Napsat recenzi

Hotel Royal Brayka Bay 5*

Recenze hotelu Royal Brayka Beach Resort ***** (Egypt - Marsa Alam - Marsa Alam)

Hodnocení:
průměrně: 3,8/5
Vloženo:
Pobyt: duben 2014
Přečteno: 1 763x
Recenze se líbila: 946 čtenářům
Fotografie: 17
Videa: 0
Komentáře: 0

Tento italský hotel jsme letos navštívili poprvé a byli jsme moc nadšení !Super hotel,super pláž,krásný květinový rezort,super moře a koupání jak pro děti,tak pro dospělé,kteří ocení velmi blízké šnorchlování.Hotel má svou svlastní zátoku,což je to nejlepší.Neměli jsme za celý týden žádný prudký vítr,vždy jen příjemně foukalo,což bylo při vyšších teplotách velice milý.Pozvolný vstup do moře umožňuje pěkná laguna,ze které se pomalu dostáváte ke korálům podmořského života.Žádné dřevěné molo či vyvěšená,výstražná červená vlajka,která zakazuje kvůli větru a vlnám přes korálové podloží vstup do vody.Zde jsme se opravdu mohli koupat od rána do večera.Ocení to především rodiče s malými dětmi.Každý si najde svojí hloubku,díky pozvolnému vstupu.

Ubytování  průměrně (3,8/5)

Ubytování bylo také fajn.Na recepci jsme byli ubytovaní téměř rychle a i s přivítacím drinkem.Chytli jsme krásný výhled s balkonkem do nádherně rokvetlé zahradní oázy s kouskem moře a večerního klidu.

Strava a stravování  průměrně (3,6/5)

Vše opět na jedničku !Spoustu jídla na výběr,vařili pokaždé něco jiného,alespoň za náš pobyt se jídla neopakovala a bylo neustále z čeho vybírat (pobyt 8 dnů).

Italská kuchyně,ale každý si vybere.Měli vynikající těstoviny:makarony,špagety na x způsobů např.s mušlema,s tuňákem,chobotničkama,krevetama,kalamárama,nebo jen obyč se zeleninou a tomatem atd atd...dokonale ochucený,napřesno...kdo milije italskou kuchyni,přijde si na své.Itaské pokrmy před našima očima kuchtili přímo italští kuchaři.

Já byla moc moc spokojená a nejen s těstovinama- ve venkovní restauraci bylo každý večer grilování,např.gyros,egyptské chlebové placky plněné různou směsí,pečený banán,křepelky,ryby,prostě všehochuť a nikdo by snad nemohl říct,že se nenají nebo si stěžovat na to,že je málo jídla....NESMYSL!!!!! A to nemluvím o sladkém,kolik toho bylo na pultech a co nám ráno vytvářeli z palačinek :-)úžasný,mají rádi děti.

Obsluha byla milá,slušná,usměvavá,mluví se tady nejvíce italsky,ale umí i něco z němčiny a ruštiny,kde je převážná klientela.Čechů bylo střídmě,velmi málo.Pozor při stravování,číšníci bývají velice pohotový,brzy sklízí ze stolu,:))) vždy z nás někdo zůstal sedět u stolu,když jsme si chodili pro další chody.Nikdy jsme nezůstali jen u jednoho jídla,vařili tak skvěle,že jsme měli u každého hlavního jídla po třech talířích :-).

Nesmíme zapomenout na luxusní kávu-obsluhujete a vybíráte si samy z kávovaru (laté,presso,dětské kakao atd..). Úžasnééé

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,8/5)

Pokoje denně čisté,naklizené,vyvoněné a povlečené.Postel a sprchový kout čistota-to je pro nás důležité!Nejsme nároční na vybavení,jelikož jsme stejně celý den u moře.Denně nám dodávali na pokoj velkou,balenou vodu (kterou jsme i zároveň automaticky všichni dostávali v restauraci na stůl k jídlu,kterou jsme si mohli odnášet s sebou na pokoj),takže o pitnou vodu nouze nebyla!!!

Co bylo menší mínus,tak byla hlučná klimatizace na pokoji,takže jsme vždy jen trochu natemperovali a vypli.Přes noc bylo velké horko,klima hlučná,takže to bez otevřených balkonových dveří nešlo.Zabalte si repelent proti komárům,pár jich tam bylo,ne ale všichni je na pokoji měli.Tak je lepší se dovybavit (elektrický na ně neplatil :-( ).

Jinak personál byl milý,usměvavý,neřešili jsme žádný problém,tak nevíme,ale vyšli nám hned po příjezdu vstříct s ubytováním pokojů,abychom mohli být vedle sebe.Dle našeho,jak se chováte vy k nim,chovají se oni k vám...nemějte je za vaše sluhy,jako si to třeba myslí rusové...jsou to pořád lidé jako my a myslím si,že jsou na tom zdaleka hůř než my.Stačí vyjet z rezortu a pochopíte hned.

Jinak pro děti tobogány,skluzavky a na pláži dětská hřiště,prolejzky...

Personál neškemral o bakšišné,byli v pohodě,nevtíravý a za to jsme jim ty dolary dávali.Chovali se k nám slušně,zasloužili si to.

Pláž a moře  průměrně (4,3/5)

Zátoka s nádherným podmořským životem :-) není co dodat.Pláž a moře na jedničku :-).Nemělo to chybu!Zatím naše nej koupání a potápění,relax a pohoda!!!!!!!!Pokud další dovolená,tak jedině v Royal Brayka nebo v hotelu s vlastním zálivem pro přímý a pohodový vstup do moře.

Pláž udržovaná,čistá.Při prvním dnu příliv mnoha medúz,pak už nebyly.

Rybičky kam se podíváte,už když jen vlezete na kraj moře,plují kolem vás a čekají kousek pečiva :-) uvidí je dobře i malé děti,které nemusíte vláčet daleko.

Kromě rybiček jako je perutýn,muréna,papouškovití,rejnoci atd,atd,

manžel při posledním dnu potápění zažil pořád tak očekávaný,málem nesplnitelný zážitek,kdy se setkal s krásnou,obří želvou Karetou.Byla dosti v hloubce,ale adrenalin mu nedal spát a došel si pro ní,kdy se s ní pak vyplavil pro její nádech.

Určitě si pořiďte vodní kameru,nebo futrál na mobil,protože to stojí za to.Bez toho do Egypta neleťte.

Přes korály vás nepustí,o toho je tam přímý vstup lagunou,ze které budete moci pozorovat korálový svět.

Okolí hotelu  průměrně (3,5/5)

Okolí v resortu - NÁDHERA !!!!!!

Okolí mimo resort - písečná poušť,nic

Celkový dojem  průměrně (3,8/5)

Můžeme doporučit všem,kteří jedou za potápěním a poznáváním podmořské krásy,ale také zároveň plus k tomu všemu,vynikající stravování,žádná faraon pomsta a stálé slunečné teplé počasí.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 67
z 101 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro zamilované a manželské páry
  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání