Napsat recenzi

Nezapomenutelná dovolená v Moonu

Recenze hotelu Blue House Hotel **** (Egypt - Marsa Alam - Marsa Alam)

Hodnocení:
průměrně: 3,1/5
Vloženo:
Pobyt: červen 2014
Přečteno: 2 154x
Recenze se líbila: 514 čtenářům
Fotografie: 8
Videa: 0
Komentáře: 2
  • Hotelový komplex s bazéném Hotelový komplex s bazéném
  • Hotelová pláž Hotelová pláž
  • Pláž směrem k Marse (cca. 800m od hotelu) Pláž směrem k Marse (cca. 800m od hotelu)
  • Bazén Bazén
  • Pohled z terasy u baru Pohled z terasy u baru
  • Moře při západu slunce - naprosté bezvětří - moře jako zrcadlo Moře při západu slunce - naprosté bezvětří - moře jako zrcadlo
  • Před východem slunce Před východem slunce

Menší hotelový komplex ideální pro ničem nerušenou dovolenou mimo město cca. 80 km od letiště a 2 km od Marsy.

Ubytování  průměrně (3,6/5)

Vše v pořádku dostali jsme dva obrovské průchozí pokoje s dvěma balkóny v posledním patře. (zaplacený jsme měli pouze 1 pokoj + dvě přistýlky) takže to bylo hned po příjezdu pěkné překvapení. Ubytovaní jsme byli ihned po příjezdu do hotelu. Voda, kafe, čaj na pokoji zdarma. Pokoje klasicky vybaveny: TV, fén, klimatizace, vana, trezor, telefon apod. Každý den bylo řádně uklizeno a ustláno. Uklízeči dokonce čekali aby mohli uklidit když jsme se zpozdili, nikdy neodešli bez uklízení.

Strava a stravování  průměrně (3,2/5)

Klasický Egypt. Každý pátek bylo večer před restaurací grilování. Nikdo neměl žádné žaludeční problémy. Jídlo během dne docela bída, na baru pláž/bazén několikrát denně talíř buchet a sušenky. Nicméně stačila nám snídaně, oběd a večeře.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,2/5)

Na recepci je možné zřídit si WiFi na celý pobyt (plaťte v USD - vyjde to líp než v Eurech). Na recepci jsou dva obchody a další dva na venkovní části hotelu kousek od pláže kde si můžete koupit/kouřit vodní dýmku, suvenýry (papyrus, sošky apod) nutno podotknout velmi ochotného a přátelského prodavače jménem Reda, určitě doporučuji - sežene všechno když se s ním domluvíte. Má také menší stánek, kde prodává náramky, náhrdelníky atd. Někdy je také možné potkat v okolí hotelu beduínky, které také nabízí různé drobnosti. Personál se dle mého názoru snažil a byl velice ochotný a hlavně neotravný. Někdy bohužel chyběla obsluha na baru pláž/bazén zřejmě důsledek menšího počtu turistů v hotelu. Na barech bylo možné načepovat vodu nebo džus do láhve nebo si rovnou zakoupit balenou vodu. Na začátku pobytu proběhla jedna diskotéka, která se však pro nízký zájem již neopakovala (noční život zde rozhodně nehledejte!) Pokud chcete nějaký program disco, aquagym apod. tak se musíte ozvat. Fitness centrum bylo zdarma, masáže, sauna apod za poplatek. Hotel má svou vlastní taxi službu (stánek na recepci) a fotografa. V hotelu bylo vždy čisto a klid. Pro děti chybí jen nějaké dětské hřiště apod. V budově je i dětský klub, který byl ale celou dobu zavřený. Hotel má jeden větší bazén rozdělený na dvě části, jedna s větší a druhá s menší hloubkou + dětské brouzdaliště. Voda v bazénu byla docela studená, ale zase nebyl v bazénu cítit žádný chlór a chemie. Bazény byly čisté a vždy dostatek lehátek, osušky zdarma na kartičku.

Pláž a moře  průměrně (2,7/5)

Na pláži je kitecentrum a diving centrum, kde si můžete zapůjčit vybavení nebo zorganizovat ponor apod. Na kitech jezdili většinou každý den ráno když foukal silnější vítr. Pláž byla absolutně prázdná vždy tak cca. 5 lidí nebo nikdo. Moře s velmi pozvolným vstupem, do hloubky se musí jít pořádný kus pěšky nebo je možné využít nějakou jinou pláž v okolí hotelu. Na pláži bylo spoustu lehátek a stěnek proti větru. Moře čisté a trošku dál korály k potápění.

Na pláž se musí přejít asi 10m silnice po které většinou nic nejezdí, takže žádný problém a žádná dálka. Hotel je hned u pláže a z jakéhokoliv místa z hotelu je to velmi blízko, areál je menší.

Okolí hotelu  průměrně (1,8/5)

V okolí není žádný hotel pouze rozestavěné budovy na dohled. Brzo ráno je možné vidět fenky-pousťní lišky a smečky psů, které pravděpodobně obývají nedokončené budovy. Na jih od hotelu je městečko Marsa Alam, které je vzdálené pouze 2 km, možno jít pěšky po silnici nebo po pláži.

Celkový dojem  průměrně (3,1/5)

Zpočátku to vypadalo, že se budou všichni nudit, ale nakonec jsme si celou dovolenou užili. Některé dny komplikoval jen silný vítr, ale v moři se dalo vždy koupat. Hotel byl úplně prázdný, takže pokud máte rádi svůj klid a nemusíte přeplněné hotely plné ruských kluentů, tak by to mohla být dobrá volba. Klientela hotelu se skládala z: 6 Čechů + my, 1 slovenská rodina, asi 2-3 arabské rodiny, 4 kiteři z Německa... Určitě se chceme ještě vrátit.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 9
z 18 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Richard: Dotazy - 26. 6. 2014 13:34

Pokud máte nějaké dotazy, tak klidně napište. reagovat

Romana Morávková: Re: Dotazy - 31. 7. 2014 10:53

Dobrý den, chtěla jsem mojeho zlákat na Egypt s tím, že bude moct kitovat nebo surfovat - šel tam i surf? A nevíte, kolik to stálo? Ať víme, kolik si vzít peněz -a ceny se daly usmlouvat (eru/egyptská libra?)? Krom toho jaké jste měl zkušenosti se šnorchlováním? Bez problému? Hotel ani není moc v zálivu, že? Protože ty v zálivu mají jistotu v koupání, známým se už párkrát stalo, že se nemohli v Marsa alam koupat kvůli vysokým vlnám... myslím, že by to pro něj bylo super, protože můj přítel není zvědavý na otravné animátory :) Moc děkuji za odpověď. Morávková reagovat
Přidat komentář

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání