Napsat recenzi

nejkrásnější pláž v Egyptě ! super šnorchlování ! klidná dovolená !

Recenze hotelu Red Sea Taj Mahal Resort & Aqua Park ***** (Egypt - Hurghada - Makadi Bay)

Hodnocení:
průměrně: 3,1/5
Vloženo:
Pobyt: leden 2017
Přečteno: 2 496x
Recenze se líbila: 487 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Tento hotel jsme navštívili před lety a nyní se vrátili, zejm.kvůli pláži, která patří pouze hostům tohoto hotelu, a nááádhernému podmořskému světu.

Ubytování  průměrně (3,1/5)

čisté pokoje, pohodlné postele, manželská postel byla široká snad 3 metry :-) Měli jsme pokoj ve třetím patře, tj. ve stejném patře, jako je recepce, hotel je v kopci, takže výhled na moře byl úúúžasný !

Strava a stravování  průměrně (2,8/5)

V Egyptě jsme byli již mnohokrát, takže víme, co v některých hotelech je předkládáno hostům k jídlu za hnusy :-(

Zde byl opravdu výběr rýže, těstoviny (i na přání smíchané kuchařem se zeleninou apod.), maso kuřecí, denně rybí filé bez kostí, grilované kuřecí nebo hovězí, játra se zeleninou, opravdu všeho dost. Dokonce byly párkrát podávány i čínské nudličky :-)

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (2,9/5)

Personál hotelu ochotný, milý, komunikoval v angličtině a trošku v češtině :-) a to i dříve, než dostali bakšiš, který je zde součástí jejich nízkého platu, a který je nepsaným zvykem zde dát (stejně jako v Česku je dáváno zpropitné v restauraci, u kadeřníka apod.)

Máme srovnání s jinými hotely, kde jsme byli ignorováni, dokud jsme neotevřeli peněženku... Tady byli ochotní ... vše je o lidech... a my byli opravdu spokojeni.

Jediným nedostatkem byl studený bazén, ačkoliv v popisu CK bylo uvedeno, že je vyhřívaný. Ale člověk jede hlavně k moři. Do chlorovaného bazénu můžeme jít i v Praze... Jenže dětem, které sem jely i kvůli tobogánům, to šlo špatně vysvětlit, a klouzat se do ledové vody se jim nechtělo...

V hotelu bylo málo hostů (cca 20) a bylo nám řečeno, že na ohřev bazénu je třeba mnoho energie, což se nevyplatí... Nakonec jsme po dohodě s delegátem jako satisfakci dostali rodinný výlet lodí se šnorchlováním.

Pláž a moře  průměrně (4,6/5)

Jedním slovem NÁDHERA !!! Na pláži si můžete půjčit prosklenou " lodičku" pro dva, kde ležíte na břiše a skleněným otvorem se zatajeným dechem pozorujete všechno to, co je jen v Rudém moři... s kormidelníkem za cca 20 dolarů. Projede s vámi během cca 30 minut celou zátoku, kde je úžasný podmořský svět, korály, jeskyně, barevné rostliny, ryby všech barev i velikostí a dokonce obrovské škeble, které se otevíraly /perly jsme nezahlédli :-( / s pánem z ´půjčovny se bez problémů domluvíte česky, (má obchůdek s korálky pod schody). Nám nabídl dvě jízdy (byli jsme 2 dospělí a 2 děti) za 10 euro za jízdu... Opravdu to stojí za to ! Přístup na pláž je buď po schodech, nebo permanentně jezdícím hotelovým mikrobusem, příp. vláčkem.

Na pláži chodí "taxikář" s velbloudem nebo oslíkem, příp.koněm, je legrační a nechá děti aby je krmily pečivem z restaurace, a pořád se směje :-)

Doporučuji ochutnat sladké jahody / 2 dolary za balení/ které voní sluncem, mají je vedle plážového baru.

Okolí hotelu  průměrně (2,7/5)

Písek a hory, čistá pláž, čistý areál, i okolí areálu.

Mimo hotel / v celém Egyptě / raději nekoukat, co nepatří k hotelu, nikdo neuklidí. Snad Alláh, až se mu bude chtít, dá někomu znamení.... a stane se zázrak,.

Ten, kdo je v Egyptě poprvé, bude zírat :-( je to mentalitou obyvatel...

Řeka Nil je obrovské smetiště,...

Celkový dojem  průměrně (3,1/5)

Určitě se vrátíme, máme srovnání s mnoha hotely, jezdíváme do Egypta vždy v zimě se prohřát a načerpat energii ze slunce, moře a neodpustili jsme si výlet do Káhiry a vstup do Cheopsovy pyramidy.

Všude klid, bezpečno, na výletech je kromě řidiče a delegáta přítomen muž z ochranky, který komunikuje s ostatními na trase.

V Káhiře ženy chodí oblečeny po evropsku, žádné burky.. I v hotelu pracují ženy.

Podle mého názoru zde je více bezpečno, než v některých evropských městech...

A v době, kdy nejezdí rusové /Mr.Putin žádal po Mr.Sisim souhlas s umístěním vojenských posádek, protože Egypt sousedí se Sýrií/, a protože mu nebylo vyhověno, žádná letadla z ruska nelétají.... Semtam se najde pár ukrajinců, a všichni hosté jsou zde opravdu rozmazlováni !!!!

Vzhledem k téměř stejnému kurzu je výhodnější platit v dolarech, než v eurech.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 62
z 127 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro zamilované a manželské páry
  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Hurghada - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání