlých palem. Každý jednopatrový ubytovací objekt má 8 pokojů. Pokoje jsou prostorné, nadstandardně vybavené. Individuálně ovládaná klimatizace dokáže pokoj slušně vychladit narozdíl od malé ledničky (minibar), která podobnou službu neposkytne. Celý hotelový komplex je rozlehlý, večer a v noci překrásně osvětlený.

Strava a stravování  průměrně (4,2/5)

Stravování bylo dobré. Zřejmě nikde v Africe nedovedou udělat maso, tak jako v Evropě, ale snažili se. V nabídce bylo tradičně tuhé hovězí, různě upravované drůbeží a každý den ryby. Vzhledem k italské klientele byl velký výběr těstovin. Jídla bylo po celý den dost. Studená kuchyně, sladkosti, rozmanitost pečiva i ovoce odpovídaly hotelu s 5 hvězdičkami. Vzhledem k přesilovce obsluhujícího personálu nad hosty vše bylo teď hned a s úsměvem. Bary fungovaly bezchybně, nabídka nápojů byla standardní, velký výběr alko- i nealko- koktejů. Každý den zmrzlina. Neobvyklé bylo hospodaření hotelu s vodou. Voda byla k dispozici na všech barech a v restauraci, ale pouze do kelímků z nápojových barelů. Lahve s vodou se nedaly v areálu hotelu nikde vyzvednout. Každý den ale byly 2 lahve připraveny na pokoji.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,3/5)

Hotel je vybaven vším, co je potřeba, včetně několika obchodů a lékárny. Personál hotelu je profesionální. Krásný bazén, množství slunečníků a lehátek (nedokážu posoudit jejich dostatek při plném obsazení hotelu), každodenní výměna plážových i pokojových ručníků. Malým nedostatkem je absence toalet u bazénu. Tým animátorů je malý (asi 10 - 12 lidí) z poloviny italský. Nabídka animačních programů byla po celý den i večer dostatečná a to jak pro dospělé tak i pro děti. Večerní vystoupení byla z části zajištěna profesionály.

Pláž a moře  průměrně (3,8/5)

Pláž a moře jsou vlastně součástí hotelu. Pláž je písečná, vstup do moře z pláže je však po kamenech a boty do vody jsou nezbytné!!! (Lze je koupit za cca 200 Kč v hotelu). Šnorchlování je krásné, ale nesmí být černá vlajka, která znemožní vstup po molu na hluboké moře. Šnorchlovat se dá i těsně u břehu, i tam je množství barevných ryb a korálů a hloubka je do 1 metru. Koupání v moři není vhodné pro děti. Po dobu našeho pobytu byly na pláži desítky volných lehátek a slunečníků. Na pláži je slušně vybavený bar a "polední" restaurace. Nabídka vodních sportů byla nulová.

Okolí hotelu  průměrně (3,4/5)

Hotel je zelená oáza v poušti. Široko daleko není nic, za zdí je pouze písek a skály. Z druhé strany jsou za zdí další dva hotely. Výhodou je vzdálenost od letiště, autobusem cca 5 minut. Vlastní obec Marsa Alam je asi 40 kilometrů na jih. Vzhledem k bezpečnostní situaci jsme "nevytáhli paty z hotelu". My jsme ale nejeli do Egypta kvůli výletů, takže nám to nevadilo.

Celkový dojem  průměrně (4,3/5)

Hezká a příjemná dovolená, ovlivněná (v mnohých ohledech možná i pozitivně) politickou a bezpečnostní situací v Egyptě. Hotel i personál je vstřícný ke svým návštěvníkům. Hotel je vhodný pro rodinnou rekreaci, až na koupání dětí v moři.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 65
z 78 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání