Napsat recenzi

Luxusní cena a luxusní dovolená

Recenze hotelu Casa Mare Beach Resort (ex Royal Tulip) **** (Egypt - Marsa Alam - Port Ghalib)

Hodnocení:
průměrně: 3,8/5
Vloženo:
Pobyt: leden 2017
Přečteno: 1 790x
Recenze se líbila: 487 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 2

V poměru cena vs. kvalita jde o jednu z nejlépe hodnocených a mnou doposud absolvovaných dovolených. Služby na vysoké úrovni, úslužný a nevtíravý personál, výborné jídlo, krásný korál a milé české animátorky plnící funkce delegátů.

Ubytování  průměrně (4,2/5)

Ubytováni jsme byli v pokoji č. 2219 s výhledem na bazén i moře. Pokoje prostorné, denně uklizené, pěkná koupelna, příjemný balkon s posezením. V předsíni velké skříně s trezorem, věšáky, šuplíky, lednička s mini-mrazákem a zrcadlo. Koupelna spojená s WC byla doplněna o sprchový kout, šňůru na prádlo, větší umyvadlo, zrcadlo i telefon v případě nečekaných potíží :) V ložnici dvě postele oddělené nočním stolkem (lze kdykoli přemístit k sobě), zrcadlo s komodou a televize. Na balkoně posezení se stolkem a židličkami. Pokoj denně uklizený, doplněná voda v lahvích (jedna lahev na osobu a den), ručníky vyměněné a na posteli aranžované do různých motivů (páv, pes, slon, želva, had…

Strava a stravování  průměrně (4/5)

Stravování na vysoké úrovni. Naprosto neodolatelně naaranžované mísy se saláty, vykrajovanou zeleninou, kanapkami rozmanitých tvarů, chutí, barev i vůní. Spousty druhů slaného i sladkého pečiva, výborná zelenina, chutné ovoce (jablka, banány, granátové jablko, sušené švestky, meruňky, sladké citrusy, hrozinky, melouny apod.). Cca 20 různých jídel pod nahřátými poklicemi + těstoviny připravené na přání, ryba se zeleninou připravovaná kuchařem, večer ryby a maso grilované včetně gyrosu, pizza, hranolky, brambůrky, místní jídla, ale i tematické večeře (středomořská kuchyně, egyptská kuchyně apod.) Ochutnali jsme takřka vše – bez zažívacích obtíží. Kdo nechce chodit během dne do jídelny a převlíkat se z plavek, může se občerstvit lehčím snackem na pláži (hranolky, hamburgery, kuřecí shawarma, tortily, ovoce, pizzy). V 10:00h otevírá bar u bazénu, který se v lednu zavíral po setmění. Následně je možno zajít na drink k lobby baru, který fungoval ještě dlouho po půlnoci. Číšníci vám namíchají několik druhů alkoholických i nealkoholických koktejlů, případně koktejly na přání.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4/5)

Personál hotelu je vskutku velmi úslužný, milý, ochotný, přitom však nevtíravý. Jsou rádi za každé vlídné slovo, úsměv i nějaký ten dolar (ale nevyžadují ho, jako například nosič zavazadel na letišti). Klientů si doopravdy váží a jejich pracovní doba je vskutku závratná. Neustále vše čistí, omývají, doplňují jídlo, vodu, pivo, alkohol (v rámci all inclusive pouze alkohol místní výroby, importovaný se platí zvlášť). Součástí hotelu je menší fitness, spa centrum (nevyužili jsme), kid´s club, vodní bar, lobby bar, nově zrekonstruovaná jídelna, přidružené podium pro pravidelně pořádané animační programy, bar na pláži i několik obchůdků se suvenýry a lékárna (všude je nutno smlouvat). Jedinou nevýhodou je skutečnost, že klienty většinou neubytují hned, ale až za několik hodin po příletu. To samé platí také pro all inklusive náramky a občerstvení (dostanete pouze sklenici džusu s ledem na recepci, kde většina z nás ještě dvě hodiny pospávala). Nabízí ale možnost dokoupit snídani za 5 Eur, kterou jsme ale nevyužili. Velmi kladně hodnotím práci animačního týmu, která byla vskutku na velmi vysoké úrovni. Od 10 hodin bylo možno zúčastnit se nespočtu aktivit od ranního cvičení, přes jógu, bocciu, šipky, pétanque, až po vodní pólo, vodní gymnastiku, kurz břišního tance, aerobic apod. Večer pak rozmanité programy (fakírská show, muzikálová show, egyptský večer, miss hotel, bingo, taneční soutěž apod.). V hotelu byly přítomny také dvě české animátorky, jimž patří moje velká poklona. Bez uzardění mohu tvrdit, že plní roli delegátů, které jsme během 13 dnů zahlédli asi dvakrát. Linda s Katkou jsou nesmírně milé mladé dámy, jež rády a ochotně poradí v případě jakýchkoli potíží. Dokonce vstávají na brzké ranní odlety, pomáhají klientům vyplňovat dotazníky pro pracovníky hotelu a také dohlížejí na transfer klientů z hotelu na letiště, což by měla dle mého skromného názoru zajišťovat cestovní kancelář, resp. její delegát, s nímž se setkáte až v autobuse, kde vám vrazí do ruky další „dotazník spokojenosti“ a bude se snažit prodat místní kávu či další produkty. Bohužel v případě CK, se kterou jsme do hotelu cestovali, jde o čirý amatérismus – co se práce delegátů týče, s nímž jsem se doposud nesetkala. Zmínit musím také výlety, které prodávají velmi draze. Sami jsme absolvovali dva výlety (safari na čtyřkolkách a výlet na Satayu) s místní CK, která nabízela totožné výlety zhruba o 50 % levněji. Nenechte se proto zastrašit dopisem (který obdržíte v autobuse na cestě do hotelu) a konstatováním CK, že výlety od místních nejsou bezpečné nebo je může zrušit turistická policie bez nároku na vrácení peněz. Nic takového v Marse nefunguje a výlet si parádně užijete doslova za pár korun :)

Pláž a moře  průměrně (3,4/5)

Pláž udržovaná, dřevěná lehátka opatřena měkkými matracemi. U řady z nich zástěna proti větru (kterému jsme se během ledna pochopitelně nevyhnuli). Na pláži tvrdší udusaný písek a zhruba 850m molo vedoucí ke krásnému korálu. Pokud vám nevadí cca 10 minutová procházka tam a zpět, budete krásou podvodního světa nadšeni. Při šnorchlování je možno spatřit nespočet druhů pestrobarevných rybek, barevné korály i želvy, rejnoky či perutýny.

Okolí hotelu  průměrně (3/5)

Na pláži několik obchůdků (pravděpodobně patří k sousednímu hotelu Magic), potápěčské centrum, škola kitesurfingu (možno zaplatit vícedenní kurz za cca 220 Eur). Za branami hotelu pak již pouze pustina a jedna silnice.

Celkový dojem  průměrně (3,8/5)

Z dovolené v lednu jsme měli obavy, které se ovšem ukázaly jako zcela liché. Potřebujete-li si prohřát kosti uprostřed zimy (a nejste příliš zimomřiví), letovisko Marsa Alam, potažmo hotel Royal Tulip Beach Resort je jasnou volbou. V poměru cena vs. kvalita jde o jednu z nejlépe hodnocených a doposud absolvovaných dovolených.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 25
z 36 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro zamilované a manželské páry
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Michaela: Souhlasím a doporučuji - 17. 1. 2017 14:46

Nemůžu než jen souhlasit. Naprosto nádherný hotel, který má jak neuvěřitelně milé animátory/ky (Linda zlatíčko), kuchaře vlastně všechny pracovníky, tak i jídlo, pláž, pokoje jsou luxusní! Podmořský život je zde nádherný, a procházka po molu po celodenním odpočíváním je také krásná! Ve vodě je stále co pozorovat. Myslím si, že by si tento hotel zasloužil i více hvězdiček. reagovat

Lubomír Poul: hledám dovču - 28. 3. 2017 18:34

dle recenzí se tam asi kouknu.loni jsem byl v marsa alam.hotel Novotel 5. to bylo super-mohu doporučit.s pozdravem-Poul. reagovat
Přidat komentář

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání