Napsat recenzi

Recenze hotelu Brayka Bay.

Recenze hotelu Brayka Bay Resort ***** (Egypt - Marsa Alam - Marsa Alam)

Hodnocení:
průměrně: 4,1/5
Vloženo:
Pobyt: září 2016
Přečteno: 963x
Recenze se líbila: 454 čtenářům
Fotografie: 20
Videa: 0
Komentáře: 0

Do Egypta jsem jel už po páté jen a jen kvůli naprosto úžasnému, skvělému, fantastickému.....Rudému moři. To mě i popáté nezklamalo, takže dovolená skvělá. Je pravda, že jsme měli po tom incidentu s ruským letadlem na Sinaji trochu obavy z bezpečnosti, ale bylo to v pohodě, jako čtyřikrát předtím. Jen jeden rozdíl jsem zaznamenal, než jsem se v Egyptě dostal do letadla, tak jsem se po kontrole zavazadel a osobních věcí rentgenem dvakrát zouval a dvakrát po průchodu detekčním rámem ještě procházel důkladnější kontrolou egyptským policistou. No v dnešní době tohle člověk asi rád podstoupí.

Ubytování  průměrně (3,8/5)

Po příjezdu do hotelu uvítací drink a okamžité ubytování do čistého, prostorného pokoje s výhledem na hory a zároveň díky obrovské terase i na moře. Někdo by mohl napsat pokoj starší a opotřebovanější. Já jsem byl nadšený. Pokoj měl i s terasou dobrých 50 čtverečních metrů. Vše bylo naprosto úžasné retro - obrovská masivní dřevěná postel s naprosto perfektní neproleženou matrací a ručně kovanými držáky na lampičky, obrovská masivní dřevěná zašupovací skříň na věci, taburet, stolek, masivní zrcadlo - vše mořené a v kombinaci se štukem a malbou - úžasné. Koupelna velká, čistá a fungující. Co na tom, že byla klimatizace trošku hlučnější. Pokoj 10 z 10. Hotel - člověk jenom kroutí hlavou a zírá, co se dá vybudovat v totální poušti. Na každém kroku zahradník, který trhá, pleje, zalévá a uctivé vás zdraví. Ani jednou jsem v hotelu neslyšel slovo bakšiš. Myslím, že přiložené fotky hovoří za vše. Ještě k úklidu. Každý den uklizeno, navoněno a občas i nějaké to překvapení z ručníků. Rádi tam necháte nějakou tu dolarovku. Hotel a zahrada 10 z 10.

Strava a stravování  průměrně (4/5)

Nebudu se tady rozepisovat, co bylo a nebylo. Vzhledem k tomu, že jsem byl v Egyptě po páté, mohu srovnávat. Vše zřejmě ovlivnilo i to, že byl hotel naplněn tak z poloviny. Co se dostalo z kuchyně, bylo chutné, ale zažil jsem i chutnější, proto dávám 9 z 10. Mám trošku výhrady k výběru jídel. Zde byla polovina výdejních pultů prázdná. Tady dávám 7 z 10. Ale abych nebyl tak střídmý na psaní. Když začnu od snídaně - Skvělé sladké pečivo, skvělé sýry a možnost odebrat si z automatu všechny druhy kávy, kakao a nealkoholické nápoje. Oběd - fantastické polévky a nepřeberné množství zeleninových salátů, večeře - pečený krocan, kachna, grilovaný tuňák a pokaždé kuře pětkrát jinak. Naprostá lahůdka - když se jim povedlo udělat hovězí maso. Na závěr - přežil jsem i s ledem v míchaných nápojích bez faraónovy pomsty. Celkový dojem 8 z 10.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4/5)

Tak a je to tady. Nejdříve to pozitivní. Personál se všude na barech snažil obsloužit všechny tak, aby nikdo nikde dlouho nečekal. Na recepci milí a pozorní. Dostal mě recepční, který se učil česky a pořád říkal, nemluvte anglicky, mluvte svobodně česky, tzn. bez divokých posunků rukou. Vzhledem k tomu, že na hotelu bylo tak dvě třetiny Čechů se není čemu divit. V hotelu celkem slušná, ale neklimatizovaná posilovna, placené wellness centrum. Tak a teď to ostatní. Nejsem nějak závislý na internetu, ale rád se podívám, co je doma nového. Wi - Fi v hotelu? Za půlhodinové připojení 5 euro !!!!! Hotelová lékárna - Antinal - prášek, za který by jste v těch nejhorších chvílích dali půlku království - 20 euro !!!!! Hotelový obchod - dojde vám opalovací krém - 200 ml faktor 8 (což je na Egypt zcela nedostačující) 20 euro !!!!! Když to vše zjistíte, zeptáte se na hotelový taxík, že by jste si dojeli do obchodu v Marse - 45 euro !!!! Ale jste v poušti a nikdo jiný tam není. Promiňte mi můj názor, ale hotelový manažer by se měl podívat při dvoutřetinové české obsazenosti hotelu na mapu a možná by zjistil, že jsme sice sousedi Německa, ale bohužel ne ze Švýcarské, ale z Ruské strany....Když se zeptáte delegáta, jestli se ten manažer při tvorbě cen nezbláznil, tak vám odpoví - Egypt je v krizi, musí se zdražovat. Asi byl před lety na kurzu u nejlepšího evropského ekonoma. Zpět do reality, dobrá rada - na letišti koupíte datovou egyptskou kartu s 2 GB za 4 eura. Antinal za 4 eura. Vzhledem k té ochotě personálu dávám 5 z 10.

Pláž a moře  průměrně (4,6/5)

To zcela nejlepší co v hotelu je. Písčitý přístup do moře lemovaný korály. Zátoka kam se nedostanou vlny když fouká, a to je v Marse dosti často, nádherně čistá voda, která má ráno při odlivu 28 stupňů a večer při přílivu snad 33 stupňů. Je to, jako když jste ve vaně. Kdo miluje teplou vodu jako já, je zde jako v ráji. Při obsazenosti hotelu vždy dostatek lehátek, ale nedovedu si představit situaci při plné obsazenosti. Podmořský život - přikládám nějaké fotky (úžasný, ale ne jako v Sharm El Sheikh). Na želvy si musíte dojet na pláž Abu Dabab u hotelu Hilton. Jinak pláž čistá a uklizená. Bez problémů vám mění ručníky na lehátka. Moře v Egyptě se nedá srovnat téměř s ničím, a to jsem už něco procestoval. Kdybych mohl, dám 15 z 10.

Okolí hotelu  průměrně (3,9/5)

Poušť, poušť, poušť.....

Celkový dojem  průměrně (4,1/5)

Když tam jedete za mořem - úžasné. Ty služby nějak přebolí, hlavně se na to připravit.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 93
z 120 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání