Napsat recenzi

Trochu za zenitem, ale vcelku slušná 4*

Recenze hotelu Paradise Club Shoni Bay Resort (Egypt - Marsa Alam - Abu Dabbab)

Hodnocení:
průměrně: 4,5/5
Vloženo:
Pobyt: listopad 2023
Přečteno: 8x
Recenze se líbila: 41 čtenářům
Fotografie: 12
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Portál úplně snadno nenajdete... Portál úplně snadno nenajdete...
  • Hlavní vjezd, již za security pointem... Hlavní vjezd, již za security pointem...
  • Lobby hala, využívaná spíše v podvečer, kvůli volné wi-fi (rozsáhlý bar o poschodí výš) Lobby hala, využívaná spíše v podvečer, kvůli volné wi-fi (rozsáhlý bar o poschodí výš)
  • Vilky v tiché zóně (přední řada) Vilky v tiché zóně (přední řada)
  • Výhled z pokoje je téměř ze všech pavilonů stejný Výhled z pokoje je téměř ze všech pavilonů stejný
  • Koupelna - starší základ, obměna sanity, plně účelná Koupelna - starší základ, obměna sanity, plně účelná
  • Vzorný úklid v očekávání bakšiše... Vzorný úklid v očekávání bakšiše...
  • Relax zóna, opravdu bez jakékoliv zvukové produkce, ovšem s malým barem... Relax zóna, opravdu bez jakékoliv zvukové produkce, ovšem s malým barem...
  • A navazující relax pláž, ale bez možnosti koupání (mělko a široký kamenný útes) A navazující relax pláž, ale bez možnosti koupání (mělko a široký kamenný útes)
  • Koupací pláž je vzdálena až cca 400 m, kapacita zaplněna z 90 % Koupací pláž je vzdálena až cca 400 m, kapacita zaplněna z 90 %
  • Hlavní bazén v rušné zóně, s výhradně italskou animací a hudební produkcí Hlavní bazén v rušné zóně, s výhradně italskou animací a hudební produkcí
  • Východ slunce je pozorovatelný z většiny pokojů, někdy i postelí.... Východ slunce je pozorovatelný z většiny pokojů, někdy i postelí....

Nyní se ten název výrazně zkracuje, oficiálně i logem SB Resort, zkráceně Shoni Bay. Jde o opravdu letitý areál, ale díky ještě nedávnému vlastnění Italem docela slušná údržba a stále převažující klientelu tvoří Italové střední /až nižší/ třídy.

Rozhodně již neuspokojí nejnáročnější, zub času se příliš zastřít nedá - jde spíše o střední úroveň s trochu nižším sortimentem (ve všem) nabídky, ale naopak je to ideální pro klidnou a pohodovou neaktivní dovolenou. Negativem je ovšem ta převažující italština, mnoho informací v jiném jazyce k dispozici není. Pár anglických slůvek personál sice ovládá, s recepčním jsem skončil u němčiny, ale letitá italská orientace stále převažuje.

Ubytování  průměrně (4,5/5)

Za mne spokojenost, za okamžitý příděl pokoje v 7:15 ráno si recepční přímo řekl o 7 EUR, když jsem dal celých 10, nechal mne vybrat přízemí/patro a dokonce celý bungalov v tiché zóně - jak jsem mu byl vděčný... sledovat denně východ slunka přímo z postele byl pěkný zážitek. Vzdálenost k hlavní budově do 200 m, i ty nejvzdálenější byly max. 400 m.

Volil jsem patro /mimo 2 pavilonků těsně u moře jsou vše jen 2podlažní vilky se 4 pokoji/, ke dveřím v patře se dostane jen ubytovaný. Klíčem je KEY card a nutno ihned vložit do snímače k odblokování elektřiny (nelze ošálit ničím jiným), kromě lednice opravdu vypne vše. Klasický dvojlůžák, překvapivě téměř čtvercový, s dělenými lůžky a v rohu se vešla ještě menší sedačka s kulatým stolkem. Vchod do koupelničky z přechodové části mezi vstupní minichodbičkou /zde vestavěná skříň s funkčním trezorem, pár policemi a množstvím ramínek, jen trochu drhly posuvné dveře/ a vlastní obytnou částí - uprostřed dveří boule na dlažbě, evidentně aby se zabránilo zatopení ložnice, ucpe-li se odpad... Koupelnička trojúhelníkového tvaru, tím pádem vše v rozích a dostatečně vzdáleno (patrně opakovaně předělávána, na kachlících mnoho zaslepených děr. Ze sprchového koutu trochu víc stříká voda, ale předložka téměř přesně padne do vstupu, druhá část je skleněná, pevná. Mírně horší regulace vody, ač sprchová armatura téměř nová, postupem času se z teplé stane až horká ! Jak u umyvadla, tak u sprchy je mýdlo/ sprch.gel v 500 ml dávkovačích, žádné minilahvičky. Světlo je spřaženo s malým ventilátorem v okénku, chcete-li omezit výskyt komárů, je třeba při vypnutí zatáhnout za šňůrku a uzavřít venkovní kryt ! Nejslabší je osvětlení umyvadla, jemné doholení jsem raději řešil před zrcadlem v pokoji...

Úklid, pochopitelně prováděný cleaning boyem, denně vzorný a velmi časný /obvykle max. do 9:00/, ozdůbky začal sice jen běžnou labuťkou, ale když jsem mu asi třetí den ukázal pár výtvorů z jiných hotelů /i zemí/, doslova se překonával /krokodýl, králík, nařasené pyžamo - no, stálo mne to celkem 10 USD, ale zasloužil si je. Denně k dispozici 1 lahev balené vody, jako SGL nevím, zda na osobu či pokoj.

Minilednička plně funkční, stejně tak klima, jež bylo sice trochu hlučnější, ale naštěstí ne přístrojový rachot, ale spíš aerodynamický hluk potrubí - bohužel asi nějaká dílčí závada, při větší době provozu, hlásila cosi E (error), funěla sice dále, ale chladivý efekt se dále nezvyšoval. Slabší osvětlení, nejsilnější světlo v chodbě, ovšem příslušný vypínač jen u vstupu, pak dvě blikátka u zrcadla na hlavní stěně a dvě lampičky na stěně nad hlavami postelí. Dobrý je vypínač "centrální stop", který z prostoru mezi lůžky vypne vše naráz, bohužel i zásuvky (takže mobil není ráno dobitý).

Na dřevěných částech /minisestava obývací stěny/ jsou již léta užívání znát velmi, je to už spíš vzor rustikál na druhou. Naproti tomu lůžka jistě novější, sice "jen" šíře 90 cm, ale s vyššími matracemi, 2 polštáři a sněhobílým povlečením - 2x za pobyt měněno. Záclona, denní i noční závěs a novější franc.okno na prostorný balkon, zde stolek se 2 plast.židličkami a přenosný sušák !

Strava a stravování  průměrně (4/5)

Tady rozhodně mírné zklamání, hlavně ovšem pro nevyrovnanost nabídky jak v jednotlivých dnech, tak denní skladba a možnosti kombinací. Též organizačně nic moc, kdysi sice asi šlo o sál, kde byli všichni se vším obsluhováni - nyní byly ovšem osazeny jídelní stoly i mezi servírovací pulty a zejména v té prostřední části bylo až s podivem, že zde sedícím osobám se část ingrediencí neocitala na zádech... Největší slabinou byly popisky, výhradně italské a to jen u teplého, vše ostatní buď dle pohledu nebo malé ochutnávky, což zejména u mnoha dochucovadel způsobilo, že se po prvním soustu už připravené porce ani nedotknete. Jednou mi zachutnalo cosi jako česnekové pesto, podruhé to vypadalo úplně stejně, ale byly to nějaké bylinky v octě, koncentrace jak pro balzamování mumie.

Hodně překvapilo, že na veškeré chody byl největší nápor hned v prvých 60-ti minutách, ti delépobývající věděli proč...

Snídaně vcelku klasika, mimo vařených (a jen na tvrdo) se veškerá příprava vajec konala u venkovního pultu, ale dvě pánvičky zrovna moc nestíhaly. Uvnitř ještě čerstvé palačinky a smažené donuty, s širokou škálou vlastního dochucení, ale pak již jen náhražky či nespotřebované suroviny z předchozích příprav. Ani jednou oblíbené minipárečky, jen směs "točáku" s cibulí, opékané brambůrky podle toho, kolik zbylo z večera a pak několik hmot, které i v pozdější době vypadaly, že do nich nikdo ani nehrábl... Neskutečná nabídka pečiva - ovšem to sladké, až 22 druhů, vše ze stejného základu, jen rozdílný povrch. I slané /nebo to, co za to vydávají - žemle chutnají spíš jako naše DIA vánočka../ se liší jen tvarem a pak posypem, dokonce 2 druhy vlastního chleba, ale nafialovělý odstín toho tmavšího mne dost odrazoval už předem... zbývá tousťák, tmavý často rozdrolen, světlý ucházející - ovšem na 200 židlí v jídelně je jeden opékač, vyžadující 2 cykly, žalostně málo. Obvykle 3 druhy džusů, pochopitelně z prášku, mohly být chladnější. Dvě mašinky na kávu byly asi nejmodernější přístroje v celém hotelu, ovšem i ty byly v péči obsluhy docela často.

Největším šokem byl ranní sortiment ovoce - naprosto žádné !

Večeře se od obědů lišily jen večerní venkovní přípravou něčeho na grilu, druhou polévkou a větším frmolem /část hostů má jen PP/, vždy trochu logistické problémy - mimo Italy vždy vzniklé právě proto, že z popisů nabídky se mnoho nevyčetlo - takže řada lidí blokuje nabírání polévek, jelikož se domnívají, že stojí řadu na přílohy... a když se na ně dostane řada, zjistí, že si nevzali talíř a ženou se proti proudu zpět,

Výrazně zklamaly ryby, tyto sice pečené /a jednou grilované/ téměř obden, ovšem velikosti poloviny naší makrely, jednou smažené i se šupinami, podruhé tak obaleny připáleným kořením, že krusta byla hořká, maso přitom téměř neochucené. Výjimkou byl jen tuňák, toho ovšem porcoval kuchtík a základní porce byla 30 g drobné drti. Bohužel obdobně se přidělovala pečená drůbež /kuře, krůta/ i hovězí - toto sice bylo chuťově asi nejlepší, ale zase již častěji polochladné.

Dost překvapilo, že i po cca polovině vyčleněné doby část sortimentu došla, a to jakéhokoliv - z ovoce nejdříve mizely banány, poté /značně přezrálé/ kaki, ze sladkého čokoláda s oříšky, několikrát se doslova vyškrabovaly mísy se směskami. Dvakrát byla i "čína" ovšem pouze zeleninový základ, bez masa a tenkých nudlí. Jednou jsem byl doslova nucen si vzít italskou "pastu", včetně směsi zvlášť dělané na pánvi - fakt nevím, co na té italské kuchyni je - nejela mi ani ta "pasta" ani směska, lepší až po lžičce chilli.

V pozdním dopoledni venku u bazénu něco jako snackbar, opravdu spíš možnost si složit burger se zeleninovou oblohou, ale rozhodně to nefungovalo jako alternativa oběda, už kvůli prakticky nepřekrývajícímu se času.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,5/5)

Do vybavení zahrnuji i to, že areál je rozdělen do 3 hlavních úseků, ten jeden je brán jako klidová zóna, kde není naprosto žádná hudba - je slyšet jen šum příboje a šustot listů několika palem - bohužel v této části se nelze koupat v moři, neb je hloubka cca 30 cm a tvrdé, až ostré, podloží. Bazén je sladkovodní, prostorný - málokdy se dá ve vodě napočítat víc jak 6 osob (a z toho stejně 2 postávají u baru...) a celkový počet uživatelů této části jen výjimečně přesáhl 15 osob, z toho 2/3 Češi. Ano, bar má omezený sortiment, ale CZ páni se spokojí i s rozlévaným pivkem /dokonce naučí barmana, jak organizovat lednici, aby měl vždy 3-4 řádně vychlazené/, běžný sortiment nealko jde naštěstí skrze chlazení a trochu je zájem o gin-tonic, případně cuba-libre, na ojedinělý požadavek mochito se tvářil naprosto nechápavě... Kromě toho se dá samoobslužně čepovat pitná voda z barelu, rovněž chlazená. Kaé též barman dělá, ale výhradně z pytlíkových dávek a zalévá vodou z konvice - ty konvice ze záhadných důvodů též skladuje v lednici.

Trochu širší nabídka je u hlavního bazénu, ovšem v hlavní cenní době značně hlučnějšího - produkce musí pokrýt i vzdálenější pláž. Zde ovšem téměř vše do plast.pohárků 150 ml, těch pár 200 ml polosklenic se vyčerpá brzy. Zde rovněž samoobsluha s džusy, jeden Čech byl na to vybaven dokonce i vlastním trychtýřem.

Moc pěkný a kapacitně rozsáhlý je lobby bar v 1.patře hlavní budovy, sezení jak na terase, tak na sedačkách uvnitř, kupodivu dost málo využívaný zejména před večeřemi. Je ovšem nutno se napustit nějakým repelentem, jinak vás skoro sežerou komáři (nejsou absolutně slyšet a v pološeru ani vidět).

Mnoho z nabídky je bohužel nabízeno jen v italštině, ani český delegát to nijak blíž neřešil, takže zbývají masáže, ale ty jsou opravdu naprosto profesionální, jak do personálu, tak prostor i kvality. Absolvoval jsem jednu celotělovou 50 min, cena 30 USD a opravdu nejméně 45 min. se mi věnoval zdvořilý mladík, v klimatizované a voňavé kóji, s příjemnou relax.hudbou. Nabídnuta jak úroveň tlaku, tak druh esence masážního přípravku, profi masážní stůl s hlavovým výřezem byl obložen nahřátými osuškami - vše opravdu na úrovni. Ženy si mohou dokonce vybrat pohlaví masírujícího - zahlédl jsem nejméně 2 Thajky.

Italové dost využívají službu hlídání dětí, klidně i na celý den svěří dítka do péče děvčat z animačního týmu (a sami jedou na výlet), opět jste ovšem závislí na té italštině (a není vyloučeno, že je to prémiová služba pouze pro ty Taliány...).

Pláž a moře  průměrně (4,5/5)

Když budu brát jen ten kousek, který je určen ke koupání bez nutnosti vstupu s obuví, je sice malá, ale téměř nikdy nebyla přeplněná (a to jsem tam chodil nejméně 2x denně i od toho klidového bazénu, 500 m ještě nepovažuji za neakceptovatelnou vzdálenost. Jediné, co překvapilo, že i v tomto vyčleněném prostoru občas parkovala potápěčská loď a pohybovali se tam žabí muži, i když převážně již v hloubce, kam se koupající nepouštěli. Stejně se mi zdálo, že na počet návštěvníků je těch koupajících se hrozně málo, na té hlavní pláži bylo množství slunících se, ale v moři - a dost teplém - jen pár. Celková obsazenost byla značná, místo nutno "urvat" brzy po snídani (i když je tam obvyklé upozornění o zákazu rezervací ručníky, moc se nedodržuje). Místo se dá najít sice skoro vždy, ale v té nejvzdálenější části je to již přehlídka nejstarších, zčásti poškozených, lehátek a těm dřevěným i dost chybějí matrace /neb si někteří chytráci dávají dvě na sebe, aby to měli měkčí...).

Ač nejsem zrovna šnorchlovací typ, vidět je toho u dna dost - oficiální půjčování vodních potřeb je též patrně vyhrazená služba pro Italské návštěvníky, ale bakšiš je bakšiš a zejména jeden náhončí od masáží byl schopen jednoduchý šnorchl sehnat i za 1 USD na cca 20 minut.

Okolí hotelu  průměrně (3,5/5)

Egyptská klasika - NIC, resp. písek, prach a bordel. Jde sice jít poměrně daleko po břehu moře na obě strany, severně až 2 km, kde pak ovšem zastaví ochranka zdejšího luxusního komplexu a zdvořile vrátí zpět (cestou jsem ale potkal několik druhů ptactva, z toho 2 pořádné dravce a to docela zblízka, poté rovněž pár nudistů, kteří v areálu nenacházejí pochopení...), jižně pak necelý 1 km až do sousedního resortu, s trochou drzosti i na jejich molo. Pobřeží není ovšem žádný pěkný sypký písek, spíš drobné kamínky pískem zaváté. Směrem do vnitrozemí je pak obvyklý mišmaš rozestavěných /dlouho/ budov, stavební boudy a stopy dřívějších pokusů stavební činnosti. Před hotelem je kousek asfaltky odněkud nikam, dostalo to za tmy i řidiče transferového BUSu, ještě dále jsou nějaké místní bytovky, ale nic neláká k další chůzi.

Celkový dojem  průměrně (4,5/5)

Ale ano, celková spokojenost převážně ano. Sedla mi ta klidová zóna, malá vzdálenost od letiště a tím i velmi krátký transfer, počasí na výbornou (na začátku listopadu stále 30° C, vítr sice stálý, ale teplý a nijak silný), slabší strava, ale rozhodně ne hlad či stále nízká kvalita (naopak ani náznak nějakých žaludečních či střevních problémů) a v poměru k ceně /bohužel již též stoupající/ stále docela dobrý poměr cena : výkon.

Velmi mile překvapil též místní delegát (toho růžovomodrého uskupení víc CK s německým názvem), mladý Arab s velmi dobrou češtinou, za týden na hotelu přítomen celkem 3x (a ty nány z ústředí, formulují odpovědi na reklamace a obecně stížnosti služeb CK by se tedy mohly přiučit, co se dělat DÁ a MŮŽE, jen když se trochu chce... a jen doufám, že ten dotyčný delegát Mousfafa H. nebude popotahován, že udělal něco navíc..) - takže tentokrát opravdu osobní spokojenost /nejsem ovšem tak super náročný na místní, jen na ty CK/. Je to hodně o osobním založení, úměrně věku a to se bohužel během života mění. Neuspokojí asi ty hodně náročné a mladé, více akční.

Fotečky jako obvykle s menším zpožděním...

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 2
z 2 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Další recenze hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání