Napsat recenzi

Poprvé v Egyptě

Recenze hotelu Calimera Akassia Swiss Resort ***** (Egypt - Marsa Alam - El Quseir)

Hodnocení:
průměrně: 3,9/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2018
Přečteno: 1 228x
Recenze se líbila: 292 čtenářům
Fotografie: 13
Videa: 0
Komentáře: 0

Na začátku bych chtěl říci, že jsem byl na dovolené velmi spokojen, ale budu nekompromisní a psát přesně své pocity na dovolené. Zkrátka své zkušenosti a srovnání oproti jiným destinacím, za velmi podobnou cenu tohoto zájezdu. Měli jsme ultra inclusive.

Ubytování  průměrně (4,2/5)

Ubytování ušlo, ale nábytek a celkový dojem byl zastaralý, postele výborné, možná moc měkké. TV nepoužívali jsme, rychlovarná konvice, takže po ránu kafíčko. Sejf malý, balkon ucházející, lednice malá, v ní vody a Fanta, Cola, Sprite, pivo chybělo natož jiný alkohol. Koupelna bez vany, umyvadlo a prostor kolem něj pro 4 lidi malý, ale stačilo. Jinak klasika, ubytování daleko od moře, blízko k aquaparku a to jsme dali nějaký penízky do pasů na recepci.

Strava a stravování  průměrně (3,8/5)

Strava byla velmi chutná, snaží se. Výběr je bohatý, ale né tak bohatý, jako jinde. Po pár dnech začnete kombinovat, co vlastně si máte na ten talíř vlastně dát, protože jste už všechno měli. Měli jsme ultra, takže po večeři jste si mohli dát nějaké ty lepší drinky. Otravné bylo, že jsem musel po každém drinku vypisovat lístek, že jsem ultra a dal jsem si třeba mochito. V ostatních barech si dáte jenom omezený počet alkoholu, whisky, pár koktejlů, pivo. Aspoň Teda, co nám nabídl, žádné nápojové lístky jsem neviděl. V aquaparku ubohé, jenom voda, džusy z prášku, kafe, Cola, Fanta, Sprite a soda. Na alkohol zapomeň, aspoň to pivko, kdyby tam bylo. Jídlo v aquaparku jsme měli jenom jednou, moc na výběr neměli. V čase oběda se podával hamburger, párek v rohlíku a hranolky, prostě špatný, špatný, špatný. Žádné ovoce, oříšky, zmrzliny jsem neviděl. To na pláži, tam alkohol byl. Nechápal jsem třeba, že zmrzlina jenom ve stanovený čas. Ovoce jsem neviděl. Na pláži v čase oběda bylo jídlo de facto stejné, jako v hlavní jídelně, takže paráda.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,9/5)

Personál byl prostě skvělí, starali se, byli milí, usměvavý, někteří obstojně mluvili česky. Billard, tenisové kurty, sauna, masáže, čtyřkolky, volejbal, petang, potápění, bylo toho dost, co všechno si mohl zadarmo nebo za peníze využít. Jejich večerní představení v amfiteátru bylo většinou nudné, neprofesionální, ale snažili se. Na pláži byli lehátka a slunečníky staré, nebylo to zrovna komfortní, pláž čistá, ale tak trochu zanedbaná třeba cesta na molo. Výměna ručníků jenom na jedné straně, málo sprch. Výlet jsme si udělali na delfíni, bylo to super. Jinak na výběr je tam asi 5, 6 výletů. Egyptský Delegát byl úžasný, mluvil česky a byl velice zábavný a ochotný, prostě top. Bohužel i doktora jsme navštívili, byl v pohodě, česky neuměl. Co byla tragédie, tak určitě WiFi. Neustálé přihlašování a vypisování údajů, abych se zase přihlásil, katastrofa. Děti to přestalo bavit hned první den. Na recepci internet frčel bez problémů. Aquapark byl nádherný, pro děti ráj. Spousta tobogánů, atrakcí jako třeba rafty na rozbouřené vodě.

Pláž a moře  průměrně (4/5)

Pláž písčitá, pro děti a starší lidi vybudována taková laguna. Prostě pohoda. Na molo docela daleko, po kamenité cestě. Bar jenom jeden, byl uprostřed, asi stačí. Moře krásné, většinou klidné, takže po žebříku do moře a hurá na korály. V moři spousta ryb, šnorchlovaní bezvadné, kamera pod vodu je povinnost. Vlastně kvůli korálům jsem tam jel, prostě zážitek.

Okolí hotelu  průměrně (3,4/5)

Okolí hotelu krásné, dost zeleně, upravené, čisté, po architektonické stránce povedené, moc se líbilo. Resort není zas tak velký, člověk se rychle zorientuje.

Celkový dojem  průměrně (3,9/5)

Ikdyž jsem byl asi moc kritický a spíše psal negativa, byl jsem velice spokojen a určitě bych všem hotel doporučil. My jsme si užili krásnou, pohodovou, rodinnou dovolenou. V této cenové relaci to ale třeba na Turecko prostě nemá. Chtěl jsem na korály a proto jsme jeli sem a určitě toho nelitujem. Klidně bych se sem vrátil. Za mě čtyři hvězdy, na pět to prostě nemá.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 35
z 46 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro rodiny s dětmi

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání